Mi lesz így veled, Jobbik?

Így fogja ki a Fidesz a Jobbik vitorlájából a szelet

Ha sikerrel jár a Fidesz, már senkit nem fog érdekelni, hogy a Jobbik gárdamellényben villog és kakastollas csendőrséget követel. Egyre kevesebb kártya marad a párt kezében.

(Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu)

Tegnap az Országgyűlés megszavazta a kettős állampolgárságról szóló törvényt. A Jobbiknak biztosan kellemetlen pillanatokat fog még okozni, hogy a szavazásról hiányzott Vona Gábor. Ám nem csak a kritikákkal kell szembenéznie a Jobbiknak.

Hanem azzal is, hogy a Fidesz lényeges ügyekben kifogja a szelet a Jobbik vitorlájából.

1. Trianon

Mit ígért a Jobbik? A korábbi, nyíltan és fennen hangoztatott revizionista álláspont után már választási programjában is alig foglalkozott a Jobbik Trianonnal. Meglepő, de a Trianon szó mindössze háromszor szerepel a 88 oldalas anyagban, az egyetlen konkrét terv pedig a Trianon Múzeum. A parlament megalakulása után azonban a Jobbik első javaslata egy országgyűlési határozati javaslat volt a Trianon-emléknapról, valamint parlamenti vitanapot is kezdeményeztek Trianonról.

Mit tesz a Fidesz? A Fidesz nem támogatta a Jobbik kezdeményezéseit. Helyette benyújtott egy saját törvényjavaslatot a Trianon-emléknapról (Nemzeti Összetartozás Napja), melynek megfogalmazásai jóval markánsabbak a Jobbik sokkal “semlegesebb” javaslatszövegénél, ráadásul a jelenkori magyar történelemben először Isten neve is megjelent a törvényben.

Hogyan reagál a Jobbik? A Jobbik egyszerűen kénytelen saját javaslata helyett a Fidesz azonos témájú javaslatát támogatni. Hiába próbálták meg továbbra is forszírozni a Trianon-vitanapot: ezt a kommunikációs csatát elvesztették.

2. Kettős állampolgárság

Mit ígért a Jobbik? “A Kárpát-medencei és az emigrációban élő magyarságnak áttelepülés nélkül megadjuk a magyar állampolgárságot, és a leendő kétkamarás parlamentben biztosítjuk a döntéshozatalban való részvétel lehetőségét.”

Mit tesz a Fidesz? Az Országgyűlés tegnap megszavazta a Fidesznek a kettős állampolgárságról szóló, a legelső törvények közt benyújtott javaslatát.

Hogyan reagál a Jobbik? A Jobbik éppen a legfontosabb szimbolikus ügy, a kettős állampolgárság kapcsán esett szét a leglátványosabban, amit szépen mutat Vona Gábor hiányzása a szavazásról. De az is, hogy míg a kampányban arról volt szó, hogy a visszaállított felsőházban képviseltethetik magukat a határon túliak, már teljesen mást mondanak.

3. Közbiztonság

Mit ígért a Jobbik? Kampányuk legfontosabb eleme a közbiztonság megteremtése és a cigánybűnözés legyőzése volt, a Magyar Gárdával és a visszaállított csendőrséggel.

Mit tesz a Fidesz? Orbán Viktor a választás után rögtön a közbiztonságot tette meg első számú prioritásnak, és Pintér Sándorral Ózdon tartotta meg az első Nemzeti Konzultációt. Pintér azt ígérte, két héten belül több rendőr lesz az utcákon. Emellett azonnal beterjesztették a “három csapást”, szigorítva ezzel is a Btk-t.

Hogyan reagál majd a Jobbik? Ahogy eddig, úgy a jövőben sem tehet mást a Jobbik, csak támogatja a hasonló javaslatokat. Nyilván mindig lesz bűnözés az országban, de néhány határozott intézkedéssel vissza lehet szorítani egyes bűnözési formákat, különösen, amik az ország bizonyos részein tornyosulnak.

A Jobbik kezében egyre kevesebb kártya marad.

Mi lesz így veled, Jobbik?

A Jobbik sikerét nagyrészt a rocker-életérzésnek, valamint a biztonságérzet hiányának és a siralmas kelet-magyarországi viszonyoknak köszönheti. Előbbi a politikai elitbe való betagozódásukkal el fog tűnni, utóbbi kezelése pedig láthatóan a Fidesz egyik elsőszámú célja.

Ha ez sikerül, már senkit nem fog érdekelni, hogy a Jobbik gárdamellényben villog és kakastollas csendőrséget követel.

Forrás: velemenyvezer.blog.hu


Egy hozzászólás to “Mi lesz így veled, Jobbik?”

  1. Hakapeci Says:

    Tisztelettel! A politikai partok közötti együttmüködes mindig megalkuvasok és paktumok összessége. Azonos elveket és értékeket vallo két külön part nincs, mert akkor egy partrol lenne szo. Mindegyik part a sajat akaratat probalja rakényszeriteni a koalicios partnerre, igy volt ez a Fidesz – Kisgazda koalicioban is, ahol Totgyan zsarolta rendszeresen Orban Viktort, de igy volt ez az mszp – szdsz koaliciok alatt is. Orban Viktornak tökéletesen igaza volt akkor, amikor ezeket a kis semmi, de a zsarolasi potencialjuknal fogva nagyon veszélyes partokat egyszerüen ledaralta. Itt most Magyarorszag életbenmaradasa a tét, nem lehet kisasszonykodni. A sors akaratabol most megvan az a politikai ereje a Fidesznek, hogy koloncok nélkül megvalositsa a programjat. Ehhez a jobbik a kampany kezdete ota rosszul allt hozza, azt hitte, hogy a werberi gyülöletkeltéssel el tud venni annyi szavazot a Fidesz taborabol, hogy a Fidesz egy koaliciora kényszerüljön. Ez nem sikerült, mert a magyar ember hal’ Istennek sokal megfontoltabb annal, mintsem kukaborogatokra bizza az orszag iranyitasat. Ezt a jobbik egyszerüen nem tudja feldolgozni. A jobbik a mai napig kampanyol. A velük valo együttmüködés kizartnak tünik. Miutan a parlamenti jelenlétük tényleg indifferens, a Fidesz nem is vesz tudomast roluk. Ettöl azutan még frusztraltabbak lesznek. De ez igy van jol !


Hozzászólás