Dollármilliókból járatja le Soros György Trumpot a koronavírus-járvány kapcsán

 

Soros György dollármilliókkal finanszírozza a Demokrata Párt elnökválasztási kampányát négy billegő közép-nyugati államban a The Washington Free Beacon konzervatív politikai lap információi szerint. A magyar kormányt is rendszeresen támadó amerikai milliárdos ezzel szeretné támogatni a demokratákat a koronavírus-járvány kapcsán indított Donald Trump amerikai elnököt lejárató kampányukban. A négy állam melyben Trump lejáratásáért kampányolnak, kulcsfontosságúak a Demokrata Pártnak, ugyanis ezeken múlhat az idei elnökválasztás kimenetele.

Nem csak hazánkban próbál meg segítség és példamutatás helyett politikai hasznot húzni az ellenzék a koronavírus-járvány okozta pusztításból. Sajtóinformációk szerint 5 millió dollárral száll be a demokraták Trump elleni lejárató kampányába a Priorities USA Action (PUA) nevezetű politikai akcióbizottság. Az amerikai választási rendszerben a politikai akcióbizottságok (Political action committee, röviden PAC) egyfajta gyűjtőszervezetként működve felajánlásokat gyűjtenek az indulóknak, melyeket aztán az általuk támogatott párt kampányának finanszírozására használnak fel.

Ennek keretében támogatja PUA a Demokrata Párt kampányát, melynek lényege Donald Trump lejáratása, a koronavírus-járvány szerintük hibás kezelése miatt.

Ehhez járult hozzá Soros György egy “szerény” 3 millió dolláros felajánlással egyik saját PAC-ján keresztül. A propagandaanyag 4 billegő államban, Floridában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban jelenik meg.

A Demokrata Párt anyagi fölénye egyébként jól érzékelhető a kampány során: a demokraták mellett számos nagy adakozó is felsorakozott a középnyugati billegő államokban, pénzzel kitömve az egyébként inkább republikánus többségű területen folyó agresszív Trump ellenes kampányt, ezzel gyengítve az elnök szavazó bázisát. A 2016-os eredmények tükrében nem meglepő, hogy a liberális pénzemberek mélyen a zsebükbe nyúltak a középnyugaton. A legutóbbi választásokon ugyanis több, előzetesen a demokraták által nyerhetőnek vélt államban legyőzte Trump Hillary Clintont. Ezt pedig idén nem engedhetik meg maguknak a demokraták.

A demokraták és támogatóik pedig nem is titkolják, hogy minden áron le akarják győzni Trumpot a középnyugaton: a Soros által támogatott politikai akcióbizottság egyenesen kijelentette, legalább 150 millió dollárt akarnak elkölteni a kulcsfontosságú államokban Trump ellenes kampányra. Ebből eddig 27 millió dollár jött össze, melynek közel ötödét Soros György ajánlotta fel. Az amerikai spekuláns eddig összesen 5 millió dollárt költött Trump koronavírussal kapcsolatos intézkedéseinek lejáratására.

Forrás: The Washington Free Beacon; Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: