Magyar Dal Napja: nyolc településen várják a zenebarátokat

Magyar Dal Napja

Magyar Dal Napja

Dallamos Villamoson, nyitott próbatermekben és országszerte nyolc település több mint 30 helyszínén várják az előadók és zenekarok szeptember 11-én a Magyar Dal Napja közönségét. A Magyar Dal Fővárosa idén Nyíregyháza lesz, ahol a helyi börtönben is rendeznek koncerteket.

Harmadik alkalommal rendezik meg szeptember második vasárnapján a Magyar Dal Napját. Az esemény ötletgazdája, Presser Gábor.

Több új helyszín is várja a magyar dalok iránt fogékony közönséget. Ezek egyike a Campona bevásárló központ, ahol már szeptember 10-én elkezdődnek a koncertek, és a két nap során fellép a Republik, a 100 Folk Celsius, a Karthago, és a Bikini is.

A Magyar Dal Napja idén is a Magyar Dal Órájával indul, a részt vevő klubokban a DJ-k vasárnap éjféltől egy órán át csak magyar zenéket játszanak.

A 115 éves Vígszínház művészei esti előadásuk keretében a teátrum történetének zenés darabjaiból válogatták össze műsorukat az operettektől a tavaly bemutatott Túl a maszathegyen című gyermekelőadásig. A társulat tagjain kívül az est vendége lesz a Csík Zenekar, Dés László, Geszti Péter, Rúzsa Magdi és Zorán is.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon Bródy János, Vásáry André, Nyeső Mari és Kozma Orsi Quartetje is fellép, a Budapest Jazz Clubban Harcsa Veronika, Malek Andrea és Kökény Attila énekel, és hagyományos helyszínnek számít a Bem Rakpart is, ahol Török Ádám a házigazda.

Az óbudai Kobuci Kertben népzenei együttesek lépnek fel, de a Kolompos, a CimbaliBand, a Besh o droM mellett Ferenczi Gyuri és a Budapest Bár is itt játszik, az Óbudai Társaskörben pedig Bartók, Dohnányi és Liszt dalai csendülnek fel egyebek mellett.

Az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Háznál családi programok részeként Huzella Péter koncertezik, míg a József Attila Művelődési Központ retro színpadán az R-GO és a Napoleon Boulevard idézi meg a 80-as éveket.

A Városligeti Ajtósi Dürer soron található egykori ELTE épületben berendezett Blokk Művészeti Központ a Magyar Dal Napján megnyitja csaknem 50 próbatermét, ahol délutántól késő estig több mint 60 könnyűzenei együttes és előadó enged betekintést a dalszerzés kulisszatitkaiba. Az egykori Közvágóhídnál található R33 Stúdióiban fiatal zenekarok mellett az underground nagy öregjei, köztük a Balaton valamint Legát Tibor, Peter Ogi és Ef Zámbó István zenekarai játszanak.

Idén is lesz Dallamos Villamos, ami ez alkalommal már egy héttel korábban, most vasárnap délután is elindul nem csak a 4-es, hanem a 2-es villamos vonalán is. Itt a két hétvégén összesen 27 feltörekvő fiatal magyar együttessel találkozhat az utazó közönség. A fellépők egy része részt vesz a Gödör Klub koncertjein is, ahol az Új hangok a Gödörből sorozat részeként játszanak a Magyar Dal Napján a tehetséges induló zenekarok.

Oláh András

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: