„A választásokon nem négy év lesz a tét, hanem a jövő”

fotó: MTI/Sóki Tamás

Szókimondó, rendkívül határozott és harcias beszédet mondott a Kossuth téren összegyűlt, hatalmas tömegnek Orbán Viktor a Békemenet lezárásaként. A kormány, illetve az azt alkotó pártok olyan erődemonstrációt tartottak, amelynek a méreteitől beláthatatlan távolságra van jelenleg az ellenzék. Várható volt, hogy a miniszterelnök üzenetében kiemelt helyet kap majd a közelgő választás, ehhez képest legalább ekkora súllyal jelent meg benne a jövő boncolgatása, a tömeges bevándorlás visszafordíthatatlan következményeinek megakadályozása, az ország megvédése. Soros György is éles kiszólásokat kapott, és az idehaza is beágyazott, nemzetközi hálózatának működését így egyre nehezebb lesz elrejteni a nyilvánosság elől.

Orbán Viktor a magyarok mellett külön nagyrabecsüléssel köszöntötte a helyszínen levő lengyel barátainkat. Mint elmondta, összetartozásunk természetes, összekapaszkodásunk erőforrás, és egy régi hasonlatot idézett, amely szerint Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik egybefonódtak, ezért egyiknek léte és ereje a másik életének és egészségének feltétele.

Ma is, ha Lengyelország erős, Magyarország sem veszhet el. Ha mi vagyunk erősek, segíthetünk lengyel barátainknak. Ezért a Békemenet Lengyelország melletti kiállás is. Tiszteletet Lengyelországnak és Magyarországnak is!

Emlékeztetett, hogy alig több, mint három hét múlva, a választásokon nem négy év lesz a tét, ezért komolyságra, elszántságra van szükség, és egyenesen, őszintén kell beszélni.

Ha nem mondjuk ki világosan, hogy mi és miért történik Magyarországgal, nem értjük meg, és nem hozhatunk jó döntést három hét múlva. Egyenesen, megalkuvás és szemérmeskedés nélkül kell beszélni

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

EL AKARJÁK VENNI AZ ORSZÁGUNKAT, AZT AKARJÁK, HOGY HELYETTÜNK MÁSOK ÉLJENEK ITT

A legnagyobb csata, amit együtt megvívhatunk, még előttünk van. El akarják venni az országunkat. Nem egy tollvonással, mint Trianonban: most azt akarják, hogy néhány évtized alatt önként adjuk át más földrészről érkező idegeneknek, akik nem tisztelik a kultúránkat, törvényeinket, nem beszélik nyelvünket. Azt akarják, hogy ne mi és ne a mi leszármazottaink éljenek itt, hanem mások

– foglalta össze, mire gondolt, amikor azt mondta, nem négy év a tét. Mementóként hozta fel a nagy nyugat-európai nemzetek sorsát, amelyek kerületről kerületre, városról városra veszítik el a saját országukat, mert nem akasztják, nem akasztották meg a bevándorlást. Orbán Viktor figyelmeztetett, hogy nemzetközi hatalmak és itthoni csatlósaik ugyanezt akarják rákényszeríteni Magyarországra is, amire a választást is jó alkalomnak látják.

’48 öröksége, hogy Magyarország legyen független, szabad és magyar ország. Nemzeti csinosodás, kiművelt emberfők, magabíró ország – idézte fel a kormányfő Széchenyi szavait. – Magyarország volt is, van is, a kérdés, hogy lesz-e?

A költői kérdésre adott válaszában arról beszélt, hogy Európa és mi magyarok egy világtörténelmi fordulóponthoz érkeztünk, ezért nem csupán egy választást, hanem a jövőnket kell most megnyerni.

NEM AZ ELLENZÉKI PÁRTOCSKÁK, HANEM EGY BIRODALOM ELLEN KELL HARCOLNI

A miniszterelnök arra is kitért, milyen erők állnak szemben ebben a küzdelemben:

Egyik oldalon állunk mi, akik hiszünk a nemzetállamokban, a családban, a munkában. A másik oldalon a világpolgár elit, akik nyitott társadalmat, határok és nemzetek nélküli világot, leértékelt munkát akarnak, amely felett átláthatatlan bürokraták serege, nemzetek feletti, antidemokratikus erők uralkodnak.

Kertelés nélkül kijelentette, hogy egy civilizációs küzdelemmel, egy népvándorlással nézünk szembe, amelyben nemcsak az eredményeink megvédéséért kell harcba szállni, hanem azért is, hogy egyáltalán legyen értelme folytatni, hogy megőrizhessük életmódunkat.

Nekünk nem a vérszegény ellenzéki pártocskákkal kell megküzdenünk, hanem egy birodalommá szervezett nemzetközi hálózattal. Média, hivatásos béraktivisták, bajkeverő tüntetésszervezők, nemzetközi spekulánsok által pénzelt NGO-k hálózata. Amit Soros testesít meg

– nevezte meg a valódi ellenoldalt.

NYUGAT-EURÓPA FIATALJAI MÉG LÁTNI FOGJÁK, HOGY ELVESZTIK AZ OTTHONUKAT

A harcos retorikát folytatva hangsúlyozta, hogy a jó katona nem azért harcol, mert gyűlöli, ami szemben áll vele, hanem mert szereti, ami mögötte van: a magyar embereket. Mint mondta, mi a keresztény kultúrában különbséget teszünk az ember és a tettei között, nem gyűlölünk semmit, de hiszünk a szeretet és az összefogás erejében.

Harcolni fogunk az ellen, amit Soros birodalma tesz és tenni akar. Ez a mi hazánk, nincs másik, és küzdeni fogunk érte, nem adjuk fel soha.

Mint mondta, Európa nyugati része feltartott kézzel nézi mindezt, saját magát fegyverzi le, márpedig a legyőzöttek történetét mások írják tovább.

A nyugat-európai fiatalok még látni fogják, hogy kisebbségbe kerülnek saját országukban, és elvesztik azt a helyet, amelyet az otthonuknak nevezhettek

– vázolta a valószínű, drámai jövőképet. Orbán szavai szerint olyan erők jelentek meg, amilyet már rég nem látott a világ, Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a népvándorlást. Sovány vigasznak nevezte, hogy az európai népek nem fogják megbocsátani, hogy az emberek megkérdezése nélkül rájuk engedték ezt a tömeget.

Legyünk büszkék rá, hogy mi voltunk az egyetlenek az egész EU-ban, akik megkérdeztük az embereket, akarnak-e tömeges bevándorlást!

ERKÖLCSI, POLITIKAI ÉS JOGI ELÉGTÉTEL

A miniszterelnök elismerte, eleve úgy készülnek, hogy a kormánypárti jelölttel szemben minden választókerületben egy Soros-jelölt fog szemben állni, még ha egyesek színlelve is indulnak, úgy tesznek, mintha ott sem lennének, vagy álruhát öltenek.

Tudják, ha nyíltan kiállnak és elmondják, kinek a zsoldjában állnak, semmi esélyük. Ellenfeleinknek csak úgy van esélyük, ha megbontják a táborunkat, ha bármiről szó van, csak a minket fenyegető veszélyről nem.

Orbán Viktor odaszúrt egy keményet mindazoknak, akik egyből magukra vették, és ezzel a címmel is hozták le a tudósításukat a Békemenetről:

A választások után erkölcsi, politikai és jogi elégtételt fogunk venni.

HAZAKÜLDJÜK GYURI BÁCSIT A HÁLÓZATÁVAL EGYÜTT

Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükségünk van – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök, amikor kifejtette, olyan ellenség ellen kell harcolnunk, amely nem egyenes, hanem fortélyos, nem nemzeti, hanem nemzetközi, nincs saját hazája, mert azt érzi, övé az egész világ, és mindig a szívet támadja, különösen, ha az piros-fehér-zöld. Elég egy félrecsúszott választási eredmény, és elúszik minden, amiért keményen megküzdöttünk – figyelmeztetett –, majd kijelentette:

Gyáva népnek nincs hazája. Soha sem volt könnyű, de mindig összeszedtük a bátorságunkat. A végén mégis mindig mi győztünk. Hazaküldjük Gyuri bácsit a hálózatával együtt!

A magyarság erejét és ezer éves túlélésének zálogát abban látja, hogy megvan az a kultúra, lélek és szellem, a nemzeti önbecsülésünk és az az egységesítő eszme – a kereszténység –, amely megtartott minket, és amelytől nem sodródtunk el olyan távolra, hogy „a horgonykötél elszakadjon”. A magyarság történelmi érdemeit taglalva kijelentette, tudjuk, hogy nem vagyunk hibátlan nép, de azt is tudjuk, hogy többet adtunk a világnak, mint amit kaptunk tőle, ezért van jogunk a létezésre, és nincs okunk félni most sem:

Aki magyar, velünk tart és győzni fogunk. Újra és újra győzni fogunk, mert Magyarország a magyaroké!

Felidézte, hogy 2010-ben, amikor „talpra álltunk, és harcolni kezdtünk a magyarokért Brüsszelben és a többi birodalmi központban”, még egyedül voltunk, mára viszont jelentősen megváltozott a felállás. Megjöttek a lengyelek, a szlovákok és a csehek, aztán az Egyesült Államok bevándorlásellenes elnököt választott, Izrael kitart, aztán Ausztriában a hazafiak vették át a hatalmat, és Olaszország is nemet mondott a bevándorlásra.

A FIATALOKNAK IS EZ A HAZÁJUK

Tétként a jövő van feltéve az asztalra – mondta Orbán Viktor –, ezért külön szólt a fiatalokhoz.

A ti életetekben is eljön a pillanat, amikor ráébredtek, hogy kell egy hely, egy nyelv, egy otthon, ahol az ember az övéi közt biztonságban és szeretetben leélheti az életét, egy hely, ahova visszatérhettek, ahol az élet nem hiábavaló és a végén sem hullik a semmibe, hozzáépül és beépül az ezer éves alkotásba, amit egyszerűen magyar hazának nevezünk. A hazának szüksége van rátok, gyertek és harcoljatok velünk, hogy amikor nektek lesz szükségetek rá, még meglegyen a hazátok!

Végül a szokásos „hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” felkiáltás előtt, a tömeggel együtt szavalta a Himnusz sorait, azzal felvezetve, hogy

Felnyergeltünk, felkészültünk a választási hadjáratra; már csak az maradt hátra, hogy a Jóisten segítségét kérjük.

 

Hozzászólás