Schmitt Pál disszertációjának eddig eltitkolt melléklete – Irodalomjegyzék

Ha egy magyar mondatban két feltétel van, és vaggyal van elválasztva, bármelyiket teljesítem, a feladatot teljesítettem

A TF egyetemi doktorátus megszerzésének követelményei, 

d.) pont: “A tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés VAGY a társadalom számára hasznos, új, és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása”

A plágium az, ha valaki más szellemi termékét magáénak feltüntetve, saját neve alatt jelenteti meg.

“Az egész elnök-lejáratósdi szintén a nemzetközi liberális-kommunista söpredék találmánya, hiszen nem csak Schmitt Pált, de az egész magyar kormányt szerették volna elsöpörni ezzel. Csakhogy… Maga a vád sem igaz, hiszen a kisdoktorit summa cum laude védte meg az elnök 1992-ben. Tehát, opponensek, a konzulens és professzorok bizottsága az akkori törvények és feltételeknek megfelelőként ítélte meg a dolgozatot, s ezáltal doktorrá fogadták Schmitt Pál olimpiai bajnokot, a NOB elnökét. Tehát, nem a Fideszes politikus kapta meg a címet, hanem egy TF-et elvégzett és kisdoktoriját megvédő élsportoló.

A nyilvános és aljas vád, plágiumnak nevezte Schmitt Pál diplomamunkáját, ami önmagában is nevetséges. Hiszen mint tudjuk, a plágium az, ha valaki más szellemi termékét magáénak feltüntetve, saját neve alatt jelenteti meg. A kisdoktori munka végén azonban ott volt a forrás feltüntetése. Így érthetetlen – vagy mégis érthető – a megítélés, miszerint Schmitt Pál plagizált.”

Forrás: Prolik lázadása

***

*Nem csak a felhasznált szakir. jegyzék volt eltitkolva, hanem az akkor érvényben lévő meghatározása is annak, hogy milyen dolgozat felel meg egy doktori disszertációnak. A meghatározás második felét itt most leírom, mert ez vonatkozik az ő dolgozatára: ” ….vagy, a társadalom számára hasznos új és gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása.” Ez alapján dolgozott ezután a MOB, mint SP elmondta. Akkor mi a probléma? Nem volt új, vagy nem volt mégsem alkalmazható, amit Ő összeállított. Szerintem, ezeket kellene elemezni, vizsgálni a plágium helyett, ha már hibát akar keresni valaki.

Kapcsolódó:

Schmitt Pál lemondása és ami mögötte van

Egy hozzászólás to “Schmitt Pál disszertációjának eddig eltitkolt melléklete – Irodalomjegyzék”

  1. Schmitt Pál lemondása és ami mögötte van « Gondolat – Kanadai Magyar Magazin Says:

    […] Schmitt Pál disszertációjának eddig eltitkolt melléklete – Irodalomjegyzék […]


Hozzászólás