BUDAPEST – West Balkán: a lányok halála után másfél óráig ment a buli

West Balkán - Budapest

West Balkán - Budapest

Az egyik résztvevő az ATV-nek azt mondta, ők csak annyit tudtak, hogy “lent balhé van”. Egy másik résztvevő a televízión keresztül köszönte meg társainak, hogy kimentették a tömegből.

Több, mint kétezren voltak a budapesti szórakozóhelyen, amikor pánik tört ki, miután valaki azt kiáltotta, hogy késelés történt. Az emberek a kijárat felé menekültek, ekkor történt a tragédia. A
rendőrség szerint nem szúrtak meg senkit, a lányokat agyontaposták.

Az ATV felvétele ide kattintva megtekinthető

Az ATV felvételei a tragédia után nem sokkal éjfél előtt készültek, a szórakozóhelyről ekkor már mindenkit kitereltek.  A West Balkán a Nyugati pályaudvarral szemben van, ami egy több szintes disco, a tragédia éjszakáján hatalmas buli volt, 30 DJ játszott.

A klubban több mint kétezren voltak, sokan már nem is jutottak be. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől tört ki a pánik. Az egyik szemtanú szerint hirtelen mindenki elkezdett rohanni, csakhogy a nagy tömeg miatt az emberek egymást taposták. Egy jelenlévő lány elmondta: „Egymás hegyén-hátán fetrengtünk, engem nyolcan szedtek ki és nagyon köszönöm azoknak, akik kiszedtek, mert alattam is rengetegen voltak, szörnyű volta, az emberek egymást nyomták agyon”.

Egy másik ott szórakozó fiatal azt mondta, hogy sokáig nem is lehetett tudni, mi történt, csak annyit hallottak, hogy balhé van.

Hat mentőkocsi érkezett a helyszínre, akkor az áldozatokat már kihozták. Fél óráig próbálták őket újraéleszteni, de egyikük életét sem tudták megmenteni. A tömeg két 17 év körüli és egy 20 év körüli lány taposott halálra.

A tragédia után különböző fórumokon és közösségi portálokon a fiatalok azt találgatták mi történhetett. Még az éjjel sokan azt mondták késelés történt. Az egyik hozzászóló azt írta, hogy látta a késelőket, gyilkosság volt és nem taposás. A mentők azonban nem találtak szúrt sebet a lányokon.

„Az áldozatok első átvizsgálása ami a helyszínen lehetséges volt, ennek során nem találtak a mentők szúrásra késelésre utaló jeleket, külsérelmi nyomok ugyan voltak, de hogy pontosan mi okozta a halálát az igazságügyi orvos szakértő fogja megállapítani” – nyilatkozta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

A buli szervezői fél nappal a tragédia után közleményt adtak ki, amelyben azt írták, hogy valaki felkiáltott, hogy „késelés!”. Ez okozhatta a pánikot, ekkor kezdtek el kirohanni az emberek.

A kriminálpszichológus szerint ilyen helyzetekben nem feltétlenül kell látni mi történt, a rémhír hallatán az emberek menekülni, kialakul egyfajta versenyhelyzet, az emberek az életben maradásért küzdenek.

A szórakozóhely előtt vasárnap is sokan voltak, csak délelőttől hozhatták ki a bent marad értékeiket.


Hírek kategória. Címkék: , . 1 Comment »

Egy hozzászólás to “BUDAPEST – West Balkán: a lányok halála után másfél óráig ment a buli”

  1. hangos többség Says:

    szabadság élharcosai hallgatnak,képet ajánlatos megnézni,no és a szöveget elolvasni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: