Újabb elvtársi selyemzsinór a Népszabadságtól

Egyre nagyobb vehemenciával rugdalja az MSZP-t és a DK-t a Népszabadság a bajai hamis videó ügyében.

Két hete még szerkesztőségi cikkben rúgta volna ki „páros lábbal” a közéletből a bajai hamis videó kreátorait a Népszabadság, most Gergely Márton jelentetett meg az MSZP-közeli napilapban egy éles hangú, de egyben a baloldalért mélyen aggódó írást arról, hogy „a baloldali politikusok közül sokan nem értik, mi a gond a bajai videohamisítással”.

Mint írja, „a hamisított felvétellel valakik politikai előnyt akartak kovácsolni abból, hogy a demokratikus rendszer legitimációját aláássák”. A cikkíró szerint – összhangban a korábbi vezércikkel – ezért kell távoznia a közéletből minden „vétkes szereplőnek”, „kedvezzen ebben a pillanatban bárkinek is az ügy feltárása”.

 

A Népszabadság hasábjain ezek után a botrányba belekeveredett pártoknál azonnali „belső vizsgálatot” követelnek, „hitelt érdemlően” tisztázva, hogy ki, mikor és milyen formában került kapcsolatba a felvétellel. Most a bizalmat „az MSZP-nek és a DK-nak” teljes átláthatósággal kell helyreállítania, így válhat megnyugtatóvá az ügy lezárása, aminek eredménye az „öntisztuló baloldal” lenne.

A Népszabadság tudja

Érdekes módon a lap két hete ugyanígy az MSZP-t és a DK-t tette a videó „mögé”.

A Népszabadság pontosan tisztában lehet az ilyen botrányok következményeivel, hiszen éppen ebben a lapban jelent meg az ál-Teller-levél, amit a világhírű tudós halála után jelentettek meg a lapban, Teller Ede jobboldallal szembeni kritikus véleményeként tálalva.

A Népszabadság és az Index közösen ment neki a Hír TV-nek

Poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá a bajai videóügy több  szereplőjét – értesült a  Népszabadság. Az újság különböző forrásokra  hivatkozva azt is írja: a  hazugságvizsgálat gyengítette a Kőrös Gusztáv  volt DK-tag vallomásában  foglaltak megalapozottságát.

 

A Népszabadság ír arról a vasárnapi Index-információról is, hogy a    Sporttagozat.hu nevű weboldal – melyet Vincze Géza, az MSZP    sporttagozatának elnöke jegyeztetett be – domainjének technikai    kapcsolattartójaként annak a cégnek az ügyvezetője van megadva, melynek    referenciái között szerepel a Garázs.tv, azaz a Hír TV autós    magazinjának weboldala. A Népszabadság és az Index ezzel az    információval próbálja belekeverni a Hír TV-t is az ügybe. A tény ezzel    szemben az, hogy az említett magazin a televízió külső gyártásban    készülő műsora, amelynek ugyancsak külsős partnere a korábban említett    domainbejegyzéssel és weblapkészítéssel is foglalkozó vállalkozás.

BuL Forrás: MNO 2013. november 04., hétfő

Hozzászólás