Karácsony súlyos klímaszorongó lett, házmestertempós feljelentgetős oldalt indít és már önmagában sem bízik

Ma délután Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Kerpel-Fronius Gábor közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megszületett a megállapodás a Momentum és Karácsony Gergely között, eszerint pedig Kerpel-Fronius lesz Karácsony okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese – számolt be az ATV. Emellett egy antikorrupciós forródrót-szolgáltatást is beindítanak, ami igencsak kommunista szagú, de ezt már megszokhattuk a haladó formációktól. Közben kiderült az is, Karácsony szorong a klíma miatt, szerinte Budapest a nagy vesztese a klímaváltozásnak. 

Kulcsfontosságúnak tartjuk, hogy a Fővárosi Önkormányzatot irányító pártok olyan biztosítékokat teremtsenek meg a közös munkához, amely megelőzi és kizárja a korrupciós jelenségek minden formáját

– fejtette ki a sajtótájákoztatón Kerpel-Fronius Gábor.

Azt is bejelentette, hogy létrehozzák Főpolgármesteri Hivatal antikorrupciós forródrót-szolgáltatását, ami kicsit azért hajaz a kommunista időkben megszokott feljelentgetésekre. 

Ha nem éreznénk magunkat eléggé biztonságban, akkor érdemes azt is észben tartani, hogy Karácsony tervei között szerepel egy korrupciógyanús fővárosi és kerületi ügyeinek feltárására szakosodott tényfeltáró bizottság felállítása.

De visszatérve kicsit Kerpel-Fronius Gáborra, az új főpolgármester-helyettes feladata az lesz, hogy felkészítse Budapestet a 21. század kihívásaira, elmondása szerint pedig rengeteg adat áll rendelkezésre ahhoz, hogy az emberek életetét könnyebbé tegyék. 

Célunk, hogy az innovatív technológiák bevonásával vonzóvá tehetjük a várost a fiatalok számára, és hogy itthon tartsuk, vagy éppen hazacsábítsuk fiataljainkat

– mondta, mintha az előző városvezetésnek nem pont ugyanez lett volna a célja.

Közben interjút adott az Euronewsnak Karácsony Gergely, amelyből ismét kiderült, hogy klímaszorongó. Kijelentette ugyanis, hogy Budapest a klímaváltozás nagy vesztese lesz vagy lehet. “Éppen ezért el kell indítani azt a folyamatot, amely révén Budapest kiveheti a részét a klímaváltozás elleni küzdelemből. Szeretnénk elérni, hogy a főváros 2030-ra karbonsemleges legyen” – mondta Karácsony, aki hiába főpolgármester, az emberektől vár segítséget. Szerinte a képviseleti demokrácia válságára nem az erős kéz politikája a válasz, így meggyőződése, hogy ebben a helyzetben minél jobban be kell vonni az embereket a döntéshozatalba. Magyarul Karácsony már magában sem bízik, az emberektől kér segítséget.

Fotó: Facebook

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: