Az utolsó pillanatban is egymást marják az ellenzéki pártok az előválasztás miatt

Karácsony Gergely tegnap azt nyilatkozta, hogy nem tudott arról az állítólagos szoci telefonos kampányról, amelynek során Gyurcsány hangján hívogatták a szavazókat. Hallgatja az ember Karácsony mondatait és megpróbálja elképzelni azt, ahogyan a zuglói polgármester irányítja a saját kampányát. Illetve nem, hiszen miként mehetne úgy egy szoci kampányelem, hogy ő, mint főpolgármester-jelölt nem tud róla? Azért minket érdekelne, hogy utána járt-e a kérdésnek? Miként az is, hogy lett-e valami következménye a történteknek? És ha igen, akkor mi? 

Az utolsó pillanatokban is marják egymást a hamarosan egy jelölt mögé egységesen beálló, demokratikus ellenzéki pártok. Ismeretes, a DK elnökének korábbi, Karácsony Gergelyt támogató nyilatkozatait vagdosták össze nemrég úgy, mintha Gyurcsány Ferenc jelenleg is mellette állna. Karácsony saját bevallása szerint erről semmit nem tud.

Hogy történhetett bármi úgy egy kompetens főpolgármester-jelölt kampányában, hogy arról a jelölt nem tud. Gyurcsány Ferenc hangján hívogatták ugyanis a potenciális szavazókat, arra buzdítva őket, hogy szavazzanak a DK elnöke által is támogatott Karácsonyra. A DK az MSZP-t és a Publicus Intézetet gyanúsítja, de utóbbiak ezt természetesen cáfolták. Karácsony Gergely annyit mondott, senkit nem kért fel erre a feladatra, és jelezte azoknak, „akiknek erre a folyamatra rálátása lehet”, hogy teljes mértékben káros rájuk nézve.

Nevük elhallgatását kérő DK-s források a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkoztak, hogy az ügyben a Magyar Szocialista Párthoz (MSZP) fordultak, sérelmezve, hogy szocialisták piszkos eszközökhöz nyúltak. Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke viszont a Népszavának nyilatkozva hangsúlyozta, hogy semmi közük az egészhez, ők természetesen, miként a DK is, a kezdetektől tiszta lapokkal játszanak.

A Magyar Nemzet egyik DK-s forrása arról beszélt, hogy a hívások mögött a Pulai András által vezetett Publicus Intézet állhat. A párthoz közeli Nyugati Fény nevű blog is arról számolt be, hogy korábban a Publicus és az MSZP használta a kérdéses telefonszámot

A leghatározottabban cáfoljuk, hogy közünk van a hívásokhoz 

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek természetesen Pulai András, a Publicus vezetője.

Karácsony Gergely még bocsánatot is kért azoktól, akik “félreértettek” valamit. Ezt a Nyugati Fény nevű DK-ás pártközlöny már a félrevezető telefonhívások miatti bocsánatkérésként hivatkozta.  Sosem fogjuk megtudni, hogy ki és mit csinált, kinek az utasítására és kinek a pénzén, de a jó hír mindenképpen, hogy mint annyi más lényeges dologról, Karácsony Gergely erről sem tud semmit.

Forrás: Magyar Nemzet; Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: