Nyílt levél sok fiatalhoz….

Kedves Mindenki!

Úgy érzem, hogy nekünk, nemzeti érzelmű szavazóknak nagy a feladatunk 2022-ig. Kökeményen szerepet kell vállalnunk abban, hogy az érintettekhez eljuttassuk azt, hogy szerintünk mit hibáztak el és akár min múlhat 2022.
Személy szerint örülök annak, hogy a jobboldali elemzők meg sem próbálják tagadni azt, hogy megoldandó probléma van.
Saját megítélésem szerint a legnagyobb gond az, hogy a kormány nem elég hatékony a fiatalok megszólításában.
Ennek többféle módja is lehet, akár megpróbálhatjuk mi is például egy nyílt levélben, mint ahogy a dumcsi oldalról másolt poszt teszi.

Kedves Fiatal!

Hidd el, nem kínoz semmiféle nyuggerviszketegség, téged pedig nem szeretnélek fárasztani semminemű retrointelmekkel, de pár dolgot azért felsorolnék, hátha figyelembe veszed majd a következő választói akaratot kifejező döntésed alkalmával. Rád bízom.

Jelenleg még több olyan generáció aktív választó, akinek szinte semmi nem jutott abból vagy nagyon megdolgozott azért, ami számodra természetes.

Szabad vagy, önfeledt, vidám. Élsz, utazol, bulizol. Trendi vagy és menő. Okosságoddal legfeljebb csak a kütyüarzenálod vetekedhet. Bár sokan mélyszegénységet vizionálnak számodra, mégis ott látlak a plázákban, fesztiválokon, partikon. Kedvedre tanulsz itthon vagy külföldön. A fizikai munkát sokszor degradálónak és régimódinak gondolod. ……………… de, ami a legfontosabb, hogy békében, biztonságban élsz.

Számodra talán ciki egy öreg fószer, aki ahelyett, hogy nyuggerkedne még érez magában annyi erőt, hogy Budapest főpolgármestereként folytassa azt a munkát, amit a csak ígérgetni tudó elődje helyett elvégzett. Hát igen, talán pont mostanra jutott volna el addig, hogy maga is büszkén szemlélhette volna a főváros stabilizálása érdekében eszközölt erőfeszítéseinek hozadékát. De sebaj, most majd az általad trendibbnek ítélt kamugyárosok tudnak az eredményeivel villogni.
Ez a régi vágású ember zsigerileg volt alkalmatlan arra, hogy téged ölelgetve szelfizgessen, mint ahogy az könnyen megy Lárifári Ferinek meg a kuszafogú kesztyűbábjának, Gerinek. Az öreg neked is szerette volna felsorolni az évtizedes eredményeit, ami tutira elég uncsi ahhoz képest, amikor is egy exminiszterelnökkel vagy egy cukiskodó aspiránssal is lehet pózerkedni. Így járt.

Elmesélem neked, hogy az, akivel most nagyban haverkodsz, ŐŐőő, a jelenkori naaaaaaagy demokráciaféltő 2006 után pár évig fülét-farkát behúzva kussolt. Szinte lélegzet visszafojtva számolta a perceket, hogy újra emberek közé mehessen úgy, hogy ne köpjék le, vagy ne kiabáljanak rá.
Te még nagyon kicsi voltál, amikor a szüleid dermedten nézték a képernyőt 2006-ban. Lehet, hogy éppen ott játszottál a szoba egyik sarkában, amikor az újkori történelmünk legvállalhatatlanabb pillanatait figyelték a magyarok.
Ennek az alaknak semmi nem volt szent a hatalomért, ugyanúgy ahogy a bandájának sem. Emberekre lövetett, kardlapoztatott, vízágyúval söpörte le az utcáról azokat, akik a hangjukat hallatták.
Te nem ismered őket, de sokan igen. Túl jól.
Közülük megannyian most ezért fordítják el a fejüket lemondóan, mert pontosan tudják mi fog következni az ígérgetés után, amikor a szelfibajnokok, a facebookszónokok hatalmat kaparintanak meg maguknak.

Hitelekből lesz majd nagy habzsidőzsi, amit majd valakinek újra helyettük kell visszafizetni. Lehet, hogy pont te leszel az.
Lehet, hogy arra már aktív munkavállaló leszel, amire majd ismét széttárják a karjukat cinikus mosollyal a képedbe vágva azt, hogy: ELKÚRTUK!
Aztán majd újfent, de most a te képedbe böfögi, hogy el lehet menni ebből a kurva országból, ha valami nem tetszik, mert ők hazudnak reggel-éjjel-este.

Aztán lehet, hogy el is fogsz menni, és abban sokan hibásak lesznek………………….
Hibásak például mindazok, akik nem érezték elég fontosnak neked elmondani és megmutatni, mi ezeknek a hozományuk.
Akik nem figyelmeztettek arra, hogy az ártatlanul pislogó, lila olimpiaszabotálók is ezek közé tartoznak, csak éppen az elvtársaik gyerekeiről van szó. Csak, mert neked elég, ha valaki fiatal és trendi, hát ők pont azért tettetik, hogy valójában mások….

Még nem késő, a mostani CSAK egy önkormányzati választás volt.
Az elkövetkező országgyűlési választások előtt kérlek beszélgess olyanokkal, aki félnek attól, hogy ezek az elvtelenül szövetkezők majd újra megcsinálják!
Én pontosan emlékszem a Jobbik fénykorára, hisz nem is volt az olyan régen. Az ősjobbikosok azt mondták akkoriban, hogy jó-jó a FIDESZ, de nem elég radikális. A Jobbik még sokkal jobb lesz, mert majd elszámoltatja és elzavarja azokat, akikkel most hátborzongató módon összeborulnak éppen. Most hol vannak? Valahol a Feri mögött kígyózva ignorálják a haláltusájuk tényét.

Kedves Fiatal!
Nélküled nem megy. Kérlek nézz a színfalak mögé! Ha megérted, oszd meg a többiekkel is!
Bízunk benned!
Tényleg Boldog Karácsonyt és tényleg szebb jövőt!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: