A liberális média is elengedte Karácsony Gergely főpolgármesteri álmait

A 444 ma további nyilvánosságot adott egy olyan hangfelvételnek, amelyen Karácsony Gergely kirívóan nagy baromságokat mond. A köztudottan liberális kötődésű közvélemény-kutatók az elmúlt napokban több olyan budapesti felméréssel is megleptek bennünket, amelyek szerint Karácsony Gergely gyakorlatilag már vezet Tarlós István előtt. Ezek az adatok csekély 10-15 százalékkal térnek el attól, amit a Tarlós előnyét a mozgósítás miatt nem túllihegni akaró semleges, vagy kormánypártokhoz közeli cégek mérnek. Ilyet akkor szokott csinálni egy kampányban a hátrányban lévő jelölt stábja, 3 héttel a választások előtt, ha mindent egy lapra kell feltennie, mert a különbség nem csökken, hanem nő a két jelölt között. Ebbe a kampányelembe rondított most bele a 444 és persze az, aki biztos, ami biztos alapon felvette a magánbeszélgetésnek mondott politikai fecsegést.

A nagy helyzet ugyanis az, hogy minden látszólagos előny ellenére, amivel Karácsony Gergely budapesti győzelme járna az ellenzék számára, az szinte senkinek nem érdeke, talán még Karácsony Gergelynek sem. Halvány esély arra, hogy jól jöjjenek ki Budapest vezetéséből, akkor lenne, ha stabil közgyűlési többséget is szereznek Karácsony mögé, amelyet olyan profi politikusok alkotnak, akik erősek a belpesti ultraliberális mocsárban és legalább a kiéhezett rablólovagok egy részét féken tudják tartani. Ezt a lehetőséget azonban már a jelöltállítás során ellőtték. Karácsonyt már zuglói polgármesterként ledarálta a napi politika, ráadásul a helyi Fidesznek csak tercelnie kellett ahhoz, ahogy Karácsonyt a saját „szövetségesei” húzzák csőbe újra és újra.

Arról nem is beszélve, hogy Gyurcsányék Dobrev Klára brüsszeli befuttatása után nem engedhetik meg, hogy sikeres, választási győzelemmel legitimált ellenzéki politikus bukkanjon fel az itthoni politikában. Karácsony vesztes főpolgármester-jelöltként a leghasznosabb Gyurcsányéknak, hiszen álmaik szerint így Dobrev Klára 2021 őszén egy vezető nélküli, teljesen szétesett ellenzék élére térhet vissza magyarországi múlt nélküli, hótiszta megmentőként.

Karácsony győzelme esetleg lehetőséget teremtene tehetséges politikusok főpolgármester-helyettesként történő felbukkanására, valamint esetleg új, a DK nélküli politikai szerveződések létrejöttére. Azt senki nem gondolja, hogy Karácsony sikeres lehet főpolgármesterként. Ha nincs mögötte közgyűlési többség, ez eleve lehetetlen; ha van, akkor a zuglóinál kb. huszonötször nagyobb munkamennyiséggel kellene megbirkóznia, miközben mindenki rá vadászik majd. A kampány elmúlt hetei azt is nyilvánvalóvá tették, hogy Karácsony alkalmatlan arra, hogy erős politikusként viselkedjen: semmit nem tanult az országgyűlési kampánya kudarcából.

Jelen pillanatban Karácsony Gergely Budapest Medgyessy Pétere, aki mögött nem áll 98 százalékos liberális médiafölény és így nem lehet úgy felépíteni, ahogy Gyurcsány Ferenc későbbi áldozatát sikerült. Egyszer volt Budán kutyavásár; még egyszer egy alkalmas és kompetens vezetőt nem lehet azzal megbuktatni, hogy az alkalmasságot és a vezetői képességeket ellenszenvesnek mutatják be a médiában.

A hangfelvételből egyébként teljesen nyilvánvaló, hogy egy önön fontosságában tetszelgő, a bennfentességet élvező, teljesen koncepciótlan emberről van szó, aki be is ismeri, hogy nem vezeti a kerületét és nem akar konfliktusokat vállalni. És ezt annak ellenére meséli úton-útfélen, hogy arra építi a kampányát: megtámadja majd és legyőzi az ország kormányát és magát Orbán Viktort is.

Annak elismerése pedig, hogy bizonyos, egyébként a saját csapatában lévő és maradó szereplők a családjának fenyegetésétől sem riadnak vissza, olyan politikai közeget mutatnak be, amelyet értelmes és becsületes ember nem vállalhat fel.

A 444 barátságos akcióját megerősíti Gulyás Márton azon jóindulattal és emberséggel áthatott cselekménye is, amelyben egy 24 évvel ezelőtti tragikus halálos közúti baleset dramatizált előrángatásával próbálják meg bemocskolni Tarlós Istvánt. Egyébként Kuncze Gábor belügyminisztersége idején találták Tarlóst teljesen vétlennek ebben a balesetben. Ez is tipikusan olyan kampányeszköz egyébként, amit csak a kétségbeesés motiválhat, a politikai racionalitás nem.

Karácsony egyetlen esélye az lett volna, ha személyében képes magához kötni szavazókat, azok pártkötődéseit felülírva. De ehhez sem elég okosnak, sem elég erősnek nem bizonyult. Az, hogy politikailag létezik még, az csak az ellenzéki pártok iszonyatos káderhiányának tudható be, illetve annak, hogy ő az utolsó ellensúlya a Gyurcsány-Dobrev-klán nyomulásának, hiszen Kálmán Olgát azért csak sikerült legyőznie.

De október 13-án véget ér ez a történet. A liberális szélsőségesek és a liberális médiumok is megkapták már az utasítást, hogy Karácsony Gergely lekerül a fizetési listáról. Csodaszép karakteröngyilkosság ez, amelyhez persze kellett a 444 önzetlen segítsége is. Ne feledjük, ezek egymás sokkal jobban gyűlölik, mint a jobboldalt, minket.

Fotó: Horváth Péter Gyula

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: