JESZENSZKY GÉZA SZÉGYELLJE MAGÁT!

Az mno.hu szívesen ad teret alternatív gondolkodásuk miatt elhíresült egykori és jövőbeni politikusoknak, akik hogy, hogy nem kizárólag elvtelen kormánykritikával rukkolnak elő. Ők többnyire hadilábon állnak a tényekkel, mégis ritkaságnak számít az olyan interjú, amely ilyen szinten elrugaszkodik a valóságtól.

SOROS-TERV

Jeszenszky Géza: „Biztos, hogy nincs Soros-terv. Soros Györgynek vannak változó elgondolásai, de azok az állítások, amiket a szájába adnak, hazugságok.”
A tény: Soros önmaga írta le tervét, honlapunkon itt, eredetiben itt olvasható. (Jeszenszky Géza – úgy sejtjük – tud angolul…)

KVÓTA

Jeszenszky Géza: „A kötelező kvóta – úgy tűnik – lekerült a napirendről.”
A tény: Az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) által október 19-én megszavazott tervezet – elfogadása esetén – lehetővé teszi, hogy az európai uniós tagállamok erejét felmérve alapkvótát, majd pedig, ha ezt túllépnék a számok, akkor szétosztási mechanizmust hozzon létre. A kötelező kvóta tehát – úgy tűnik – éppen 19-én került újra nyilvánosan is napirendre.

ATOMENERGIA

Jeszenszky Géza: „Nem lehet elvetni az atomenergiát, de egy ilyen óriási beruházás, mint Paks II., soha nem fog megtérülni.”
A tény: Az Európai Bizottság szakértőinek október 6-án nyilvánosságra kerülő adatai és következtetései szerint a beruházás nem csak megtérül, de nyereséget is hoz.

GYALÁZKODÁS

Jeszenszky Géza: „El tudom képzelni, hogy a magyar kormány valahol nem is bánta, hogy ilyen dolog történik Kárpátalján, mert akkor nagyobbat szól a tiltakozása.”
A tény: Bárki is (volt) Jeszenszky Géza, szégyellje magát!

(A teljes interjú itt olvasható.)

Hozzászólás