A propaganda legalja: az ultraliberális szennysajtó harca a klímakommunizmusért

Az emberi butaság zászlóshajója, az Index becsatlakozott abba a nemzetközi média-együttműködésbe, amelynek célja, hogy klímakatasztrófa címszó alatt mindenféle eszelős baromságokkal tömjék a már amúgy is zakkant olvasóik fejét. A Covering Climate Now nemzetközi média-együttműködésben olyan világhírű tudományos újságok vesznek részt, mint például a Vanity Fair, amely a mi Sztármagazinunkhoz hasonló relevanciával bír tudományos kérdésekben. Ezek a teljesen elvakult propagandisták egy nyilvános összeesküvés keretében olyan természettudományosnak tűnő blablákat tesznek közzé, amelyekhez képest a szuperhős-mozik a realista történetmesélés alapesetei. 

Ezek a közveszélyes hazudozók aztán ezer számra ömlesztik az olvasóik agyába azokat a marhaságokat, amelyek miatt azok pánikba esnek és a klímaváltozás-klímakatasztrófa brandbe invesztáló vállalatok kirívóan környezetszennyező termékeit kezdik el vásárolni, más, egyelőre még ódivatú hazugságokkal kampányoló vállalatok gyártmányai helyett. Ez Magyarországon sem más, mint egy alaposan megtervezett és felépített összeesküvés, amelynek célja az, hogy anyagi érdekből, közveszéllyel történő fenyegetéssel rábírják az államot és az embereket, hogy megtegyenek olyasmit, amit nem hogy nem akarnak, hanem ami kifejezetten káros rájuk és a környezetre is egyébként.

A baj csak az, hogy egyenként ezek az írások nem lógnak ki az ultraliberális propaganda átlagából, sőt kifejezetten színvonalasabbak, mint amilyeneket az önkormányzati választásokon induló ellenzéki jelöltekről vagy Tordai Bencéről írnak. A természettudományos ismeretközlés látszatát keltik, adatnak látszó számok, vegyületnevek és folyamatok leírásának tűnő található szósaláták találhatóak bennük.

Közös jellemzőjük, hogy bármilyen ténynek látszó állításból is induljanak ki, bármilyen fizikai folyamatról is legyen szó, beleértve a lehűlést is, a szöveg végén olvasható következtetésnek, tanulságnak tűnő valami mindig a klímakatasztrófa.

És az olvasó, hogy a politikai hasznot is bezsebelhessék a kiadvány szövetségesei, végül mindig egy serpenyőben sülve találja magát, amely alá gonosz kapitalisták és konzervatívok, akiket mindig Trump és Orbán Viktor személyesít meg, fújják az üvegházhatású gázokat.

***

Egy korábbi, a föld átlaghőmérsékletének kiszámításáról és az ahhoz szüksége mérések problematikájával foglalkozó végtelenül alapszintű írásomhoz a Facebookon hozzászólt egy úriember, aki a profilja szerint valami angol nevű egyetemen klímatudományokkal foglalkozott. Hozzászólásából kiderült, hogy ő pontosan, tizedfokra pontosan tudja, hogy mennyi volt a Föld átlaghőmérséklete 1750-ben.

És ez jellemző az összes klímahülyére…

Pontosan tudja mindegyik azokat az adatokat, tényeket, amelyek vagy elvileg tudhatatlanok, például azért, mert akkor senki nem mérte az ahhoz szükséges adatokat és nem számította ki a föld átlaghőmérsékletét. A Föld 1750-es átlaghőmérséklete a tankönyvben olvasható, egy becslés, amelyet sokkal későbbi, illetve mai mérések, továbbá akkori bizonytalan meteorológiai adatok felhasználásával jön ki valahogy, olyan matematikai bűvészkedésekkel, amelyeket a közgazdászok is szoktak használni (ennél sértőbbet sajnos nem tudok). De aki mostanában szerez valami „természettudományos” diplomát, az módszertanilag és tudományfilozófiailag annyira képzetlen, hogy fogalma sincs ezeknek az „adatoknak”, „tényeknek” a státuszáról.

A kiindulási adatok pontossága határozza meg az eredmény relevanciáját és a használt matematika módszer hiába tökéletes, ha azok pontatlanok vagy hiányosak.

Alaposan szálljon magába mindenki, aki komolyan azt gondolja, hogy most meg lehet mondani pontosan azt, a mai állapotból kiindulva, hogy valaminek mennyi volt a hőmérséklete, főleg egy marha nagy valaminek az átlaghőmérséklete pár száz évvel ezelőtt. Ezek az emberek kábé azt hiszik, hogy a Föld átlaghőmérsékletét úgy mérik, hogy egy nagy hőmérőt, hasonlót, amilyet gyerekkorukban az anyukájuk a popsijukban használt, betesznek a Föld hónaljába, aztán tíz perc múlva leolvassák. Csak ahhoz 10-12 speciális egyetemi szintű matematika és fizika kurzust kell valakinek sikeresen teljesítenie, hogy egyáltalán fogalma legyen arról, miről is beszél, amikor a Föld „átlaghőmérsékletéről” nyilatkozik. Miközben mindenféle rüdves  celebek nyomatják Twitteren a hülyeségeiket erről, hogy bepánikoltassák az embereket.

Az Index nevű valami címlapján, e sorok írása idején, az az ordas hazugság szerepel főcímként, hogy:

  • Így néz ki a klímakatasztrófa testközelből
  • Elmentünk Indiába, ahol egy 10 milliós városban elfogyott a víz.

Ti idióta állatok! A víz nem a klímakatasztrófa miatt fogyott el, hanem azért, mert tízmillió indiai él ott, ahol régen egy hatszáz fős falu volt!

Ennek a kampánynak, azon kívül, hogy bizonyos cégeket gazdagítsanak, csak az a célja, hogy Európába költöztessenek néhány száz millió muszlimot és hindut, meg az azok egymás iránti háborúzásban kifejezett szeretetét.

Jogosultnak érzem az önsorsrontó, elmebeteg bűnözők kifejezés használatát.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: