Deutsch: nem a jogállamisággal van a baj, hanem az ellenzéki képviselőkkel, akik saját hazájuk ellen dolgoznak

Kemény üzenetet fogalmazott meg a Fidesz Európa Parlamenti képviselője szerdán, a Magyarország ellen indított 7-es cikk szerinti eljárással összefüggő vitáját megelőzően. A politikus szerint ugyanis nem a jogállamisággal van baj Magyarországon, hanem azzal, hogy a magyar ellenzéki képviselők arra koncentrálnak, hogy minél többet ártsanak saját hazájuknak.

Deutsch Tamás EP-képviselő Strasbourgban beszélt arról, hogy az Európai Parlament szerdai vitájával a magyarországi ellenzék “saját hazája ellen folytatott politizálása folyamatának újabb állomásához érkezett”. Úgy fogalmazott:

Magyarországon semmivel sincs több probléma e tekintetben, mint bármely más uniós tagállamban. A rendszerszintű probléma abban áll, hogy a magyar ellenzéki EP-képviselők politikai tevékenységükkel arra koncentrálnak, minden eszközt latba vetnek annak érdekében, hogy minél többet ártsanak saját hazájuknak

A politikus hangsúlyozta: a magyar kormány abban érdekelt, hogy az eljárás mihamarabb véget érjen. Ezért arra kéri az Európai Unió Tanácsát is, hogy tegyen pontot a “hazugságokra épülő és jogellenesen indított” eljárás végére.

Ha a mai napon le kellene zárni ezt az eljárást, akkor a tények alapján azt a döntést kellene meghozni, hogy az unió normarendszere szempontjából Magyarországon nincs probléma a jogállamisággal. Magyarországon ugyanis nincs, nem volt, és nem is lesz probléma a jogállamisággal

– jelentette ki Deutsch Tamás.

PS/MTI, fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: