Bayer Zsolt: Ezek pontosan annyit érnek, mint a lócitrom

Nagyon tudnék káromkodni, csupa b és k betűvel kezdődő szót tudnék kiabálni – jelentette ki Bayer Zsolt újságíró az Echo Tv Korrektúra című műsorában arra reagálva, hogy a Magyartanárok Egyesülete szerint a NAT-ba olyanok kerültek bele, akiket az erdélyiségükön kívül csak az antiszemitizmusuk köt össze.

 

A Magyartanárok Egyesülete elfogadhatatlannak tartja, hogy az új Nemzeti alaptantervbe politikai nyomásra olyan szerzők kerültek bele, akiknek az értékelésében viszonylagos tudományos konszenzus sincs. Mint kifejtették, Szabó Dezső, Nyirő József és Wass Albert nem nemzeti konzervatívok, hanem nemzeti radikálisok. “Szabó Dezső és Nyirő József sem világképe, sem stílusa szerint nem nevezhető konzervatívnak. Szabó Dezső expresszionizmusa épp az ellenkező irányba mutat.

Erre reagálva Bayer zsolt újságíró az Echo Tv Korrektúra című műsorában leszögezte: arról a Nyirő Józsefről beszélünk, aki nélkül nincsen magyar irodalom, aki megírta az Uz Bencét, a Néma küzdelmet, akinek a novelláiból készült minden idők egyik legnagyszerűbb magyar filmje, az Emberek a havason. Ahogy nélküli nincs magyar irodalom, úgy nincs Szabó Dezső Elsodort faluja nélkül magyar irodalom, nincs Wass Albert A funtineli boszorkány című műve nélkül magyar irodalom.

„Azok, akik most ezeket megpróbálják meggyalázni és kitagadni, ezek ugyanazok, akik Márai Sándort is kitagadták a magyar irodalomból 40 évre. Ezek pontosan annyit érnek, mint a lócitrom” – tette hozzá Bayer Zsolt.

Ide kattintva megtekintheti a Korrektúra című műsort

 

Echo Tv

Hozzászólás