„Miféle politikus az ilyen?”

A Fidesz bírálja Bajnai Gordont, amiért “a magyar embereket, a magyar demokráciát hátba döfve, senki által fel nem hatalmazva, senki által semminek meg nem választva” egyeztetett hétfőn Brüsszelben Magyarország következő 7 éves fejlesztési pénzeiről. Balla Mihály keddi közleményében felteszi a kérdést: milyen alapon és kinek a nevében tette mindezt volt miniszterelnök?

„Miféle politikus az ilyen?” </p><br />
<p>A Fidesz bírálja Bajnai Gordont, amiért "a magyar embereket, a magyar demokráciát hátba döfve, senki által fel nem hatalmazva, senki által semminek meg nem választva" egyeztetett hétfőn Brüsszelben Magyarország következő 7 éves fejlesztési pénzeiről. Balla Mihály keddi közleményében felteszi a kérdést: milyen alapon és kinek a nevében tette mindezt volt miniszterelnök?<br /><br />
http://www2.echotv.hu/belfold/mifele_politikus_az_ilyen.html
A baloldal Magyarországot lejárató tavalyi hadjáratai után kevesen gondolták, hogy a nemzeti érdekek elárulásában lehet még mélyebbre is süllyedni. Bajnai Gordonnak sikerült – írta keddi közleményében Balla Mihály, a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője.

Bajnai Gordon európai uniós illetékesekkel – köztük Johannes Hahn regionális fejlesztési ügyekben illetékes EU-biztossal – folytatott hétfőn Brüsszelben megbeszéléseket, és a Magyarországnak járó támogatás értékének lehetőség szerinti megőrzéséért lobbizott.

Az MTI-nek nyilatkozva a volt miniszterelnök elmondta: azért ment Brüsszelbe, hogy a magyar nemzeti érdekekért lobbizzon, mert úgy látja, hogy az elmúlt három év kormányzati ámokfutása után a valódi nemzeti érdekek súlyos veszélyben vannak.

“Mivel Magyarországgal ma már ciki egy képen mutatkoznia sok európai vezetőnek, ezért nagyon nehéz ma szövetségeket kötnünk, ennek pedig hosszú távú nemzeti érdekeink látják a kárát” – jelentette ki a volt kormányfő.

A Fidesz-frakció értékelése szerint Bajnai Gordon „a kertek alatt utazott Brüsszelbe”, hogy az Európai Unió és Magyarország számára az egyik legnehezebb költségvetési tárgyalás közepette az ottani tisztviselőkhöz dörgölőzzön és ország-világ előtt „cikinek” nevezze Magyarországot.

„A magyar embereket, a magyar demokráciát hátba döfve, senki által fel nem hatalmazva, senki által semminek meg nem választva Magyarország következő 7 éves fejlesztési pénzeiről egyeztetett’ – reagált Balla Mihály, a Fidesz külügyi kabinetének vezetője.

A Fidesz szerint érthetetlen, hogy Bajnai milyen alapon, és kinek a nevében tárgyalt.

„Miféle politikus az, aki saját hazája érdekeit veszélybe sodorva, annak tárgyalási pozícióját gyengítve képes a kampány érdekei alá rendelni a magyar emberek érdekeit?!” – tette fel a kérdést a Fidesz külügyi kabinetének vezetője.

Balla Mihály hozzátett: Bajnai két hónapja még azt nyilatkozta, ő nem tenne olyan álságos dolgot, hogy az országot vagy a kormányt külföldön támadja. Az a képmutatás és sumákolás, amelyet Bajnai Gordon hozott az elmúlt hetekben a magyar politikába, veszélyesebb Magyarországra, mint a Gyurcsány és a Bajnai-kormány összes eddigi károkozása. Magyarország ebből többet nem kér.

Echo Tv – MTI

Hozzászólás