Mindenki nyert az előválasztáson, csak a Fidesz bukott óriásit – ennyit idétlenkedett össze Magyar és Karácsony az előválasztás eredményhirdetőjén

 

Mindenki nyert az előválasztáson, csak a Fidesz bukott óriást. Ezt állapították meg az előválasztás szervezői és résztvevői a szavazatok összeszámlálása után, hogy aztán ünnepélyesen közös főpolgármester-jelöltnek kenjék fel Karácsony Gergelyt.

Magyar György ügyvéd, a játékválasztás lebonyolító elnöke Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor társaságában, Kálmán Olga tüntető távolmaradása mellettelmesélte, hogy rengeteget dolgoztak, minden bizottság és albizottság vizsgált és átvizsgált, számolt és ellenőrzött, és nyert Karácsony Gergely, méghozzá a szavazatok közel felét megszerezve. Második helyezettnek Kálmán Olgát, az Atv és a Hírtévé volt bemondónőjét hozta ki 25 ezer szavazattal, míg a részvétel a fontos, nem a számít kategóriában Kerpel-Fronius neve hangzott el.

MINDENKI GYŐZÖTT, A FIDESZNEK VISZONT ANNYI

Magyar György ügyvéd és szavazáslebonyolító az eredményekből tanulságokat is levont, méghozzá azt, hogy mindenki győzött, kivéve a Fideszt, amelyik kezdheti a vonat menetrendet böngészni Baku felé. Szerinte győzött a demokrácia, győzött az összes jelölt és a legnagyobb győztes Budapest, mert kapott egy remek, összefogásos jelöltet, ami úgy hiányzott eddig, mint homok a sivatagból. Az előválasztás kapcsán még azt sem mulasztotta el megjegyezni, ahogy aki nem vett részt rajta, de ősszel indulni akar, az nem demokrata, amit úgy kell értenünk, hogy a nagyszerű demokrata Magyar György szerint a magyar választójogban nem szereplő, amúgy idétlen aktussal korlátozná az állampolgárok alkotmányos jogát arra, hogy választásokon induljanak.

Magyar György után Kerpel-Fronius szólalt meg, aki gratulált a győztesnek és felajánlotta szolgálatait, megígérte, ezek után mindig és mindenben támogatni fogja a közös ellenzéki főpolgármester-jelöltet.

A lelkes alattvaló után a győztes, Karácsony Gergely is megszólalt, aki jó napot kívánt és szintén mindenkit győztesnek hozott ki. Ennek a választásnak rengeteg győztese van, szavai szerint Magyarország nyert, mert kapott egy csodálatos, együttműködő ellenzéket, nyert a város (nem kockáztatott a névvel, hátha ezt is elcseszi – a szerk.), mert megmutatta, hogy nem a Fideszt akarja, nyertek a pártok is, mert kiváló jelöltek, kiváló programokkal, kiváló vitákat folytattak, és természetesen a budapesti lakosok is nyertek, akik változást akartak.

KÖSZI PÁRTOK, KÖSZI CIVILEK, KÖSZI AKTIVISTÁK, KÖSZI SZAVAZÓK!

A nyertesek és vesztesek után Karácsony rátért arra, hogy kinek köszöni meg az előválasztási győzelmét. Természetesen mindenkinek. Vagy mindenkinek is. A pártoknak, a civileknek, az aktivistáknak, a polgároknak, valamint a változást akaróknak, azoknak, akik ebben a kánikulában kitartóan sátraztak, vagy még kitartóbban szavaztak, tehát Budapest alig 3 százalékának.

A jövőről kapcsolatban Karácsony két fontos tervet jelentett be. Első lépésben a pártok közös kampánycsapatot fognak létrehozni, második lépésben újraosztják a kerületi polgármester-jelölti kártyákat. Ebben a két folyamatban mindenkire számít, legfőképpen a pártokra, a civilekre, az aktivistákra és a változást akarókra. Újságírói kérdésre pedig megerősítette, továbbra is bízik Gyurcsányban, és fogalma sincs, hogy Kálmán Olga miért nincs jelen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: