Így próbálják meg lejáratni Trumpot

2017. január 31. 22:58

WASHINGTON, 20:58

A libsik kifogytak az érvekből, ezért most azzal álltak elő, hogy Trump mentális betegségben szenved, ezért alkalmatlan az elnöki tisztségre.

Hillary Clinton már a kampányidőszak alatt többször elmondta, hogy Trump személyisége miatt alkalmatlan amerikai elnöknek, de a libsik újra előszedték és megspékelték ezt az érvet.

John Gartner a John Hopkins Egyetem előadója szerint Trump rosszindulatú nárcizmustól szenved, hajlamos a szadizmusra, az agresszivitásra, a paranoiára, valamint túlérzékeny a kritikára. Az amerikai pszichiáter és pszichoterapeuta ezért úgy véli, hogy az amerikai elnök mentális betegségben szenved és alkalmatlan arra, hogy betöltse a pozícióját.

A szakember szerint a nárcizmus miatt az emberek nem látják a valóságot, ezért őket nem lehet meggyőzni logikai érvekkel.

Fotó: AFP

Ezt azzal támasztja alá, hogy Trumpot nem érdekelte, hogy világszerte három millió nő vonult fel tüntetni ellene az utcán. Ezzel szemben az az igazság, hogy az amerikai elnök Twitteren reagált a tüntetésekre.

A békés tüntetések demokráciánk egyik próbáját jelentik. Akkor is, ha nem mindig értek egyet, elismerem az emberek jogát véleményük kifejezésére

Peaceful protests are a hallmark of our democracy. Even if I don’t always agree, I recognize the rights of people to express their views.

Reméljük John Gartner nem azt a reakciót várta, hogy Trump lemond, mert az emberek 2 százaléka tüntetett ellene.

Másik “nyomos” érve, hogy szerinte az amerikai elnök mérges lesz akkor, amikor az újságírók negatívumokat írnak róla. A valóság azonban az, hogy Trumpot le szeretné járatni a liberális média, amit ő nem hagy.

Sőt már egy külön csoport is létrejött olyan terapeutákból, akik Trump ellen harcolnak.

Decemberben három professzor írt levelet Barack Obamának arról, hogy kifejezzék aggodalmukat Trump mentális stabilitásával kapcsolatosan. Úgy látszik a téma egyéb érvek híján újra és újra előjön.

Egyébként tipikus amerikai módszernek számít, hogy úgy próbálják meg lejáratni a politikusokat, hogy azt állítják róluk, hogy betegek. Az emberek hite megremeg a személy alkalmasságát illetően, ha meghallják, hogy beteg és ezt próbálja meg kihasználni az ellenzék. Hasonló hírek láttak már napvilágot Putyinról is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: