Jakab Péter végleg belebújt Móricka bőrébe, de több szerepjátékos karaktere is van még

 

Úgy tűnik, immár rendszer lesz abból, hogy a Jobbik nem politikai teljesítménytől, hanem kizárólag az országgyűlési ordibálástól és balhézástól várja, hogy felfigyeljenek rá a választók. Menetrendszerűen Jakab Péter volt az első felszólaló a hétfői azonnali kérdések során, és miközben lubickolt Móricka, a tanító bácsival öncélúan feleselő, bukott diák szerepében, további szerepjátékos karaktereit is megvillantotta egy-egy pillanatra.

A Jobbik frakcióvezetője megint alaposan felpumpálta magát a felszólalására, és önelégülten idézte fel a korábbi produkcióit, köztük azt, hogy végtelen kreativitással lemásolta a szocialisták 17 évvel ezelőtti, narancsos buktás gúnyolódását. Saját valódi fejlesztéséről, a sápadt paprikás krumpliról azonban nem beszélt. Iszonyúan beleélte magát a Jobbik harci kiskakasa a felkérdező szerepébe, és az első mondattól az utolsóig ordítva úgy fenyegetőzött, hogy most azt hozta el, amitől Orbán Viktor a legjobban fél: a nép hangját.

TAVALY MÉG HÚSZ SZÁZALÉKOT ÉRTEK, IDÉN MÁR CSAK HATOT

Ma én leszek a nép hangja  

– jelentette ki szerényen a 6 százalékos párt frakcióvezetője.

 

 

A demagógiát magas szinten előadva, „egy külföldre kényszerült apát” idézett, aki a családjától távol töltött időt rója fel a miniszterelnöknek. Utána „egy nyugdíjas hölgyre”, valamint „egy melósra” hivatkozva tudakolta, hogy Orbán Viktor meg tudna-e élni a minimálnyugdíjból, illetve a minimálbérből. A témához dramaturgiailag lazán kapcsolódva végül azt tudakolta, hajlandó-e a miniszterelnök hazugságvizsgáló alatt nyilatkozni arról, valójában mennyi az övé Mészáros Lőrinc vagyonából.

Orbán Viktor válaszában felidézte a politikusi szakma előnyös objektív mércéjét, mely szerint az emberek időnként leadják a szavazataikat, és megmondják, melyik politikus mennyit ér:

Önök úgy állnak, hogy 2018-ban még 20 százalékot értek, 2019-ben pedig 6 százalékot érnek.

Ennek az okát abban jelölte meg Orbán Viktor, hogy a Jobbik visszaél az emberek türelmével, mert korábban még olyanokat nyilatkoztak, hogy Gyurcsánynál lejjebb csak a pokol van, illetve a Jobbik semelyik baloldali párttal nem fog össze, majd összeállnak, együttműködnek, osztozkodnak vele.

Mindent, amit tesz, magukra vállalják, hiszen aki közösködik, az közösséget vállal.

AZ SZDSZ ÚTJÁN A GYURCSÁNNYAL KÖZÖSKÖDŐ JOBBIK

Ezután Jakab Péter még dühöngve moralizált egyet, hivatkozott „egy választó” kérdésére is, és azt kiabálta, hogy az igazság csak a hazugokat sérti, majd Orbán Viktor válasza közben többször is közbekiabált. A miniszterelnök pedig felidézte, hogy a minimálbér 2010 óta 73500 forintról 149000 forintra emelkedett, míg a szakmunkás minimálbér 89500 forintról 195000 forintra emelkedett.

Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy mi nemcsak kiabálunk, mi már letettünk valamit az asztalra

– mondta Orbán Viktor, hozzátéve:

Én láttam már olyat, mint Önök. Emlékszem egy radikálisan antikommunista pártra Magyarországon, amelyik a végén összeállt az MSZP-vel. Az is lett a vége, hogy ma alulról szagolja az ibolyát. Sok sikert kívánok Önöknek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: