Itt van Pilhál véleménye Trump zseniális húzásáról

Rossz-hír-Soroséknak-Trump-nyerésre-áll-758x484.jpg

Nesztek, itt van! – üzente az elnök

A ló túloldalán

Különleges anyagból gyúrták a migránsgyámolító embert. Pár hete mi is beszámoltunk egy svéd portál riportjáról, amelyben arról kérdezték az utca emberét, be kell-e fogadnia az országnak a menekülteket. A megszólítottak lelkesen bólogattak: már hogyne kellene, feltétlenül. A buzgalom csak akkor hagyott alább, amikor a riporter rámutatott a mellette álló szerecsen emberre: „Nos, akkor itt a páciens, őt kellene befogadni. Akkor mehet?” A lelkes „befogadók” erre ijedt makogásra váltottak: „Hát, izé, most pillanatnyilag talán nem…”, „Az a helyzet, hogy ezt még meg kell beszélnem otthon…” És így tovább.

Valami hasonló zajlik most Amerikában. Amióta Trump elnök a napokban kijelentette, hogy ezentúl havonta ötszáz illegális migránst telepít a mexikói határról a demokrata párti politikusok által irányított városokba, szinte azonnal leállt a jövevények kötelező befogadásáért lármázók kampánya. Sőt, a kijelölt demokrata „menedékvárosok” frontemberei harsány tiltakozásba kezdtek: köszönik, nem kérik az idegeneket! Legtöbbjük egy lehetséges humanitárius válsággal riogatott, mondván, a jövevények beáramlása rendkívüli mértékben megterhelné a szociális szolgáltatókat, nem beszélve a várható egészségügyi, közbiztonsági és egyéb gondokról. Egyik pillanatról a másikra elképesztő változáson estek át az emberbarát aktivisták – zord kirekesztővé lettek.

– Nesztek, itt van! – üzente az elnök. – Akartátok, megkapjátok. Vegyétek, vigyétek! – Csak hát a nagy tolerancia csupán addig érvényes, míg alakot nem ölt a következménye. Míg a handabandázó testközelbe nem kerül a szembejövő valósággal. Az ám a nagy találkozás!

(forrás: Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 


 

Nemcsak Európában van baj – Donald Trump: Az ország megtelt, a migránsok forduljanak vissza!

Donald Trump amerikai elnök péntek délután utazott az amerikai-mexikói határ kaliforniai szakaszához

Donald Trump amerikai elnök péntek délután utazott az amerikai-mexikói határ kaliforniai szakaszához, hogy megtekintse a határfal egyik épülő részét. Később egy kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, egy újabb határfal építésén gondolkozik. 

 

Donald Trump Calexico városánál nézte meg az épülő falat, és közölte, hogy tartós és jó magas. „Igencsak nehéz felmászni rá” – mondta, majd részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen is, amelyen határőrökkel és helyi politikusokkal a határok mentén kialakult helyzetet vitatták meg. Ott fejtette ki, hogy az ország megtelt, és a migránsok forduljanak vissza.

Menekültek próbálnak átjutni a mexikói-amerikai határkerítésen a Baja California mexikói állambeli Tijuana tengerpartján március 19-énForrás: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terriquez

„A rendszer csurig van, már nem tudunk titeket befogadni, legyen szó akár menedékkérelemről, akár bármi másról” – mondta. Majd így fogalmazott: az országunk tele van, sajnálom, de nem tudunk fogadni titeket. Szóval, forduljatok vissza! Ez a helyzet.

A kerekasztalvitán Trump kilátásba helyezte, hogy az elkövetkező két évben csaknem négyszáz mérföldnyi, vagyis körülbelül 650 km-es falat húznak fel a határon. Egyúttal megköszönte Mexikónak a migránsáradat megfékezése érdekében hozott eddigi intézkedéseit.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: