Időben jött…

… a jobboldalnak a kijózanító önkormányzati választás.

Erről azért kell beszélni, mert időben jött a hódmezővásárhelyi fiaskó, amikor is egy jól működő várost gyűrt maga alá egy ismeretlen a jól felépített ígérgetéseivel és hazugságaival. Ma már tudjuk, hogy mit takar az amis Márki-Zay Péter hazugságshow-ja, de azt is tudjuk, hogy az emberek a rózsaszín álmoknak, a jó arcú, de belül rothadt, valóságot nélkülöző szózuhatagnak könnyen bedőlnek.

Ez történt Budapesttel is.

Hiába sorolták az élvonalba a világ turisztikai szakértői fővárosunkat, a leglátogatottabb, legkedveltebb célpontok közé, hiába tette rendbe Tarlós István főpolgármester élhetőbbé az ország központját, ha a mindenkit félrevezető, súlyos dezinformációkkal dolgozó szómágusok elhitették Budapest kicsiny többségével, hogy a kánaánt, a csoda eljövetelét csak is ők, a balliberális oldal biztosíthatja. Bejött az az irreális feltételezés, hogy a választók nem a szemüknek, a zsebüknek, a javuló életüknek hisznek, hanem a jól kimódolt, mérgező szavaknak.

Időben jött a vészjelzés.

Ahogyan Hódmezővásárhely elvesztése felrázta, összefogásra sarkallta a jobboldali többséget az országgyűlési választások előtt, úgy ez az önkormányzati választás is figyelmeztető jelként kell hogy lebegjen a szemünk előtt: eddig és ne tovább!

Ne ringassuk magunkat abban az álomban, hogy Budapest mindig a baloldalé volt, maradjon is az övé. Ez így nem igaz! Pontosan Tarlós István példája mutatja, hogy a konzervatív, építkező, rendpárti jobboldalnak van helye a főváros vezetésében.

Kilenc évig sikerrel kormányoztak Budapesten a patrióták, a jobboldaliak. Egyértelműen stratégiai hiba, kommunikációs tévedés volt Tarlós kudarca. Nem a munkát, a szellemi pluszt, a város szeretetét, a tisztább utcákat, a biztonságot, a gondoskodást jutalmazták, hanem az üres szófordulatokat és a balliberális oldal erőszakos kommunikációs nyomulását díjazták a sajtóban, az utcákon, a tereken, a lakótelepeken és a budai, hagyományosan konzervatív kerületekben is. Ennek tragikus eredményét, okait kell vizsgálnia a jobboldali politikusoknak, szakértőknek, újságíróknak, miközben rá kell mutatni, hogy merre van a kiút.

Bár számszerűleg valóban a Fidesz-KDNP győzött az önkormányzati választásokon, mégis stratégiailag fontos városokat veszített el, hagyta a nemzetárulók, a nemzetvesztők kezében, mind a fővárost, Budapest fontos kerületeit, és a többi között Pécsett, Miskolcot s Szegedet.

Valamit ne felejtsünk el! A kommunizmus és a bolsevista diktatúra elleni felkelést, a szovjet megszállás elleni küzdelmet 1956-ban Szeged és Budapest egyetemistái, értelmisége, maga a munkásság robbantotta ki. Ehhez csatlakozott Pécs, Miskolc, Győr, Veszprém és számos más település szabadságszerető népe. Azt senki ne mondja nekem, hogy bármelyik város is ezekben az időkben a baloldalé volt. A pesti és budai srácok, az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői nem kommunisták, nem eszeveszett liberális hazaárulók voltak, hanem hazaszerető, nemzetüket becsülő emberek voltak. Magyarország elárulói akkor is a Szovjetunióból hazatért idegen érdekeket kiszolgáló ügynökök voltak, belső árulók ezrei, kollaboránsok, akiknek elementáris érdekük volt nemzetünk megsemmisítése. Akkor is ők voltak a másik, a rossz oldalon, mint ahogy most is ők vannak hazánk ellen a rossz oldalon, az áskálódók Gyurcsányné Dobrev Klárával, Cseh Katalinnal, Donáth Annával, Ujhelyi Istvánnal az élen. Ez egy alom, ahová tartoznak a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum, a DK és a Jobbik jelenlegi politikusai.

Éppen ezért Budapestet nem adhatjuk fel, ahogyan a többi fontos nagyvárosainkat, vidéki településeinket sem. Karácsony ámokfutása is időleges. Ezt ne feledjük! De ehhez ismét azt a politizálást kell folytatnunk, amivel megnyerte a keresztény jobboldal kétharmaddal a 2018-as választásokat.

A jó eredményhez több szerénység, több munka és több odafigyelés szükséges.

Nehogy azt higgyük, hogy a jobboldali budai kerületek, vidéki nagyvárosok elvesztése a véletlen műve volt. Jónéhány jobboldali polgármester nyugodtan ült a babérjain, hagyta felgyülemleni a vélt vagy valós sérelmeket, nem orvosolta azokat, és azt hitte, hogy harc, küzdelem, a választók meggyőzése nélkül ölükbe fog hullani a siker. Nem, nem ez történt. Tudomásul kell venni, hogy ez a politikai küzdelem más módszereket, más magatartásokat, más kommunikációt, komoly felkészültséget igényel. Igen, fel kell venni korszerű eszközökkel a küzdelmet. Ott a példa! Egy semmi, ismeretlen pártból, mint a Momentum, amelynek célja a mindenkori tagadás, nos ez a tagadás, ez a magyarság elleni ellenpárt, nos ez sikereket ért el. Vajjon miért? Ennek hátterét, okait  kell felfedni, megtalálni az ellenszert, azon túl, hogy komoly külföldi támogatásokat kap a sikertelen Magyarország létrehozásáért.

Még nincs semmi sem veszve, 2022-ig sok víz fog lefolyni a Dunán.

De addig nem ülhetünk ölbe tett kézzel. Ahogyan a polgári körök indulásának idején, úgy most is szükség van a lakossággal, a választókkal a folyamatos párbeszédre, a konzultációra. Egy politikus csak személyesen az emberektől tudhatja meg, hogy mi a baj, mi az, amit sürgősen orvosolni kell.

Az igaztalan ellenzéki vádakra azonnal válaszolni és cáfolni kell, különben beég az emberekbe, hogy ezek se mások, ezek is korruptak. A közéleti tisztaság, erkölcsi feddhetetlenség alapvető dolog – ez a keresztény jobboldal sajátja –, függetlenül attól, hogy nem hoz mindig sikereket (lásd a kispesti szocialisták korrupciós ügyét vagy a budaörsi liberális polgármester hancúrozását…), mivel az emberek szemében, amit szabad baloldalon csinálni, azt nem szabad a mi térfelünkön.

Egyszóval okosabban kell politizálni, hogy 2022-ben ne érjen minket meglepetés. De ehhez sok munka, sok szerénység, szellemi felkészültség, frissesség, egyes ügyekben azonnali orvoslás szükségeltetik.

Még időben vagyunk!

Az Öreg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: