Gyönyörűen elhasalt a bíróságon Gyurcsányék imádott ügyvédje

Jóbarátok (Fotó: Magyar Nemzet)

Elutasította a Budapest Környéki Törvényszék Czeglédy Csaba és Kész Zoltán keresetét, akik az őket ért állítólagos személyiségi jogi sérelmek miatt próbáltak kisajtolni egy kis pénzt Budai Gyulából. Ehelyett azonban a bíróság első fokon elhajtotta őket, sőt még a perköltséget és a kereseti illetéket is nekik kell megfizetniük. Kérem a Tisztelt Olvasókat, ne kacagjanak hangosan, de Czeglédy és Kész az ő állítólagos „jóhírnevük” megsértése miatt perelte be Budait… 

Az ügyben Gyurcsány házi ügyvédje, Czeglédy Csaba volt az egyik felperes, Kész Zoltán balliberális politikus pedig a másik. Mindkettejüket Czeglédy ügyvédi irodája képviselte a perben, amely után mostanában úgy kapkodnak a vörös rongyokba öltözött önkormányzatok, mint gyöngytyúk a takonyra. Czeglédyék egy tavaly április 4-ei sajtótájékoztatója miatt rángatták a bíróságra Budai Gyula fideszes parlamenti képviselőt, a külügyminisztérium külpiacok fejlesztéséért felelős miniszteri biztosát. Budai ugyanis akkor a következőket mondta:

Kész Zoltánnak, Veszprém országgyűlési képviselőjének válaszolnia kell arra, hol van az a pénz, amelyet Czeglédy Csaba szocialista politikustól kapott 2014-es választási kampányának finanszírozására. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Czeglédy és bűnszervezete támogatja a baloldali és álfüggetlen jelöltek kampányát, köztük Kész Zoltánét is, akinek 50 millió forintot adott erre a célra. Az a kérdés, hol van ez a pénz, mire használta fel ezt az összeget Kész Zoltán. Fölvetődik a kérdés, hogy Kész egyeztetett-e Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció elnökével, valamint az MSZP vezetésével kampánya finanszírozásával kapcsolatban. Két, egymástól független tanú állítása szerint a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy pénzzel támogatta Kész kampányát, az érdekeltségébe tartozó Human Operátor Zrt. által foglalkoztatott diákok pedig munkájukkal segítették a kampányt.

Czeglédy és Kész szerint az alperes valótlan kijelentéseivel megsértette az ő „jóhírnévhez” (sic!) fűződő személyiségi jogaikat, ezért fejenként egy-egymillió forintos sérelemdíjat követeltek a fideszes politikustól. A Budapest Környéki Törvényszék azonban november 7-ei elsőfokú, nem jogerős ítéletében teljes egészében elutasította keresetüket. (Az írásba foglalt ítéletet a felek a napokban kapták kézhez.) Ebben Czeglédyt és Készt fejenként 63 ezer 500 forintos perköltség és 60-60 ezer forintnyi kereseti illeték megfizetésére kötelezték. Hab a tortán: az összesen 127 ezer forintnyi perköltséget Budai Gyulának kell leszurkolniuk.

Az ítélet kimondta: Budai Gyula a sajtóban megjelent tudósítások alapján mindössze véleményt nyilvánított a két alperesről, ráadásul

a sajtóban megjelent cikkeket nem torzította el, nem hamisította meg, nem tüntette fel hamis színben, a jelentős közérdeklődésre számot tartó ügyben álláspontját fejtette ki, véleménye nem volt indokolatlanul bántó, sértő, lealázó, ezért a bíróság megítélése szerint a felperes elsődleges és másodlagos kereseti kérelme sem alapos.

FARIZEUS BŰNÖZŐ

Ismert: Czeglédy Csabát, a DK és a Gyurcsány-família kedvenc ügyvédjét, akinek a Szemkilövető családi cége mintegy kétszázmilliós kölcsönt adott törvénytelenül, hatmilliárdos kárt okozó bűnszervezet vezetésével vádol az ügyészség. A vádirat szerint a 2011-től működő, Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

  • Czeglédyt egyébként korábban két másik bűncselekmény miatt már elítélte a bíróság. Gyurcsányt és az ellenzéket azonban láthatóan nem zavarja egy ilyen rovott múltú bűnöző jelenléte az ellenzéki összefogásban. Sőt, Szombathelyen önkormányzatiképviselő-jelöltként indították, és mandátumot is szerzett október 13-án. Azóta pedig egyre-másra jönnek a hírek arról, mely balliberális vezetésű önkormányzatok stafírozzák ki Czeglédy ügyvédi irodáját különféle megbízásokkal.

Különösen vicces, hogy miközben Czeglédy a legbagatellebb véleménynyilvánítást, jogos kritikát sem képes elviselni, aközben ő minden pitiáner baromságért pert indít (mint most Budai Gyula ellen). Ráadásul ezzel egyidejűleg a legundorítóbb uszítástól, internetes lincseléstől sem riad vissza. Korábban Füssy Angélára uszította rá facebookos követőit, amelynek eredményeként kolléganőnk kisbabáját (!) szexuális erőszakkal fenyegette meg egy Czeglédy-rajongó gazember. Az ügyben büntetőeljárás indult. Idén augusztusban pedig a kisgyermekes családapa, Vésey Kovács László nemi identitására tett aljas célzásokat Czeglédy, leleplezve ezzel saját homofóbiáját. Czeglédy uszítása nyomán Vésey Laci kollégánk is százas nagyságrendben kapott életveszélyes fenyegetéseket az interneten.

Mindezek alapján csak ismételni tudom magamat: rendületlenül várom, hogy a bíróság végre beküldje Czeglédy Csabát oda, ahová a terhére rótt bűncselekmények alapján való: a kaptárba.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: