IGNATIEFF BRÜSSZELI SÍRÁSA 3 PONTBAN

 

Az index.hu „oknyomozói” hosszasan ecsetelik a jóságos CEU rektor brüsszeli panaszait. Mivel „elfelejtik” lecsontozni a tényeket, így „véletlenül” igen komoly teret adnak a CEU rektornak a rá is vonatkozó törvények elleni propagandájának.

Nézzük hát a puszta tényeket.
Ignatieff – a cikk szerint – a következő problémákat emelte ki a törvényből:

  1. A rektor szerint: „egyrészt, hogy meg akarja szabni, milyen diplomát adhatnak ki,”

Ha valaki némi csúsztatást érez benne, nem téved. A hatályos törvény nem erről szól. Szól viszont arról , hogy mondjuk egy nem létező egyetem diplomáját még a Soros által gründolt „egyetem” adhasson ki, vagy egy Soros egyetem két diplomát ne adhasson ki, miközben a törvényesen működő hazai egyetemek egyet.

Mr. Soros, jelentem, a terepet előkészítettem!

2. A rektor szerint:„másrészt, hogy munkavállalási engedélyhez kötné azoknak az oktatóknak az alkalmazását, akik nem európai uniós állampolgárok.”

Felmerül a kérdés, hogy milyen problémát okozhat mondjuk egy világhírű tanár – a CEU-nál csak ilyenek dolgoznak – részére munkavállalási engedélyt szerezni?
Nyilvánvalóan semmilyent. Van probléma?
Nincs. (Pedig ezt a problémát egy REKTOR emelte ki!)

Érthető-e, ha gyermekeink, fiataljaink szellemi fejlődését, egyetemi szintű oktatását kizárólag olyanoknak engedélyezi a jogalkotó, akik arra érdemesültek?
Érthető? Igen. Ez a jogalkotó kötelessége!

3. A rektor szerint:„ez egyértelmű támadás az akadémiai függetlenség ellen, amelynek a lényege, hogy az egyetem azt tanítja, amit jónak lát, és olyan tanárokat vesz föl, akiket szeretne.”

A fenti két „kiemelt” probléma közül bármelyikben volt-e szó arról, hogy mit tanít az egyetem?
Nem volt!

A fenti két „kiemelt” probléma közül bármelyikben volt-e szó arról, hogy olyan tanárokat vegyen fel egy egyetem, amelyeket nem szeretne, vagy kiváló oktatókat – hiszen a CEU-n csak ilyenek oktatnak – a törvény értelmében nem vehet fel a Közép-európai Egyetem? Vagy a CEU? Vagy mindkettő?
Nem, nincs ilyenről szó!

Nos, akkor miről is van szó?
Vagy arról, hogy Ignatieff rektor logikai képességeivel gond van, vagy arról, hogy a törvény – és országunk – elleni immár brüsszeli sírás-rívás oka valami más.

Egy találós kérdés a végére:
Az igen hosszú, ám a fenti logikai baki felett elegánsan elsikló index.hu írás miről is szólt?
Talált! Nem arról, hogy az Index újságíróinak logikai képességeivel gondjai volnának.

(A várhatóan egyre erősödő brüsszeli hiszti miatt a folytatás borítékolható.)

 

Hozzászólás