Mesterházy írásbeli kérdéssel fordul Orbánhoz

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke arra kéri a miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra, mit tenne abban az esetben, ha az Európai Bíróság jogellenesnek ítélné a végtörlesztésekről szóló szabályozást. 

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, mert a kormányfő többször is azt nyilatkozta, hogy ha az Európai Bíróság megsemmisíti a végtörlesztésekkel kapcsolatos várható törvényt, akkor a fiókban már megvan a kész válasz, ennek részleteire azonban nem tért ki. Az MSZP elnöke kíváncsi, hogy mi ez a javaslat, arra kéri a miniszterelnököt, hogy tegye nyilvánossá, hogy mindenki elemezhesse és értékelhesse.

Korábban a politikus javasolta, hogy a végtörlesztéssel kapcsolatos lehetőség ne vonatkozzon politikusokra, állami tisztségviselőkre és vezetőkre, ám ezzel a kormányfő nem értett egyet. Ehhez képest módosította javaslatát és Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének is aláírhatóvá tette a módosító indítványt.

Mesterházy Attila kitért arra is, hogy az MSZP továbbra is várja Navracsics Tibor válaszát, hogy volt-e jogi aggálya a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak a végtörlesztésekkel kapcsolatban. Ha az a válasz érkezik, hogy nem volt ilyen anyag, akkor a KIM szerint vannak-e ilyen aggályok? Ha ugyanis léteznek, akkor természetes, hogy a kormány tudatosan okozott kárt, hiszen a magyar költségvetésnek kell majd az Európai Bíróság elmarasztalása esetén a bankok veszteségét állnia – tette hozzá az MSZP elnöke.

Szöveg: Sigmond Árpád

 

 

 

InfoRádió

Hozzászólás