Levélben osztja ki a DK-t Deutsch Tamás, válaszként Gyurcsány pártja az EP-ben a Fideszt vádolja rasszizmussal, Niedermüllert pedig dicséri

Nem elég, hogy Niedermüller Péter vállalhatatlan és rasszista kijelentése után nem kér bocsánatot, pártja, a Gyurcsány Ferenc vezette DK sem tart önvizsgálatot, sőt, régi, elvtársi módszert használva még ők lendülnek támadásba, mocskolva a magyar kormányt. Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt szóvivője az Európai Parlamentben küldött szét egy olyan levelet, amelyben Niedermüllert védi, az emberi jogok és az egyenlőség nagy barátjaként mutatja be, ami állítása szerint mindenki számára ismert, miközben az Orbán-kormányt nyíltan rasszistának deklarálja. Elképesztően szánalmas és gerinctelen magyarázkodására és gyáva támadására azt követően került sor, hogy Deutsch Tamás, EP-képviselő levélben tájékoztatta az európai politikusokat, hogy számukra is félreérthetetlenül világos legyen: Niedermüller vállalhatatlan, rassszista, gyáva és a saját nemzetének többségét sértette meg mélyen.

Rónai és a Gyurcsány-párt undorító vonaglásba kezdett, látva, hogy szorul a hurok, de természetesen nyíltan kiállni, bocsánatot kérni nem fognak, cserében mocskolódnak. Rónai a levelében a Niedermüller elleni tüntetést – amelyben a PestiSrácok.hu oroszlánrészt vállal – úgy tünteti fel, mint szélsőjobboldali megmozdulást, pont azokat nevezve rasszistának, akik a kirekesztő és rasszista Niedermüller ellen tüntetnek. Hogy még gusztusosabb legyen a tálalás, Rónai maga körül csapkodva és csépelve a jobboldali újságírókat is kiosztja, őket gyanúsítva, hogy Niedermüllert patkányként ábrázolják egy plakáton, valamint a DK-s politikusnak döglött patkányt küldtek az irodájába. A levél idézi Niedermüller Pétert is, aki a Fidesz kommunikációs válságának tudja be a támadást, és aki szerint ártatlanul hurcolják meg őt, pedig nyilvánvalóan nem rasszista, ellenben a kormánnyal.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője korábban ugyancsak levélben tájékoztatta az európai politikusokat, idézve Niedermüller fehér, keresztény és heteroszexuális férfiakat – akiket a VII. kerületi DK-s polgármester rémisztő képződménynek tart – pocskondiázó szavait, és felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon közfelháborodást váltottak ki Niedermüller Péter szavai. Deutsch megemlíti a Magyar Katolikus Püspöki Kar állásfoglalását is, akik mélységes megdöbbenéssel fogadták Gyurcsány egyik jobbkezének kirekesztő szavait, és szomorúságukat fejezték ki amiatt, hogy 2020-ban Magyarországon a keresztényeket megbélyegzik vallásuk miatt. Deutsch így fejezi be levelét:

A bőrszín, vallás vagy szexuális irányultság alapján történő bármilyen megkülönböztetés elfogadhatatlan, az európai polgárok nagy többsége határozottan elutasítja, “borzasztó jelenségként” és nyílt rasszista viselkedésként aposztrofálja, mely Európa legsötétebb óráira emlékeztet.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: