BUDAPEST – Szerdán álcivil bulika lesz a Kossuth téren

888.hu

2017. január 31.

Február 1-én újabb tünti lesz Budapesten. A hepöning este fél hatkor kezdődik a Kossuth téren – a Tanítanék Mozgalom szervezésében.

 

Nagyszabású álcivil bulika van kibontakozóban, mivel a Tanítanék Mozgalom holnapi tüntetéséhez több mint harminc “civil” szervezetecske csatlakozott.

Elvileg az oktatásról lesz szó – három pontot is megfogalmaztak: Balog Zoltán lemondatását, önálló oktatási minisztérium felállítását és egy új közoktatási törvényt (a Kockás könyv mintájára) –, de a résztvevők és a felszólalók (Móra Veronika – Ökotárs, Törley Kata és Szentesi “adóelkerülő” Kálmán – alapján nagy valószínűséggel nem erről lesz szó, hanem a “civilek” elleni támadásról.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Ha megnézzük a Tanítanék Mozgalmat, illetve az eseményhez csatlakozó civil szervezeteket, látjuk, sokuk mögött ott áll a Soros György-féle Open Society Foundations (OSF), tehát a Nyílt Társadalom Alapítványok.

Soros kegyeltjei: Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ, Igazgyöngy Alapítvány, Magyarországi Európa Társaság, Történelemtanárok Egylete.

A Tanítanék Mozgalom mögött álló Alapítvány a Tanszabadságért pénzügyi beszámolóiban egyértelműen fel van tüntetve a Soros-pénz.

  • Hiába mondta Sulyok Blanka, a Tanítanék képviselője az ATV-ben, hogy soha nem kaptak pénzt Soros Györgytől,
  • és hiába nyilatkozta azt, hogy nem bejegyzett egyesületként még az adófizetők egyszázalékos felajánlását sem kapják meg, hiszen a mozgalom maga kéri a honlapján a támogatást.
Tehát miközben azzal hirdetik magukat, hogy “mögöttünk nem áll senki, csak a tábla, támogasd a megmozdulás megvalósítását”, ismét bebizonyosodik: a civil pátosz a szerdai tüntetésen is megbukik.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: