És akkor a hóhér unokája kiment Brüsszelbe….

27391139_b365679cbf3bdb72488aaf88c2ef38af_wm.jpg

Beszéljünk a lényegről…

Beszéljünk a lényegről végre:
Dobrev Klára, azaz Gyurcsányné nagyapja Apró Antal.

 

Beszéljünk arról, hogy ki is volt Apró Antal: 

Ezer élet kioltására Gyurcsány feleségének nagyapja, Apró Antal adta a parancsot.

Kéri Edit tizenöt éve folytatott kutatásainak eredménye a Magyarok Világszövetségének kiadásában megjelent könyv. A szerző közli 195 gyilkos nevét, akik e napon a Kossuth térre néző öt épületből gépfegyverrel tüzet nyitottak a Himnuszt éneklő békés tüntetőkre: ÁVH-s kormányőrök, karhatalmisták, veterán partizánok, antifasiszták és 53-ban kiszuperált ÁVH-sok. Közülük 32-nek közli fényképét és 40-nek rövid életútját. A nevek között: Fónay Sándor, Ungár Lajos, Bauer Miklós dr. és felesége Schönberg Judit, Poros Tamás, Schlesinger (Seres) Márton.

A valóságos genocídium legfőbb parancsnoka pedig Apró Antal, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc feleségének nagyapja. A párt Központi Vezetősége aznap nevezte ki Apró-t a Katonai Bizottság teljhatalmú parancsnokává. Részlet a párt KV aznap reggeli ülésének gyorsírásos jegyzőkönyvéből: Apró (Antal) – Elvtársak, én a megbízást elvállalom, azzal a felhatalmazással, hogy a Központi Vezetőség az intézkedéseinket tudomásul veszi.

Nem szeretném, ha komolyabb akció után a felelősség kérdése úgy merülne fel, hogy miért ezt meg ezt tette, “miért adott ilyen vagy olyan intézkedésre parancsot.” Teljes felhatalmazást kérünk. “A felhatalmazást a KV egyhangúlag megadta. Ezzel az ülés véget ért.” Ezután a reggeli felhatalmazás után 11 órakor jött az embertelen sortűz – írja könyvének 71. oldalán Kéri Edit. Rácz Sándor, az MVSZ tiszteletbeli elnöke a könyvbemutatón elmondta: ő maga öt nap múlva, 1956. október 30-án ment be Nagy Imréhez az Országházba, annak déli kapuján. Ekkor a fűben kéz- és lábfejek hevertek, az épület falán pedig cafatokban lógott az emberi hús. A könyvbemutatón jelen volt Körömi Teréz, a könyv társszerzője is.

Ő 234 Kossuth téri halott nevét gyűjtötte össze temetőkben, hozzátartozóktól, megjelent publikációkból. A könyv ezt a listát is tartalmazza. Körömi Teréz elmondta, hogy tudomása szerint a Fehér Házba is vittek hullákat. Nem tudja, hogy volt-e itt daráló, de azt tudja halászoktól, hogy a Duna partjának e szakaszán kövérre hízott húsevő halakat lehetett fogni. Patrubány Miklós, aki a könyvbemutatót vezette, a Magyarok Világszövetsége nevében nyilvánosan felszólította Gyurcsány Ferencet: őrködjék afölött, nehogy Március 15-én a tüntetőkbe lőjön a rendőrség. Majd a sajtón keresztül feltette a kérdést: Most, miután Kéri Edit könyvéből kiderült, hogy a magyarság ellen 1956. október 25-én, a Kossuth téren elkövetett genocídium – amelynek ezer ártatlan esett áldozatául – első számú felelőse feleségének a nagyapja, Apró Antal, most sem érez késztetést arra, hogy távozzék a magyar közéletből?

Forrás: MVSZ sajtószolgálat. 2017.

mindenszo.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: