Már csak arra vagyunk kíváncsiak, napi hány percet melózik Kálmán Olga a milliós fizetéséért a „kultura” (sic!) területén

Mint gyöngytyúk a takonyra, úgy vetették magukat az ellenzéki pártok tagjai és a körülöttük gravitáló, markát tartó siserahad az önkormányzati állásokra és megbízásokra. A megszaporodott alpolgármesteri címek mellett tanácsadói állások tömegei jöttek létre, hogy mindenki előtt világos legyen, nem ellenzéki bástyának épülnek az önkormányzatok, hanem sima kifizetőhelynek tekintik őket. Az egykori népszerű tévébemondó és műsorvezető Kálmán Olga is beállt a sorba. A meglehetősen kamuszagú megbízása abban merül ki a rendelkezésre álló információk szerint, hogy kulturális tanácsokat a kultúrával az Örömóda meghallgatása során az elmúlt években már kapcsolatba került Gy. Németh Erzsébet gyurcsányista politikusnak, aki erre láthatóan rászorul, havi egymillió forintért.

Az ügyet Cskádár Péter újságíró posztja robbantotta ki, aki a jobboldali médiával szemben az átláthatóságra és nyitottságra büszke Karácsony Gergely vezette Városházától kapott válaszokat a kérdéseire. Az Origo.hu november közepén kereste meg a Fővárosi Önkormányzatot a következő kérdésekkel:

  • Pontosan mennyibe fog kerülni Kálmán Olga foglalkoztatása a főváros költségvetésének, illetve a budapestieknek?
  • Pontosan milyen feladatkörben dolgozik a DK-s politikus?
  • Milyen szerződés keretében foglalkoztatják a DK-s politikust?

 

A válaszokat cipelő galamb azóta sem szállt le a budapesti városvezetést ellenőrizni kívánó sajtótermék ablakába, nyilván nagyon el vannak foglalva azzal, hogy sorozatban interjúkat adjanak olyan haladó újságíróknak, akik fizikai gyönyört éreznek (vagy csak megjátsszák?), ha alákérdezhetnek ellenzéki politikusoknak.

A Kálmán Olgát foglalkoztató Gy. Németh Erzsébet, a főváros kulturális és humán területekért felelős főpolgármester-helyettese, a közösségi oldalán azt írta, hogy az önkormányzati főtanácsadó, „kulturáért” (sic!) felelős szakreferens bruttó egymillió forintot kap kézhez a tanácsaiért cserébe. Csak ne az legyen a vége a szőrszálhasogatásoknak, hogy havi egymillióért felvesz egy helyesírásért felelős tanácsadót is. Mondjuk, amennyiben hasonló figyelmet fektetnek az alkalmasságra, mint Kálmán Olga esetében, akkor részünkről az éppen munka nélkül maradt Jámbor Andrást (Mérce, exfőszerk.) javasoljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: