Paszuly, cinke, lapcsánka: gasztronómiai utazás a Nyírségi Őszön! A rendezvény Sztevanovity Zorán koncertjével zárul

Különleges gasztronómiai rendezvényekkel és a már hagyományos gyümölcskarnevállal várják az érdeklődőket szeptember végéig az idei Nyírségi Ősz programsorozatra Nyíregyházára.

Lapcsánka

Lapcsánka

A rendezvénysorozat szeptember 10-én a Hungarikumok a nagyvilágban című üzleti konferenciával veszi kezdetét, majd este öt órától a Vendégünk egy város keretében Tokaj és borkülönlegességei mutatkoznak be a Kossuth téren.

A hivatalos program másnap, szeptember 11-én a gyümölcskarnevállal kezdődik a nyírségi nagyvárosban. Délelőtt 11 órakor indulnak a gyümölcsből készült kocsik és az őket kísérő tánccsoportok a Stadion utcától; a menet a belvároson keresztül érkezik a Móricz Zsigmond Könyvtár melletti parkolóba, ahol 18 óráig lehet megtekinteni a kiállított kompozíciókat.

A rendezvény a közeli Kossuth téren folytatódik, ahol elsősorban a gasztronómiáé lesz a főszerep. A Nemzeti- és Nyírségi Ízek Utcájában kóstolásra kínálják a tradicionális szabolcsi és szatmári ételeket, többek között a különböző töltöttkáposzta-variációkat és csülkös étkeket.

Lesz káposztás paszulyleves, cinke, juhtúrós puliszka, lapcsánka és krumplilángos, az édességek közül pedig sült kukoricát, mézes almát és számos más, gyümölcsből készített süteményt fognak kínálni.

Lesz gasztroparádé, zöldségszobrászat, marcipánformázás és pincérek viadala is. A különböző művészeti csoportok fellépése mellett megtartják a Nyírségi Ősz Szépe-választást és a Miss Alpok-Adria Nemzetközi Szépségverseny megyei döntőjét.

A gyümölcskompozíciók és a szépségverseny eredményhirdetése után este kilenc órától az Edda ad élő koncertet. A Nyírségi Ősz kísérő rendezvényeinek egyike az a már szeptember 1-jén megnyílt tárlat, amelyet a magyar származású nyugati festőművészek műveiből rendeznek a Hotel Centrálban, ugyanitt nemzetközi karikatúra kiállítás is látható.

Szeptember 11-én kétnapos ásványbörze veszi kezdetét a Kodály Zoltán Általános Iskolában, másnap pedig a Fesztivál az állatokért elnevezésű rendezvény várja a nagyérdeműt.

A program keretében állatos felvonulást szerveznek a bujtosi városligetig, ahová többféle kutyabemutatóval és keverékkutya-szépségversennyel csábítják az állatbarátokat. A szabolcsi megyeszékhely őszi rendezvénysorozata szeptember 28-án Sztevanovity Zorán koncertjével zárul.

Egy finom Lapcsánka ebédre vagy vacsorára?

Lapcsánka

Megjegyzés:

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 180 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 40 dkg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk.
A burgonya kivételével az anyagokat csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáreszeljük a nyers megtisztított burgonyát. A palacsintához hasonlóan, közepes lángon, kis lepényeket sütünk.

Receptek a Mindmegette.hu Recept gyűjteményében!

2 hozzászólás to “Paszuly, cinke, lapcsánka: gasztronómiai utazás a Nyírségi Őszön! A rendezvény Sztevanovity Zorán koncertjével zárul”

  1. Névtelen Says:

    Nem illik forrás nélkül közölni képet!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: