Tudjuk …

Fekete-Győr András: ” Szeretnénk rendszert váltani Magyarországon.”

“Várjuk ki a végét! Még nem tudjuk, a DK képes lesz-e belátni az ordas nagy hibát, amelyet ebben az ügyben elkövetett” – mondta a Momentum elnöke, Fekete-Győr András Czeglédy Csaba megbízásaival kapcsolatban a valaszonline.hu-nak. Az interjúban Fekete-Győr elmagyarázza azt is, szerinte miért nem hazaárulás románt támogatni magyarral szemben. 

Hazaárulóvá válni sosem éri meg, és soha nem is leszek az, legfeljebb a putyini Fidesz szemében

– nyilatkozta Fekete-Győr  András a valaszonline.hu-nak. A pártelnök szerint ő nem az RMDSZ jelöltjével szemben támogatta a román liberális Dan Barnát, és mint fogalmazott bűnnek tartja, ha valaki figyelmen kívül hagyja a kisebbségek ügyét. Azok viszont, akik egy új, haladó szellemű, korrupcióellenes államfőt szeretnének, szavazzanak Dan Barnára – mondta.

A kisebbségek védelméről többször is beszéltem velük, és komolyan is veszik. Abban viszont, hogy a kisebbségvédelmi programjuk is le van írva a programjukban, valóban tévedtem.

– magyarázta. Arra felvetésre mely szerint pozícióba segített régi szocikat, gyurcsányistákat Fekete-Győr a következőt mondta: “A Momentum egyharmad arányban delegál tagokat a fővárosi bizottságokba, testületeke, önkormányzati cégekbe. Nem tudok felelősséget vállalni más pártok döntéseiért, csak a Momentumért.”

A Momentum elnöke bevallotta, hogy szeretnének rendszert váltani Magyarországon, de ehhez szövetségesekre van szükségük.

 Orrhosszal ugyan, de a legnépszerűbb ellenzéki párt a Momentum. Felelősségünk tehát nagy, hogy verjük az asztalt, ha problémát látunk. Meg is tesszük. Pesterzsébeten csakúgy, mint Zuglóban. 

– mondta. A DK-ról azt gondolja, hogy ott is vannak szép számmal jót akaró, tisztességes politikusok, de szerinte ilyenek a Fideszben is vannak. Arra felvetésre, mely szerint 2022-ben ő és a DK jelöltje mérkőzik majd az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért Fekte-Győr a következőt mondta: Láttunk már olyat a történelemben, hogy nem pártelnökök lettek miniszterelnök-jelöltek, hanem köztiszteletben álló pártonkívüliek. Bod-Péter Ákos is volt már jelölt.” Hadháhzy Ákos lófaszos parlamenti akcióját nem mondaná elegánsnak, inkább az jut eszébe róla, hogy a politikus 700 ezer aláírást összegyűjtött az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért a szövetségeseivel, köztük a Momentummal. Fekete-Győr szerint Ligeti Miklós, a Transparency International itthoni jogi igazgatója lenne a legalkalmasabb legfőbb ügyésznek. 

Forrás: valaszonline.hu; Fotó: Hoirváth Péter Gyula/PS

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: