Magyar kincsek Angliában – Hatalmas siker Londonban

Megnyílt London egyik legpatinásabb művészeti intézményében az a nagyszabású kiállítás, amelyet a budapesti Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria gyűjteményéből állítottak össze.

Csontváry Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című festménye

Csontváry Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című festménye

A szeptember végén nyílt kiállítással foglalkozott többek között The Financial Times, a The Guardian, a Daily Telegraph. A The Times kulturális mellékletében ezt a tárlatot sorolta az első helyre, és megjegyzi az író: “mára a feledés homályába vész, hogy a kommunizmus előtt Magyarország egyike volt Európa leggazdagabb és a kultúrára legtöbbet adó országainak”.

 

A The Guardian című napilap szombaton a legmagasabb osztályzattal, öt csillaggal értékelte a Royal Academy of Arts – Kincsek Budapestről című kiállítását. Valóságos kincsesbányának nevezte a kiállítást, megemlítve, hogy a hat évvel ezelőtti Ermitázs a Nagy Katalin cárnő kincsei című kiállításon egyetlen mestermunka sem volt látható, ellentétben ezzel a kiállítással.

A The Financial Times a cikket a kiállításon látható Csontváry Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban című festménye illusztrálja.

A december 12-ig látogatható kiállításról a The Sunday Times újságírója szinte azt jósolta, hogy Budapest felbecsülhetetlen értékű kincsei kasszasikert eredményeznek majd a Royal Academy of Arts-ban az őszi szezonban.

A magyar rendezvényt hamarosan egy magyar fotóművészeti kiállítás követi Londonban.

Forrás: MTI

Hozzászólás