A szabadság biciklije

Egy héttel az önkormányzati választások után a diadalittas ellenzék változatlan vehemenciával ünnepli magát. Szombaton maga Gyurcsány Ferenc habzóborász hirdetett igét hívei előtt. Szózatában egyebek közt a korrupció elleni fellépésre szólította fel gyülekezetének frissen megválasztott képviselőit. Emlékeztetett, hogy nyolc évvel ezelőtt azért alapították meg a Demokratikus Koalíciót, mert hittek abban, hogy becsülettel lehet szolgálni a hazát. „A becsületes hazát ugyanis – emelte föl mutatóujját a szemlőhegyi rabolt villa lakója – csak becsületes politikusok tudják képviselni.”

Vicces gondolatokat osztott meg Tóth Bertalan, a szocialisták vezére is. Tőle tudjuk, hogy az erős ellenzéki szövetség létrehozásában az MSZP motorként működött közre, és ez a siker alapot ad majd a további építkezésre. A legderűsebb az a rész volt, ahol kijelentette, „az MSZP rendszerváltó párt (tényleg ezt mondta, becsszó), amely egyszer már segített átvezetni Magyarországot az államszocializmusból a liberális demokráciába”.

A Népszava sem akart kimaradni a kabarématinéból. Friss Róbert humoristának az tetszett, hogy Karácsony Gergely csütörtökön betolta kerékpárját a budapesti Városháza udvarára, sőt miután leszállt róla, gondosan leláncolta. „Olyan politikusok vezessék az országot, akik megválasztásuk után is mi vagyunk, akik a mi […] biciklinken érkeznek meg a hatalom sáncai mögé.” Akik csak a bicikliláncaikat veszíthetik.

Mi, kevésbé viccesek a Stefánián, az olasz nagykövetség előtt töltöttük a szombat délutánt. Matteo Salvinit és Olaszországot éltettük, a Nabucco szabadságkórusát hallgattuk. Fogtuk egymás kezét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: