Élmunkás-kitüntetést kapott az MSZP-alapítványtól Papp Réka Kinga

A szocialisták pártalapítványának, a Szabad Sajtó Alapítványának az él-sajtómunkás kitüntetését vehette át Papp Réka Kinga újságíró, civil aktivista elvtársnő, Lakner Zoltán politológus, politikai elemző, és Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője csütörtökön. Ugyanitt Molnár Gyula szocialista elnök elvtárs bunkómenetnek nevezte a Békemenetet.

Hárman vehették át idén március 15-e alkalmával a Szabad Sajtó-díjat az MSZP-től, illetve annak pártalapítványától. Ezúttal Lakner Zoltán politológus, politikai elemző és Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője mellett Papp Réka Kinga újságíró, civil aktivista is örülhetett a szocialista elismerésnek, amelyet a rendszerváltás előtt még Élmunkás Propagandista-díjnak is nevezhettek volna. Papp Réka Kinga többek között azért érdemelhette ki a Szabad Sajtó-díjat, mert 2015-ben azzal dezinformálta a baloldalt, hogy nincs összefüggés a migráció és a terrorizmus között. Máskor pedig arról beszélt, nem fog gyerekeket szülni, amíg a magyar közoktatás alattvalóképzésre van berendezve. Úgy fogalmazott,

én nem szülök gépeket, és nem is fogom végignézni, ahogy robotot faragnak a méhem gyümölcséből!

 

MOLNÁR GYULA MÉDIA-TANÁCSADÓINAK ENNYIRE FUTOTTA: BUNKÓMENET

Molnár Gyula, az MSZP elnöke a díj csütörtöki átadási ünnepségén tartott beszédében arról beszélt,    Molnár Gyula beszédét úgy kezdte, ne várjanak tőle részletes történelmi összehasonlításokat és párhuzamokat, arra szerinte ugyanis ott „a bunkómenet, vagy „a miniszterelnök utolsó nagygyűlésén elhangzó beszéde“. Úgy fogalmazott, hazugság „a Fidesz meséje a megtámadott Magyarországról“.

Nincs háború, ehhez elég kinézni az ablakon

-fogalmazott, majd aláhúzta, Európában az a szellemi áramlat jelent gondot, amely keleti diktátorok sugallatára Európa gyengítésében érdekelt. Az ellenzéki politikus szólt arról is, az áprilisi választás nem egy lesz a sok közül, mivel hosszú időre meghatározza majd Magyarország sorsát.

A Fidesz 2010 utáni első ciklusában úgy alakította át a közjogi rendszert, hogy az már csak nyomokban tartalmaz demokráciát; második ciklusában pedig ellopta Magyarországot

-mondta, hozzátéve, „elloptak mindent, ami nincs lebetonozva, sőt hozzákezdtek a beton elbontásához“. Molnár Gyula szerint amennyiben a jelenlegi hatalom kap még egy esélyt, akkor „el fognak jutni az emberek pénzéhez, az emberek magánéletéhez“. Ezért arra kérte az elmúlt hónapok „fanyalgóit“, hogy tegyék félre az előítéleteiket, az ellenzéki médiától és értelmiségtől pedig azt kérte, hogy a jogos belső dilemmák elemzése helyett segítsék Dávid harcát Góliát ellen. Az MSZP elnöke „az utólag mindent tudóknak” is megfogalmazott egy kérést, azt, hogy ne hajszolják őket „felesleges technológiai vitákba“.

Most nem liba és kacsa között kell választani, hanem ragadozók és szárnyasok között

-fogalmazott. Molnár Gyula kitért arra is, most nem jobbágyokat kell felszabadítani, hanem a korrupciótól kell megmenteni az országot, arról kell beszélni, miként lehet újra kórházakra, oktatásra költeni a pénzt „a nagy vezér hobbija helyett“. Úgy vélte, a hódmezővásárhelyi időkőzi polgármester-választáson „leomlott az apátia fala“, a Fidesz pedig “megbukott a fejekben és a szívekben is”.

Molnár Gyula közölte, az MSZP-Párbeszéd csatlakozik a Megyek szavazni mozgalomhoz, amelynek célja a választási részvétel növelése. Szeretnék, ha ezt minél többen jeleznék ruházatukon is, ezért visel rendhagyó, keresztet formázó nemzeti színű kokárdát. Az ellenzéki politikus beszéde végén arra kérte szimpatizánsaikat, hogy az egyéni körzetekben az esélyes jelölteket támogassák, míg az országos listán “a változás szövetségére” voksoljanak.

FÉLELEM ÉS RESZKETÉS

Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumi elnöke rövid köszöntőjében azt mondta, a márciusi ifjak biztosan nem örülnének azt látva, hogy a kormány maga alá gyűrte a közmédiát, bezárat egy számára nem szimpatikus lapot, az állami szférában dolgozók pedig nem merik elmondani a véleményüket. Úgy fogalmazott,

szíve szerint mindenkit kitüntetne, aki miatt még létezik szabad sajtó.

Forrás: MTI; fotó: facebook.com

 

Egy hozzászólás to “Élmunkás-kitüntetést kapott az MSZP-alapítványtól Papp Réka Kinga”

  1. Zsebe László Says:

    Selejteknek selejt díj.
    Erre telik ezeknek.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: