Gyurcsány Ferenc remegő szájszéle

 
Bencsik András: Aki látta Gyurcsány Ferenc szétesett arcát és remegő szájszélét az Országgyűlés hétfői ülésén, amikor eszelős kétségbeeséssel sértegette Orbán Viktor miniszterelnököt, próbálván berántani őt egy személyeskedő vitába, az tudhatta, ha nem vak vagy megrögzött kommunista, hogy Gyurcsány a vesztét érzi. Van is oka rá. Ez az egész hisztéria, amit nem kevés nemzetközi háttértámogatással a baloldal a nyugdíjháborúban kirobbantott, valójában végjáték.
Decemberben nyugdíjba megy a legfőbb ügyész, akinek a jelek szerint saját bőre értékesebb a haza ügyénél, s esze ágában sincs észrevenni az asztalán heverő kérvényt Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztéséről. Ez a feladat már utódjára, minden valószínűség szerint Polt Péterre vár. És akkor elindulhat végre az igazságszolgáltatás lavinája…

***

“De a választók döntöttek. Nyolc év kudarcainak, bűneinek és hazugságainak politikai felelőseit meg kell nevezni, el kell számoltatni akkor is, ha ez Önöknek, az érintetteknek komoly probléma.”
 
Orbán Viktor válasza Gyurcsány Ferencnek Parlament – 2010. november 29.

 ***

A párbaj

 Bayer Zsolt: A “bármiáron-embert” kocsonyás, zselés közegként veszi körül saját életútja, az életút minden fertelmes bűne, s e kocsonyás közegen keresztül szűrve látja a világot, a valóságot, s persze a bűntelenséget. Az erényt. És nem érti. Mert nem ismeri. Mert nem hallott róla. Mert rátapad minden erényre önnön undoksága. Így áll előttünk a “Nagy Párbajban” a kihívó. S teljesen mindegy, mit beszél. Nem őrült beszéd, és nincsen benne rendszer. Nem svihákság, nem önigazolás, nem mentegetőzés. Semmi igazán emberi. Hanem csak ő. Gyurcsány. A király nem meztelen. A legdrágább ruha van rajta, valóban. És az sem képes eltakarni a valót…

   Bencsik András Jelentés a nyugdíjfrontról című írását a Demokrata legfrissebb számában olvashatja.
(Demokrata, 2010. december 1.)

***

    

2 hozzászólás to “Gyurcsány Ferenc remegő szájszéle”

  1. jennifer Says:

    Thank you.
    I added your site to my favorites.

    my site: wikilog

  2. zümi Says:

    Alien: Gyurcsány Eduárd

    Orbán nem zavartatta magát. Tegnap az ő pofonjai ültek jobban, amit kiosztott méltósággal, elegánsan tette. A történetnek persze nincs vége.
    Az MSZP-n belül óriási a tülekedés. Az a kérdés, ki látszik most a legharcosabbnak. Más szóval: ki tud a leghatékonyabban megküzdeni Orbán Viktorral?

    Gyurcsánynak egyszer ez már hozott karriert az MSZP-n belül. Akkoriban sportminiszterként kitalálta ezt az „árnyékállam” izét. Ami olyan abszurd nagy szemétség volt, hogy Orbán – mint magára valamit adó demokrata – úgy gondolta, hogy azt azért már mégsem hagyja szó nélkül, és 2002 után először Gyurcsánnyal „szemben indult el”.

    Gyurcsány ettől állati boldog volt: ez azt jelentette számára, hogy őt jelölte meg az egyre bénábbnak látszó Medgyessy helyett a főellenség az egyetlen valamire való ellenfélnek. Erre aztán jól felépített sajtókampányt szerveztek – a szokott tenyérből etetett csapat nagy felületen bőcsködött, hogy milyen tehetséges is ez a fiú valójában, mert lám-lám még a Viktor is. Mondjuk a felület akkora volt, hogy Gyurcsány katasztrofális sportminiszteri teljesítményét is el tudta fedni, baumgartnerestől, mindenestől.
    Az őszödi beszédben is rögzül, hogy legnagyobb politikai húzása Orbán legyőzése volt: „imádta” „csinálni”. Egyébiránt máshoz nem értett

    Most azonban az MSZP-n belül mások is ekként szeretnék megerősíteni saját pozíciójukat. Mesterházy Attila a hétvégén bájosan kibicsakló hanggal ordított a mikrofonba a Fidesz „elmebeteg” politikájáról. Szanyi kapitány is ott van a hídon, meg a derék Simon a parlamentben – szegény…

    De nem Gyurcsány lenne, ha nem jött volna fel az imádott pályára. Hosszas sajtófeljátszás után – a legszebb darab mindenképpen az Alien vs. Predator alcímű opuszkulum volt az Indexen – végre feltehette a kérdést Orbánnak: miért fél a néptől miniszterelnök úr? Követelt még szabadságot a népnek, hogy dönthessen az alkotmányról, és a nyugdíjpénztárakról – a többi a szokásos „tolvaj, csaló, hazudozó” néma csend.

    Orbán nem zavartatta magát. Tegnap az ő pofonjai ültek jobban, ráadásul, amit kiosztott méltósággal, elegánsan tette.

    A történetnek persze nincs vége. Molnár exminiszter, aki az egész csörte alatt ott csóválta a farkát Gyurcsány mellett, este még beszaladt az ATV-be és várhatunk néhány publicisztikát is a sajtóban lecsengetés ügyben.

    Az igazi kérdés: mennyire tetszett ez az MSZP-nek és azon belül is a Gyurcsány rajongóknak. Ha legalább az egyik társaságot sikerült ezzel összébb hozni, már megérte neki.

    Amíg ezzel elhomokozik, a „nép, az istenadta nép” Gyurcsánynál nem játszik. Nem mintha ez a népet még érdekelné…

    PunkRhétor


Hozzászólás