BUDAPEST – Karácsony Gergely olyan áldozatnak látja magát, akiről mindenki hazudik (PS-videó)

Minden rosszról a Fidesz tehet, és a kormánypárt már a bukásra készül, mert a budapestiek nem kérnek a Fideszből – körülbelül így foglalható össze a mondanivalója annak az embernek, aki a főváros egyetlen, bírósági fizetésképtelenségi eljárás alatt álló kerületét igazgatja. Karácsony Gergely szokása szerint másokat – jelen esetben a PestiSrácokat – vádolta hazugsággal, míg az általa támogatott Németh Angéla, a XV. kerület DK-s polgármesterjelöltje a fideszes örökségtől szeretne megszabadulni abban a kerületben, ahol négy évet kivéve csak baloldali polgármester volt 1990 óta.

Karácsony Gergely zuglói polgármester szerint a PestiSrácok mindig hazudik, és az általa vezetett önkormányzat a sportcentrum fejlesztésére kényszerített ki 320 millió forintot másfél évvel ezelőtt a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-Profit Kft-ből. A fejlesztésnek persze nyoma sincs, és Karácsony hiába védekezett azzal, hogy a cég elherdálta a pénzt, büntető feljelentést mégsem tett, pedig ez polgármesterként kötelessége lett volna.

A sport Kft-ből kipréselt pénz valószínűleg nem volt elég a Karácsony-féle szakértő városigazgatás költségvetési hézagainak befoltozására, mert azóta a Zuglói Filharmonikusok és a Zuglói Egészségügyi Szolgáltató támogatási pénzére is megpróbált rátenyerelni az önkormányzat.

 Németh Angéla XV. kerületi polgármestertől ugyanakkor azt tudtuk meg a sajtótájékoztatón, hogy az önkormányzat nehézségeiről a fideszes többségű képviselő-testület tehet, míg a sikerek természetesen az ő polgármesterségének eredményei. A DK-s polgármester-asszony egyúttal szeretne megszabadulni a kerület fideszes örökségétől, hiszen a rendszerváltoztatás óta eltelt, lassan 29 évből mindössze 25 évig vezette SZDSZ-es, MSZP-s vagy DK-s polgármester a kerületet. A 2010-14 közti négy év azonban olyan súlyos teherként nehezedik Németh Angéla emlékezetére, hogy a fideszes pusztítás mementójaként mutogatja még az orvosi rendelő Hajdu László (DK) polgármestersége alatt elkezdett, és azóta befejezetlen épületét is.

Kíváncsiak voltunk a polgármester-asszony tavaly novemberi titokzatos kínai útjára, amelyről nagy nehezen elmondta, hogy a kínai állam meghívására járt ott, de az ezzel kapcsolatos állítólagos beszámolóját az ígéret ellenére sem küldte el nekünk a Polgármesteri Hivatal.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: