Dobrev Klára könnyeit nyelve üzent Orbánnak: ezek a düh könnyei, miniszterelnök úr! (Képgalériával!)

A Budapesti Kongresszusi Központban tartott virágvasárnapon a Demokratikus Koalíció (DK) Európai Parlamenti kampánynyító rendezvényt. A teremben eluralkodó naftalinszag nem csak a párt nagyjából 2-300 megjelent szimpatizánsa miatt volt kissé kellemetlen, de a beszédekből is leginkább azt a következtetést tudtuk levonni, hogy Gyurcsány Ferenctől kezdve Nagy Blankán át Dobrev Kláráig bezárólag nem szól másról a kampánynyitó, mint a nyugdíjasok kilóra megvételéről. Sőt, az egységes uniós nyugdíjminimum ígérgetése és a rohamos léptékű kivándorlás fantomizálása közben Dobrev Klára a könnyeivel küszködve szipogta el egy állítólagos idős hölgy történetét, aki Új-Zélandon élő unokáját csak karácsonykor láthatja. Aggodalomra azonban semmi ok, Gyurcsány felesége egyúttal üzent Orbán Viktornak is: ezek nem “női” könnyek miniszterelnök úr, hanem a düh és elszántság könnyei!

Portálunk ellátogatott a DK Európai Parlamenti kampánynyitó rendezvényére, azonban László Petrát, a PestiSrácok.hu jogerős bírói ítélettel felmentett operatőrét a párt sajtósai tiltólistára tették. Azt, hogy miért, arról nem bontották ki az igazság minden részletét, sőt semmit. Érdekes ez az eset többek között azért is, mert míg László Petrának megtiltották, hogy kamerájával tudósítson egy nyilvános rendezvényről, ezzel szabad helyváltoztatáshoz való jogát is korlátozva, addig a mártírként beállított, a hatmilliárdos csalással, bűnszervezet létrehozásával és egyéb bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csabát – aki nevét hallva pusztán csak kikukucskált a nézők közül –  nagyobb vastapssal fogadták, mint mint a párt elnökét, Gyurcsány Ferencet.

GYURCSÁNY: NINCS SEMMI A KEZÜNKBEN, CSAK A HIT EREJE

Az eseményt természetesen az Örömódával kezdték, ami a párt szerint nem is jelenthet mást, mint hogy ők ma Magyarország legeurópaibb pártja.

Ezt követően Gyurcsány Ferenc lépett a színpadra, ez alkalommal leginkább egy lelkipásztor szerepébe bújva. Beszédében többször kiemelte, nincs semmi a kezükben az igazságérzeten és a hiten kívül, de ez hamarosan éppen elég lesz arra, hogy elüldözzék a zsarnok Orbán Viktort a kormány éléről.

A DK elnöke szerint a Fidesz nem csinál mást, mint félelemben és rettegésben tartja választópolgárait, ezen kívül folyamatosan hazudik, s mint mondta, ha a hazugságot sokat ismételgetik, azt előbb-utóbb az emberek elhiszik. Nyilván ezen a téren Gyurcsány Ferenc már jókora tapasztalattal rendelkezik.

Az isiásztól kissé megrendültnek tűnőex-miniszterelnök kitért arra is, a legfontosabb feladat, hogy a Fidesz támogatóit megtérítsék, s felnyissák a szemüket. A nemzeti szuverenitással kapcsolatban így fogalmazott:

Nem hiszek egyetlen nemzet felsőbbrendűségében, így a magyaréban sem. Nem működhet a nemzeti önzés, egységben kell gondolkodni.

Az egységet pedig nem lehet semmi mással jobban kifejezni, mint az európai egyesült államok intézményével. Orbánt, Le Pent, Salvinit és Netanjahut pedig a fertőző, pusztító nacionalizmus rémképeként tálalta a hallgatóságnak.

MOLNÁR CSABA ÉRVEI ORBÁN VIKTORRAL SZEMBEN: A MINISZTERELNÖK EGY LÚZER ÉS MÉG ALACSONY IS

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője az unalomig ismételt oktatásegészségügyi panelek mellett arra a következtetésre jutott, hogy Orbán Viktor tulajdonképpen azért “fél” egy egységes Európa gondolatától, mert ez esetben nem tudna lopni. Ő is, Gyurcsányhoz hasonlóan, előadta, hogy a migránsok igazából mind szerencsétlen sorsú menekültek, akiken muszáj segíteni, így az országba befogadni őket is alapvető kötelességünk lenne. A rendkívül tehetséges politikus beszédének elementáris lényege az volt, hogy sziporkázó poénbombákkal figurázza ki a miniszterelnök magasságát és külső vonásait.

NAGY BLANKA: NAGY VESZTESÉG VOLT TRIANON, DE A TAVALYI VÁLASZTÁS VOLT AZ IGAZI TRAGÉDIA

Nagy Blanka, a dühös beszédével ismertté vált gimnazista (aki szerint minden fideszes b.ssza arcon magát) mint díszvendég szerepelt a kampánynyitó ünnepségen, a “lázadás” szimbólumaként. Elmondta, hogy bár Trianon nagy veszteség volt Magyarország számára, azért a valódi tragédia inkább az, hogy a tavalyi választások alkalmával az ország “két részre oszlott” és a Fidesz került kormányra. Szerinte ma már elképzelhetetlen, hogy egy fideszes és egy ellenzéki szavazó jó kapcsolatot ápoljon, valamint pocsék tanulmányi átlagát a Fidesz oktatáspolitikájának hibájaként értelmezte.

DOBREV KLÁRA KÖNNYEIT NYELVE ÜZENT ORBÁN VIKTORNAK

Dobrev Klára (Gyurcsány Ferencné), a DK EP-listavezetője álmot látott, mégpedig egy Európáról, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok, ahol mindenki szabad, minden szép és jó.

Ezt az álmot az európai egyesült államok tudja megvalósítani

– jelentette ki, leszögezve, hogy az európai országok együtt sokkal erősebbek és gazdagabbak.

Gyurcsány felesége amellett érvelt, hogy Európának az embereket kell támogatnia, így be kell vezetni az európai minimálnyugdíjat, az európai minimálbért, az európai családi pótlékot és a mindenkinek járó európai minimumellátást. Mindezt a politikus elképzelése szerint a multicégekre kivetett adókból lehetne finanszírozni.

A kivándorlással kapcsolatban kijelentette, nem fogja hagyni, hogy Orbán Viktor elüldözze az állampolgárokat Magyarországról, példaként pedig elmesélte egy idős hölgy történetét, aki állítólag évente egyszer láthatja csak unokáját, mivel nem élnek egy országban. A pillanat hevében a volt first lady elsírta magát, és biztosította a miniszterelnököt, hogy könnyei dühöt és elszántságot sugallnak, nem pedig csak “női” könnyek. A rendezvény végén a DK parlamenti képviselői a színpadon, közösen elénekelték a magyar himnuszt is.

Nézze meg az eseményen készített képgalériánkat:

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

Facebook hozzászólások

Egy hozzászólás to “Dobrev Klára könnyeit nyelve üzent Orbánnak: ezek a düh könnyei, miniszterelnök úr! (Képgalériával!)”

  1. Janos Levai Says:

    Gyurcsány Ferenc öregecskedő felesége is ringbe szállt, mit lehet erre írni?
    Egy klasszikus idézett a válasz!
    Kósa Lajos azt nyilatkozta, hogy “Magyarország jelenleg hivatalban lévő miniszterelnöke (…) nem tartja többre a feleségét, mint mondjuk egy hűtőszekrényt. Amit, ha nagyon megkopott, javíthatatlanul elromlott, akkor az ember valóban le szokott cserélni. Nem tudom, mit szólna Gyurcsány Ferenc ahhoz, hogyha egy nap, megfáradtan hazatérve a villájába, szemtől-szembe találná magát azzal a helyzettel, amint a kigyúrt testű fiatal kertészlegény tölti az időt Dobrev Klárával, és az asszony csak annyit mondana, hogy “megöregecskedtél, Feri”.
    Kósa Lajos szerint ezzel ő arra reflektált, hogy a miniszterelnök korábban azt mondta: mindenki többre-jobbra vágyik, öregecskedő feleség helyett fiatalabbra.

    Bizony itt az ideje, hogy mind a kettöt kicseréljék egy fiatalabbra, de főleg okosabbakra, akik nem magyar gyűlölők, mint ezek…


Hozzászólás