Fischer Ádám szerint feudális, tapló nép a magyar, amelyik nem való az Európai Unióba

 

Fischer Ádám nyugati lapokba leadott véleményei mindig élményszámba mennek, hiszen a lélekben a gyarmatosító múltban ragadt és/vagy kultúrrasszista nyugati polgárok mindig szívesen értesülnek arról, amikor egy-egy keleten született, de igyekvő bennszülött felismeri önnön alacsonyabbrendűségét és hízeleg a fényes nyugaton élő übermenscheknek.

A Népszava lapszemléjében olvashatjuk, hogy „Fischer Ádám borúlátó Magyarország jövőjét illetően: úgy véli, hogy nálunk soha sem lesz demokrácia”. Látomásában az sem zavarja, hogy demokrácia van, viszont zavarja, hogy a magyar népben szerinte megmaradtak a „feudális ösztönök”. A lap nem magyarázza el, hogy mire gondolt a karmester, de elképzelhető, ha nem figyelünk oda magunkra, akkor önkéntelenül nemesi címeket osztogatunk és a termény 10 százalékát az egyháznak adjuk.

Ha netán Orbán megbukik, akkor két-három millió ember azt állítja majd, hogy egyáltalán nem szavazott rá. Egyszerűen átáll a másik oldalra

– foglalja össze a Népszava Fischer szavait, és ezek szerint nemcsak feudálisak a magyarok, hanem románok is. Fischer természetesen Orbán személyiségével is rengeteget foglalkozik, a karmesteri pszichéanamnézise szerint a miniszterelnök intelligens, de gonosz.

Pontosan tudja, mit miért csinál. Tisztában van azzal, hogy mérgezi a társadalmat az idegenek kirekesztésével

– idézi a lap a karmestert, de az nem derül ki, kik a kirekesztett idegenek. Fischer szerint az EU-hoz sem kellett volna csatlakoznunk (itt valószínűleg a neves művész arra gondolt, hogy az EU-nak nem lett volna szabad beengednie minket, de az osztrák lap megfésülte a mondatot – a szerk.), ám a bővítés megelőzte a integrációt, ami hiba volt (fordítva meg fura lett volna – a szerk.). Fischert Orbán és a tapló magyarok viselkedése mellett még a Facebook álhírei aggasztják, tehát tulajdonképpen felmondta a leckét; éppen csak a klímaváltozás maradt ki a közhelyek felsorolásából.

Forrás: Népszava, Der Standard

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: