A Momentum néhány pillanatra önálló és bátor volt, de már elmúlt

 

fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu

Néhány pillanatra meghasadt a tér-idő kontinuum, és ha országos szinten nem is, de legalább helyi viszonylatban mutatott némi önálló gondolkodást a Momentum. A lilák kispesti alapszervezetének Facebook-oldalán magabiztos hangnemben üzentek a helyi MSZP-ből csak igen nehézkesen, a vállalhatatlanság végső stádiumába érve kirúgott Lackner Csabának.

Borkai Zsolt lemondásának híréről az jutott eszükbe a kispesti momentumosoknak, hogy a korrupciós ügyek végeláthatatlan láncolatán kapott önkormányzati képviselőnek, Lackner Csabának is valami ilyesmit kéne tennie végre. Ezért aztán azzal a szöveggel osztották meg a győri polgármester visszavonulásának hírét, hogy

Felkészül: Lackner Csaba.

Kemény, erélyes rendreutasítás ez egy ilyen tapasztalatlan párttól. Talán túlságosan is. Feltűnt ez másnak is, hiszen a kérészéletű lila fellángolás után percek alatt helyreállt a határozottan vörös árnyalatú rend a baloldalon. A szöveg rögvest így módosult:

Felkészül minden korrupt politikus!

Sajnos nem tudni, melyik potentátot érintette olyan érzékenyen a téma, hogy azonnal eltűnt a Gajda Péter szocialista polgármester régi, kipróbált emberét bántó mondat. Azt pedig pláne érdekes lenne tudni, hogy ki(k)nek lehet olyan befolyása az egyesített baloldalon, hogy képes volt úgy rápirítani a Momentumra, amitől az elveikhez körömszakadtáig ragaszkodó ifjúpolitikusok azonnal becsicskultak.

SZÍVTIPRÓ GIMI ÉS A VALÓSÁG

A minden értelemben jelentős külföldi szimpátiával kísért Momentum eredetileg a teljes politikai elit leváltását tűzte zászlajára. Ebből lett az, hogy mire mozgalomból párttá alakultak, már annak a baloldali szekérnek az egyik kerekévé tagozódtak be, amelynek a bakján másfél évtizede a kormányzati hatalom hiányát egyre borvirágosabb arccal ellensúlyozó Gyurcsány Ferenc ül. A szemkilövetésben, tüntetők véresre veretésében és a prímszámok rejtelmeiben is járatos volt miniszterelnök feltehetően nem hagy túl sok mozgásteret a bekebelezésre kiszemelt szövetségeseinek – legalábbis erre engednek következtetni az önkormányzati választások óta látható, egészen arcátlan pozícióosztogatások és a kommunista panoptikum rég elfeledettnek hitt figuráinak reaktiválása megemelt fizetésekért. Bizonyára a Momentum is küszködik a helyzettel, hiszen a szívtipró gimi padsoraiból előbújt ifjak nem úgy szembesülnek a politika valós természetével, ahogy azt remélték. Nem Orbán Viktorral vívhatnak szenvedélyesen pimasz szócsatákat az Országgyűlés üléstermében, hanem az egész ellenzékre fenekedve kígyózó Gyurcsány Ferenc színfalak mögötti machinációiból tapasztalhatják meg, hogy a politika nem teazsúr sajtos pogácsával, sonkatekerccsel meg kölyökpezsgővel, hanem élet-halál harc, akár a szövetséges oldalakon belül is.

Facebook hozzászólások

SZÓLJON HOZZÁ!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: