Orbán Viktor: Igazságot Magyarországnak + Videó + Képriport

 

Mi, ma élő magyarok ’48 politikai és szellemi örökösei vagyunk, ami azt is jelenti, hogy nem leszünk gyarmat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth téri ünnepi beszédében.

Isten hozta Önöket – köszöntötte a Kossuth téren összegyűlt tömeget Orbán Viktor miniszterelnök, aki üdvözölte mindazokat, akik – mint fogalmazott – a Kárpát-medencében otthon vannak velünk. – Ez a nap a szabadságharcosok napja, ez a tér pedig a szabadságharcosok tere – jelentette ki. Mi, magyarok a szabadságharcok népe vagyunk, ezért jöttünk ide, hogy emlékezzünk a márciusi ifjak bátorságára – mondta el, majd elmondta azt is: mi, ma élő magyarok ’48 örökösei vagyunk. Politikai és szellemi örökségünk, hogy nem leszünk gyarmat.

Külön tisztelettel köszöntöm azokat, akik a Békemeneten kiálltak Magyarország függetlenségért. Magyarország nem tudta volna felvenni a kesztyűt, ha nem tudatjuk a világgal, hogy a magyarok nem fogják feladni a szabadságukat és a húsz év után kijárt alkotmányukat.

Fotó: Reuters

Jó okunk van rá, hogy 164 év után mi is kövessük a ’48-asok példáját. De melyiket? Fiatalként inkább a radikális Petőfi áll hozzánk közel, férfiként Kossuth, végül pedig a Széchenyi-féle fontolva haladás.

Mikszáth Kálmán így írt a márciusi ifjakról: nem fontolgattak semmit… és mi most is ebből élünk. Ezt írhatta volna akár az ’56-os pesti srácokról vagy a ’89-es rendszerváltókról, és mondhatjuk: mi most is ebből élünk.

Mondhatjuk, hogy szabadok vagyunk?

Orbán Viktor feltette a kérdést, hogy mondhatnánk-e a ’48-asoknak, hogy szabadok vagyunk, miközben sokak adósságcsapdában vergődnek, nehézséget okoz gyermekük étkeztetése, s csak álomnak tűnik az önálló lakás.

Senkit ne tévesszen meg az, ha a külföldi sajtó holnap úgy számol be a téren történtekről, hogy csak néhány százan jelentek meg, sőt esetleg kormányellenes tüntetésként állítják be. Felhívta rá a figyelmet, hogy évtizedek óta nem voltunk ilyen erősek.

A szabadság számunkra azt jelenti, hogy nem vagyunk alábbvalók másoknál, s nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket – folytatta. A szabadság azt jelenti, hogy mi döntjük el, mi a fontos számunkra. Ezért mi írtuk meg a jövőnk zálogát jelentő alkotmányunkat, nincs szükségünk szamárvezetőre – tette hozzá.

Hibátlan nemzetek nincsenek

Orbán Viktor ünnepi beszédét a Hír Televízió csütörtök este, 23 órától megismétli.

Tisztában vagyunk a kihívás és a feladatok súlyával, egyszerre van szükségünk Petőfi radikalizmusára, Kossuth tettrekészségére és Széchenyi bölcsességére – fogalmazott Orbán Viktor. Hangsúlyozta: a legnagyobb kérdés, hogy elfogadjuk-e a kiszolgáltatottságot, vagy az erényeinkre támaszkodunk. Mint mondta: időnként kivívjuk a sors balítéletét, de – mint hozzátette – „hibátlan nemzetek nincsenek”. Orbán szerint az vitathatatlan, hogy „a mi szabadságharcaink mindig előbbre vitték a világot”. Mint mondta, 1848-ban a feudalizmus falait kellett lebontani, és ahogy akkor, „ma is gyanakodva néznek bennünket”.

Orbán kijelentette: új utak kellenek, és Európát csak az erős nemzetek tehetik naggyá. Hozzátette: „meglátjátok, ismét igazunk lesz”. Mint mondta: a spekulánsok uralmát a dolgozó európai polgároknak kell megdönteni, ha nem így lesz, akkor nekünk „befellegzett”. – A márciusi ifjak is úgy látták, hogy a pénzügyi függetlenség a szabadság feltétele – emelte ki, hozzátéve, tudták azt is, hogy a független nemzeti bank a nemzet boldogulását szolgálja. Ők is tudták és mi is tudjuk, józan ember nem adja a kamra kulcsát a szomszédnak.

Sokszor úgy tűnik, egyedül maradtunk, mi magyarok, de nem! Még ma is vannak Damjanichok. Nemcsak hogy vannak, de el is jöttek hozzánk ünnepelni cseh, lett, szlovén, litván, lengyel barátaink. Dicsőség Litvániának! Isten éltesse a lengyeleket! „A mi szabadságunkért és a tietekért” – ez volt a lengyel légió jelmondata. De idetartozik az a sok tíz millió csendben tűrő európai, aki még hisz a keresztény értékekben, a bátorságban, a becsületben, a hűségben és az irgalomban.

Mi senkinek nem mondtuk meg, mit gondoljon

Temérdek igazságtalanság érte Magyarországot az elmúlt 250 évben és éri most is, pedig mi senkinek sem akartuk megmondani, hogy mit gondoljon. A világpolitika széljárásának gyakran áldozatul estünk, de az önsajnálat a vesztesek szokása, semmi köze a szabadságharcosok szellemiségéhez. Az önsajnálat legyengít. A győzelemhez bátorság és erő kell – mondta Orbán Viktor.

Többekben felmerülhet a kérdés, hogy okos dolog-e szabadságharcot folytatni a jelenlegi válságos helyzetben. Azonban az effajta kételkedés torlaszolja el a szabadság felé vezető utat – vélekedett. Felhívta rá a figyelmet, hogy minden, amire vágyunk, a szabadságból nő ki, hiszen a többi csak hagymáz.

Forrás: Magyar Nemzet Online

Fotó: MTI

A miniszterelnök a kormány elmúlt két évének munkájából kiemelte, hogy megsegítették a devizahiteleseket, bevonták a közteherviselésbe a multikat, megkezdték a nemzet határokon átívelő újraegyesítését és megfékezték a munkanélküliség továbbterjedését. Ugyanakkor elmondta, hogy ez még nem elég, hiszen a magyarok joggal követelnek életszínvonal-javulást, magasabb béreket, színvonalasabb iskolarendszert, de „leginkább igazságra van szükségünk” – emelte ki. Ezért nem áltathatjuk magunkat sem, minden magyarnak magában kell a helyes útra jutnia.

Egyenlő mércét

– Értjük, hogy Európának sok a problémája, de ezeréves európai államként joggal követelhetünk egyenlőséget. Jogos követelésünk, hogy ugyanazt a mércét alkalmazzák velünk szemben – szögezte le a kormányfő, hozzátéve, valahányszor Európa bajba került, hazánk csillaga is leáldozott. Mint fogalmazott: nem nézhetjük tétlenül, hogy Európa megadja magát, és Európa nem hagyhat egész országokat az út szélén.

– A nemzet szabadsága sok ember szabadságából áll össze, az ő erejük adódik össze, gyáva emberekből nem lesz bátor nemzet – fejtette ki. Mint mondta: a bátrak kitartóan vívják a hétköznapok csatáit. „Bármi történik, nem tévesztik el a lépést”, és tudják, hogy elmenni innen nem lenne válasz. – A bátrak nem várják, hogy mások döntsenek helyettük, kiállnak magukért, igazságot kérnek Magyarországnak – fogalmazott, hozzátéve: „Dicsőség a bátraknak!”

Fotó: MTI

6 hozzászólás to “Orbán Viktor: Igazságot Magyarországnak + Videó + Képriport”

  1. kocsis.tamas Says:

    ELJÖTT A SZÁMON KÉRÉS FELELŐSSÉGRE VONÁS IDEJE

    VÁLASZTÓ POLGÁR PETICIÓS LEVELE ÁPOLÁSI DÍJ ÜGY 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ LEGYEN.

    ITT A IDŐ SZOCIÁLIS ÉS EMBERI JOGOM PETICIOS BIZOTTSÁG EURÓPAI PARLAMENT STRASBOURG . JOGI ÜGY KÖZPONTI KERÜLETI BÍRÓSÁG MARKÓ UTCA .25 PANASZ LEVÉL.
    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY CZOMBA SÁNDOR ÉS FIDESZ-KDNP.ÁLLAM TITKÁRAIT. ERÖFORRÁS MISZTÉRIUM GAZDASÁGI MISZTÉRIUM. SZÁMÍTOK MTVA 1 ATV MTV 2 MÉDIA SEGÍTSÉGÉRE KÖSZÖNÖM. IS. MÉG MEG VÁROM SZABÓ MÁTÉ ombudsman PANASZ LEVELEM VÁLASZÁT

    SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS

    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP MINISZTERI ÁLLAM TITKÁRI TEJES FIDESZ-KDNP ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐI TESTÜLETE. SZÉGYENE MAGÁT ÁPOLÁSI DÍJ ÜGYBE KÉT ÉVE 2010. ÁPRILIS 25 ÉN TÖL SEMMIT NEM TETTEK CSONTIG HATOLÓ FÁJDALMAS BETEGEKÉRT…T ÉS AZOKÉRT A CSALÁD TAGOKÉRT AKIK 24 ÓRÁBA ÁPOLJÁK ŐKET OTTHONI LAKÁSUKBA A SZERETET CSALÁDBA AMI MÁS MINT EGY KÓRHÁZ PERSZE AZ UTÁN MIKOR A DR ÚR NŐ HAZA ENGEDI.HOGY OTTHONÁBA GYÓGYULJON TOVÁBB . ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP 1 MILLIÓ MUNKAHELY TEREMTÉSI PROGRAMOT ÍGÉRT AMI AZ IS MARAD EZEN VÁLTOZTATNI KELL. HOGY LEGYEN 8 ÓRA FŐ MUNKA IDŐ A ÁPOLÁSI DÍJ DOLGOZHASSON 70 EZER EMBER 62EZER FT MINIMAL BÉRÉRT DE HOLNAP ELJÖN A IGAZSÁG PILLANATA.

  2. kocsis.tamas Says:

    CSALÁDOK ÉS GYEREKEK MAGYARORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK MEGSZORÍTÁSA. ELÉG

    ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS ERŐFORRÁS MINISZTER ÚR MATOLCSI GYÖRGY GAZDASÁGI MINISZTER ÚR KÉRDEZEM ÉS VÁLASZT IS VÁROK RÁ. SZOCIÁLIS ÉS SEGÉLYEZÉSI ÜGY. ORBÁN VIKTOR ÉS RÉTHELYI MIKLÓS MATOLCSY GYÖRGY URAK . AZT KÉRDEZEM HOGY HOGYAN KÍVÁNJÁK SÚLYOS SZOCIÁLIS ÉS SEGÉLYEZÉSI MEG SZORÍTÁSUKAT HELYRE HOZNI. VAGY EZ A MEGOLDÁS ÜGY VISSZA ÁLLÍTÁSA MESTERHÁZY ATTILA MSZP DEMOKRATIK……US BALOLDALRA VÁR. KÉRDÉS A KÖVETKEZŐ. A LAKÁS FENNTARTÁSI TÁMOGATÁS A 13 KERÜLETBE 7.500 FT VOLT EGY HÓNAPBAN. AMI AZT JELENTI 12 VEL MEG SZOROZVA 90 EZER FT GÁZ LAKBÉR VILLANY VÍZ TÁMOGATÁSRA KÉRHETŐ PÉNZ A BUDAPESTI ÉS VIDÉKI ÖNKORMÁNYZATOKTÓL MAGYAR ORSZÁGON HOGY ORBÁN VIKTOR RÉTHELYI MIKLÓS ÉS MATOLCSY GYÖRGY KŐ KEMÉNY MEG SZORÍTÁSSAL HOZZÁ NYÚLT. A MEGSZORÍTÁS EZ UTÁN JÖTT 2.500FT RA CSÖKKENT MÁR CSAK SZÁMOLVA 30.000 FT EZ MI HA NEM MEGSZORÍTÁS. ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR RÉTHELYI MIKLÓS ERŐFORRÁS MINISZTER ÚR MATOLCSY GYÖRGY GAZDASÁGI MINISZTER ÚR. EZEK UTÁN CSIPETNYI LELKI ISMERET FURDALÁSUK SINCSEN HOGY SAJÁT 2.3 HARMADOS VÁLASZTÓ POLGÁRAIT IS BE CSAPTÁK. HOGYAN ÁLLNAK KI 2014. BE HOGY ÚJRA MAGYARORSZÁG 10 MILLIÓS VÁLASZTÓ POLGÁRAINAK KÉRJÉK SZAVAZATAIT A ORSZÁGGYÜLÉSI ÉS KERÜLETI VÁLASZTÁSOKON. LÁZÁR JÁNOS FIDESZ-KDNP FRAKCIÓ VEZETŐ ÚR EZ NEM POFÁTLANSÁG. TOVÁBBÁ HA VALAKINEK A LAKÁS BÉRLETI SZERZŐDÉSÉT FELMONDJÁK A ÜGY A BÍRÓSÁGRA KERÜL AHOL BEBETONOZOTTAK TISZTELET A KIVÉTELNEK VÁRJÁK KEDVES LAKÁSÁT ELVESZTŐ LAKOSOKAT ÉS EZ AZÉRT IS LEHET MERT A LAKÁS FENNTARTÁSI TÁMOGATÁS 90 EZER FT 30. EZER FT CSÖKKENT. A VILÁGÍTÁS NEM FIZETÉSE TÉLEN AKI AZZAL FŰT UGYAN AZ A VESZÉLYES BRUTÁLIS MEGSZORÍTÁS FIDESZ-KDNP ÁLDOZATA MEGFAGYNAK ÉS NEM BESZÉLVE A GÁZ VISSZA KAPCSOLÁSI DÍJ 40.EZER FT PLUSZ A TEJES GÁZ TARTOZÁS TÖRLESZTÉSE 0 RA. A VILLANY VISSZA KAPCSOLÁSI DÍJ 10EZER FT SOK 40 EZER ÉS SOK 10 EZER ÉS SOK BÍRÓSÁGI PER PÉNZ MINDEN MAGYARORSZÁG FIDESZ-KDNP KÖLTSÉGVETÉSI KASZÁJÁBA VÁNDOROL. A VÍZ TARTOZÁS IS A BÍRÓSÁGON VÉGEZHETI. ÉS PER KÖLTSÉG BARÁTJA KÖVETI. ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR MATOLCSY GYÖRGY GAZDASÁGI MINISZTER ÚR RÉTHELYI MIKLÓS ERÖFORRÁS MINISZTER ÚR EZ MI HA NEM MEGSZORÍTÁS KÉRDEZEM. KÉREM A SAJTÓ ÉS MÉDIA MUNKATÁRSAIT IS HOZZÁK LE ÉS GONDOLATUKKAL ÍRJANAK ÉS KÉRDEZZENEK AZ ÜGY RÁ. TOVÁBBI ÉSZRE VÉTELEM. A KRÍZIS SEGÉLY ÖSSZEGE 14.300 FT EZT A PÉNZT A BUDAPESTI ÉS VIDÉKI LAKOS A ORBÁN VIKTOR FIDESZ-KDNP KORMÁNY MEGSZORÍTÁSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN NEM KAPJA SENKI A KEZÉBE KÉSZPÉNZKÉNT CSAK TERMÉSZETI CSAPÁSOK KÁR RENDEZÉSÉRE AMINT TUDJUK OLYAN SZINTE NINCS IS MAGYAORSZÁGON A FÖLDRENGÉSRE GONDOLOK ÁRVÍZ VAN CSAK AZT A FIDESZ-KDNP KORMÁNY MEGSZORÍTÁSI EMBEREI ARRA A PÉNZT MORZSÁNKÉNT ÉS FÚSZÁLANKÉNT ÁTVIZSGÁLVA ADJÁK. AZT KÉREM TARLÓS ISTVÁN FÖ POLGÁR MESTER ÚR VITÉZY DÁVID BKK VEZÉR IGAZGATÓ ÚR HOGY AZT A 14.300FT KRÍZIS SEGÉLY LEHESSEN BKV 10 EZER FT HAVI BÉRLETRE IS KÖLTENI ADJA MEG AZ ENGEDÉLYT ORBÁN VIKTOR MINISZTER ELNÖK ÚR FIDESZ-KDNP KORMÁNY KÉREM TERJESSZÉK A PARLAMENT ELÉ. SZAVAZÁSRA HOGY A BALOLDALI ORSZÁGGYÜLÉSI KÉPVISELŐK IS SZAVAZNI TUDJANAK AZ ÜGYRŐL. MÉG ANNYIT HOGY A ÉTKEZÉSI UTALVÁNYT GYÁRTÁSA KEZDŐDJÖN EL AZONNALI SOS GYORS SEGÍTSÉGET SOS SEGÍTSÉGET TUDJANAK ADNI AKÁR EGY NAP ALATT A BUDAPESTI ÉS VIDÉKI ÖNKORMÁNYZATOK A ÉHEZŐ MAGYARORSZÁGI SZEGÉNY ANYAGI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLŐ CSALÁDOKNAK. ÉTKEZÉSI KÉRELEM KITÖLTÉSE UTÁN 1000FT 2000 FT . 5 EZER ÉS 10 EZER FT ÉTKEZÉSI UTALVÁNY CSEKK GYÁRTÁSA KELLENE. ÉS NÖVELNI A ÉLELMISZER ÜZLETEK ELFOGADÁSI HELYÉT IS. KOCSIS.TAMAS 2012. 03.23 KELT.


Hozzászólás