Palesztin húsvéti csomag: jövőre kikiáltanák Palesztinát

Jeruzsálemben keresztények ezrei emlékeztek Jézus Krisztusról.

A világ minden tájáról érkezett több ezer keresztény emlékezett meg Jeruzsálemben a Nagypéntekről, arról a napról, amelyen kétezer évvel ezelőtt Jézus Krisztust letartóztatták és keresztre feszítették. Közben a palesztin miniszterelnök a zsidó húsvét alkalmából adott interjújában kijelentette, hogy jövő augusztusig ki fogják kiáltani az önálló palesztin államot.

Több ezer zarándok járta végig Jeruzsálem Óvárosában a Via Dolorosát, vagyis a kereszt útját. Ennek első stációja az a hely, ahol a hagyományok szerint Jézust halálra ítélték. Az utolsó pedig az a sír, ahol Jézust eltemették, majd feltámadt.

Egy amerikai keresztény nő azt mondta, örül, hogy Jeruzsálemben lehet, sok-sok emberrel együtt. Nagy utat tett meg, de megérte, mert valahányszor a Szentföldön van, különleges békességet érez.



A keresztény zarándokok között is téma, hogy az elmúlt időszakban pedofil botrányok sora rázta meg a római katolikus egyházat. Egy máltai keresztény azt mondta, szerinte a pápa most úgy állítja be, hogy a sajtó a felelős a botrányért. Közben Írország, Németország, Ausztria, Hollandia, Franciaország és az Egyesült Államok után már Dániában és is gyerekek elleni papi visszaélésekről adott hírt a sajtó. Már 15-en jelentkeztek azzal, hogy gyermekként papi molesztálások áldozatai voltak.

Photo – Associated Press

Közben, még mindig a Közel-Keleten, a palesztin kormányfő a zsidó húsvét alkalmából adott interjút. Szalam Fajjad azt mondta, jövő augusztusig kikiáltják az önálló palesztin államot, amit az úgynevezett közel-keleti kvartett is támogat.

atv.hu

Egy hozzászólás to “Palesztin húsvéti csomag: jövőre kikiáltanák Palesztinát”

  1. 24 hr Locksmith Says:

    You, my pal, ROCK! I found exactly the info I already searched all over the place and just could not locate it. What a great web site.


Hozzászólás