Orbán Viktor miniszterelnök válasza az Európai Parlamentben + video

Orbán Viktor

Orbán Viktor

Orbán: Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve + Videó

Meglepetten tapasztaltam, hogy annyi respektábilis ember, Schulz úrtól annyi mindenkin át, sokan komoly tárgyi tévedésekben vannak a magyar médiatörvénnyel kapcsolatban – kezdte Orbán Viktor viszonválaszát az EP strasbourgi plenáris ülésén.

• „Magyarország pontosan tudja a feladatát”
• „A szocik elkövettek egy óriási hibát, Orbán meg ügyes volt”
• Orbán: Ez most egy történelmi igazságtétel + Képek
• Orbán: A médiatestülettel nincs baj

Rámutatott: a magyar médiatörvény alapján a kiegyensúlyozatlanságot nem lehet szankcionálni, és éppen ezért büntetést sem lehet kiszabni. „Sajnálom, hogy ilyen rútul rászedték önöket” – fogalmazott Orbán Viktor, majd így folytatta: – Respektálom, hogy Schulz úr a teljesítmény és nem a program alapján kívánja majd lemérni a magyar EU-elnökség teljesítményét.

– Hogyan képzeli bárki, hogy a 21. században, az internet világában cenzúrázhatja bárki is az internetet? Mi az interneten és a Facebookon nyertünk választást. Hol élnek önök? Meg vagyok döbbenve – jelentette ki a magyar kormányfő, hozzátéve, hogy az eddig érvényben lévő médiatörvény alapján bármikor meg lehetett szüntetni egy lapot.

Orbán azt javasolta: térjünk az ésszerű érvek talajára, ugyanis „Magyarországon éppen a jogállam újjáépítése folyik”. Emlékeztetett, hogy akik most annyira tiltakoznak, valami különleges okból nem emelték fel a szavukat, amikor a titkosszolgálatokat és a rendőrséget politikai célokra használták, és amikor közérdekű adatok eltitkolása miatt idáig jutott Magyarország.

A német törvény semmivel sem demokratikusabb

Tekintse meg itt Orbán Viktor viszontválaszát!

Ezt követően Orbán Viktor újra Martin Schulzhoz, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának elnökéhez fordult: „Úgy beszélek önhöz, mint európai az európaihoz. Az a helyzet, hogy az önök médiatörvénye egy jottányit sem demokratikusabb, mint a magyar szabályozás. A médiatörvényt természetesen lehet és kell is kritizálni, viszont nem lehet sértegetni egy nemzetet.” „Önök azzal fenyegettek, hogy diktatúra felé mozdul el Magyarország. Mi ez, ha nem a hazám megsértése? Én pedig soha nem fogom hagyni, hogy sértegessék a nemzetemet, mindig fel fogok lépni védelmében.”

A magyar miniszterelnök továbbá felhívta a figyelmet, hogy a strukturális reformokon nem szabad spórolni. Ami a tunéziai ügyet illeti, hangsúlyozta, Magyarország folyamatosan egyeztet a külügyi képviselőkkel, és mindig támogatni fog minden demokratikus törekvést.

Végezetül annyit mondott: „Sokan azt mondják, a magyar elnökség viharosan indult, és ez hátrányos lehet az unió szempontjából. Mi készen állunk a két szálon folyó – a magyar belpolitikát és az EU-elnökséget érintő – vitára, és egyáltalán nem tekintjük a helyzetet kellemetlennek. Komoly politikai vitát fogunk folytatni. A magyar elnökségnek megvan ahhoz az ereje, hogy végigvigye a prioritásait. Elsődleges célunk továbbra is az, hogy az Európai Unió legsikeresebb féléve legyen a magyar elnökség.”

 

<OBJECT ID=”MediaPlayer” CLASSID=”clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B” WIDTH=”415″ HEIGHT=”310″ CODEBASE=”http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab#version=6,0,2,0″><PARAM name=”SRC” VALUE=”http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/common/video/Sample.mov”><PARAM name=”QTSRC” VALUE=”rtsp://vod.europarl.europa.eu/isma/nas/nasvod02/vod0501/2011/isma_splitV2/VODChapter_20110119_10320300_13102000_-3bfebd6e12d96e782f5-2f62/VODChapter_20110119_10320300_13102000_-3bfebd6e12d96e782f5-2f62_OR.mp4″><PARAM name=”AUTOPLAY” VALUE=”true”><PARAM name=”CONTROLLER” VALUE=”true”><PARAM name=”STARTTIME” VALUE=”18:57:37:00″><PARAM name=”ENDTIME” VALUE=”19:1:44:00″><PARAM name=”AUTOHREF” VALUE=”true”>http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/common/video/Sample.mov</OBJECT>

Orbán Viktor felszólalását a Hír TV szerdán 22.05-től és csütörtökön 10.30-tól felvételről közvetíti.

6 hozzászólás to “Orbán Viktor miniszterelnök válasza az Európai Parlamentben + video”

  1. Szemtanu Says:

    Nyolc keserves évet vártunk Orbán Viktor miniszterelnök úrra,Magyarországnak megváltás lett a választási győzelem ,Fidesz az egyetlen párt amely a választók érdekeit képviseli.

  2. mama Says:

    Nagyon tetszett Orbán Viktor Úr beszéde, határozottsága, és büszkeséggel tölt el, hogy végre ilyen nagyszerű vezetője lett sokat szenvedett kis Hazánknak! Sok erőt kívánok a további küzdelmekhez, igazságtalan, gyáva támadások kivédéséhez.
    Hajrá Magyarország!!!

  3. wendég Says:

    Minden száz évben születik egy ilyen tehetséges rátermett ország vezető mint Orbán úr.

  4. wendégOrbán úr a mininiszter Says:

    Orbán úr nagyszerű miniszterelnök,bátra határozottan kiállt az igazság mellett,gratulálok.

    Az aki Magyarországot sértegeti gyalázza az alávaló hazaáruló.

  5. Jorge Szepesvari-Simon Says:

    Nekem tetszett Orbán Viktor válasza a mai európaparlamenti vitában. Végre van valaki aki erélyesen kiáll a magyar érdekek mellett! És további sikert kívánok Neki!

  6. Jorge Szepesvari-Simon Says:

    Gratulálok Orbán Viktor úr erélyes és sikeresnek tekinthetô válaszához az Európa Parlamenti (elsietett) kritikákra! Csak így tovább! Büszke lehet az a nemzet melynek ilyen klassz miniszterelnöke van, a ki nem röstellte megvédeni Magyarországot!


Hozzászólás