Brüsszel gyurcsányai már megint toporzékolnak

Orbán Viktor miniszterelnök ellen uszít legújabb Facebook-bejegyzésében az Európai Parlament legnagyobb baloldali frakciója, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) – írja a 888. Igen, az első szürke, ólomnehéz hétvégén vagyunk túl az összeeurópai népfront forró őszéből. Tudjuk: a forradalom csasztuskájának nyitányának első hangjai ezek. A vörös zenekar még szinte hangol csupán. De, elvtársak! Az első: a figyelem és fegyelem, az éberség! A korai kudarcok ellenére se adjuk fel, hiszen ezek az első lépések vezethetnek a kontinens egységét, függetlenségét fokozatosan szétrohasztó, a fránya kelet-európaiakra oly jellemző morális züllötségbe taszító zsebdiktátor elleni “nagy forradalomhoz”! Az erkölcs, a tudás a minénk, használjátok!

Az alábbiakban egy rövid esettanulmány következik arról, hogy miként fertőzi meg a “demokratikus, felvilágosult” Európát az ún. Orbán-tourette. Egyszerűbb, közkedveltebb nevén: az Orbanitisz.

Az MSZP-t és a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíciót is magában tömörítő frakció a magyar miniszterelnököt Donald Trumpként ábrázolja, jelezve, hogy Európának is megvan a maga Trumpja.

https://www.facebook.com/v2.10/plugins/post.php?app_id=&channel=http%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2Fr%2F0sTQzbapM8j.js%3Fversion%3D42%23cb%3Df2e5c3ab289bddc%26domain%3Dpestisracok.hu%26origin%3Dhttp%253A%252F%252Fpestisracok.hu%252Ff4880bc8189364%26relation%3Dparent.parent&container_width=390&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsocialistsanddemocrats%2Fphotos%2Fa.131284393615639.32281.127925800618165%2F1533262203417844%2F%3Ftype%3D3%26theater&locale=hu_HU&sdk=joey&width=620

A közösségi oldalon megosztott bejegyzés szerint Orbán a Trump-kártyát játssza ki mindenféle szégyenérzet nélkül. A posztban megemlítik, hogy a magyar miniszterelnök falat (sic!) épített a bevándorlók ellen a szerb határon, és most azt kéri az Európai Uniótól, hogy fizessenek érte.

De akárcsak a mexikóiak Trumppal, egy másodpercig sem szándékozunk fizetni a gyűlölet és a kirekesztés ezen szégyenletes szimbólumáért” – írja a migránssimogató brüsszeli frakció.

A bicskanyitogató bejegyzés miatt számos külföldi komment érkezett, akik védelembe vették Orbán Viktort, valamint Magyarországot, megjegyezve, hogy szuverén ország vagyunk és érthető, hogy meg akarjuk védeni a hazánkat.

Az ellenvéleményeket láthatóan nehezen viselte a S&D Facebook-oldalának adminja, ugyanis minden ilyen hozzászóláshoz beírt valami bődületesen demagóg marhaságot, például azt firtatva, hogy a kerítésnek mégis ki ellen kell megvédenie Magyarországot.

Postscriptum: Arról, hogy Orbán Viktor miért nem Donald Trump korábban itt írtunk. Idézet a cikkből: “A sokat anyázott „fideszesek” tehát nem „trumpsterek” a Kárpát-medence ugarján, felesleges mindennemű párhuzam. Hosszútávon nem is érdekük ez a fajta beazonosítás. Azzal ugyanis igazából csak veszteni lehet, mert „fideszesnek” lenni ma többet jelent a „trumpsterségnél”. A fideszesek harcedzett szavazók, egy komoly politikai közösség valódi vezetőjével, oligarcháktól függetlenül is létező politikai hátországgal. Hozzá vannak szokva a folyamatos megbélyegzéshez és eszükbe sem jutna már olyan hiszti, mint amibe Trump készséggel megy bele, amikor azt látja, hogy nácizzák és fasisztázzák lépten nyomon.”

888.hu, PS, Tutiblog; Fotó: budapestsentinel.com

 

Hozzászólás