Vasárnapig látható Botero

Botero

Kerekded és buja formák - Fernando Botero festménye

Több mint 70 ezren nézték meg eddig Fernando Botero remekműveit a budapesti Szépművészeti Múzeumban. A kolumbiai mester hatvan képéből rendezett kiállítás február 20-ig látogatható, 17-én csütörtökön beszélgetést tartanak a képekről és az alkotóról, a belépés ingyenes – mondta a Független Hírügynökségnek Lévay Zoltán, az intézmény kommunikációs osztályának vezetője.

A kolumbiai Fernando Botero munkáival első alkalommal találkozhat a magyar nagyközönség: a csaknem hatvan, javarészt nagy formátumú olajfestmény és szobor a művész elmúlt húsz évének munkásságáról ad áttekintést. A remekműveket eredetileg tavaly szeptembertől idén január végéig lehetett volna megnézni a Szépművészetiben, de a nagy érdeklődés miatt meghosszabbították a nyitva tartást. Eddig 70 ezernél is többen voltak kíváncsiak a tárlatra.

A nyugalom túlsúlya – Képek és szobrok: Fernando Botero kiállítása a Szépművészeti Múzeumban


Fernando Botero képei a Szépművészeti Múzeumban

2010. szeptember 30 – 2011. február 20.

Az 1932-ben született, kalandos életű és rendkívül termékeny művész most bemutatott alkotásai bepillantást engednek Botero sajátságos világába, amely monumentalitásra és időtlenségre törekszik. A kiállításon egyben képet kaphatnak a látogatók arról is, hogy a kolumbiai művész miképpen merít ihletet és fejezi ki tiszteletét a klasszikusnak számító európai mesterek előtt, de a tárlat elkalauzolja a látogatókat Latin-Amerika élettől duzzadó, színpompás vidékeire is.

Az Élő MúzeumCafé következő, csütörtök esti beszélgetése a február 20-án záró Botero-tárlathoz kapcsolódik: Dragon Zoltán kurátor, Topor Tünde és Mélyi József művészettörténészek beszélgetnek majd. Az előadás az „Elég-e a kövérség a világsikerhez?” címet kapta. Az estre a belépés ingyenes. Ha valaki az este 22 óráig nyitva tartó múzeum kiállításaira is be szeretne menni, annak meg kell vásárolnia a rendes csütörtök esti Múzeum+ jegyet. (lm)

FH

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: