“Fogalmam sincs, miről tudnék velük vitatkozni” – Tarlós ízekre szedte az ellenzéki jelöltek felelőtlen ígérgetéseit

Általánosítások, gyűlölködés, a tárgyilagosság mellőzése, önkontroll nélküli hatalomvágy – ezekkel a szavakkal jellemezte a MagyarNemzet.hu-n kedden megjelent nyílt levelében Tarlós István a jelenleg is zajló ellenzék előválasztási kínlódását. Mint a főpolgármestertől nem idegen, mérsékelten pikírt stílusban megírt szövegben hozzáteszi, a baloldali káoszt jól jellemzi, hogy olyan szervezet is elindult ellene, amely tulajdonképpen nem is létezik: a Párbeszéd. Tarlós levelében külön kitér kihívóinak kvalitására is. Mint Karácsony Gergelyről többek között megjegyzi: miközben Zuglót a káoszba taszította, aközben a fővárosi közgyűlésektől, a bizottsági jelenléttől és a munka meghatározó többségétől gondosan távol tartotta magát. Kálmán Olgát pedig úgy jellemzi: nyilvánvalóan semmit nem tud egy város üzelmeltetéséről, ezért is van egzisztenciális színezete, hogy hirtelen feltűnt Gyurcsányné oldalán. Mint a főpolgármester fogalmaz: „a médiában bezárultak előtte a kapuk, és szimatolni kezdett a politika felé, mint a vadászkutya, ha fácánt lát”. Ugyanakkor Tarlós megjegyzi: miközben a baloldali jelöltek teljesíthetetlen ígéretek valóságos özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra, azaz becsapják az embereket, Budapest ez évben megkapta az Európa legjobb úti célja díjat, a brüsszeli indoklás szerint az utóbbi 10 év teljesítménye alapján.

 

 

 

Tarlós Istvántól megszokott stílusú nyílt levélben osztotta meg gondolatait a főpolgármester az ellenzéki előválasztásról és kihívóinak kvalitásairól. Mint a MagyarNemzet.hu oldalán kedden megjelent írásábanelöljáróban fogalmaz: az ellenzék előválasztási kampányát a „létező és virtuális ügyek összemosása, általánosítások, gyűlölködés, a tárgyilagosság mellőzése” jellemzi.

Most éppen Budapest a tét. Az ellenzéknek ez presztízsügy. Szubsztanciája pedig az önkontroll nélküli hatalomvágy

– fogalmaz. Mint hozzáteszi, egy része évek óta igyekszik felépíteni azt a képet Tarlós Istvánról, hogy főpolgármesterként nem önálló, holott szerinte a Fideszben tudják a legjobban, hogy ez mennyire nem igaz. Mint a főpolgármester felidézi: bár a Fidesz 30 éve támogatja minden választáson, amelyen elindult, a pártnak sosem volt tagja.

Komoly érték- és érdekazonosság van köztünk, de voltak és vannak vitáink.

Hozzáteszi:

meg lehet barátkozni a gondolattal, hogy Kálmán Olga vagy Karácsony sokkal kevésbé önállóak Gyurcsány árnyékában. Nemrég bizonyosodott be, hogy Karácsonyra még saját zuglói testületében sem hallgatnak a szövetségesei.

Tarlós István hangsúlyozza:

októberben rólam fognak szavazni, nem a miniszterelnök úrról. Engem kell legyőzniük. Arról pedig nem érdemes vitába bocsátkozni, hogy Kálmán vagy Karácsony majd bemászik a karmelitába, és delejezi Orbán Viktort.

A PÁRBESZÉD PÉLDÁUL NEM IS LÉTEZIK

Az előválasztással kapcsolatban Tarlós István arról ír: annak színvonaláról sokat elárul, hogy a 444 blogon még azt is felvetették, hogy neki magának is kötelező lenne elindulni. „Azaz küzdjek meg azért, hogy kiállhassak saját magam ellen” – összegzi az ellenzéki propagandablog kitűnő ötletét. Mint hozzáteszi, véleménye szerint az előválasztásnak semmilyen jogi következménye nincs, közjogi értelemben nem is minősül választásnak, így

ha bármilyen svindli vagy nagyotmondás egyáltalán kiderülne, annak sem lenne semmi jogi következménye.

A főpolgármester úgy vélte, az előválasztás ön- és pártreklámozásra szolgál csupán, emiatt az indulók között tényleges vita nem is volt, hiszen akkor terítékre kerültek volna Karácsony „több mint zűrös zuglói ügyei”. Szerinte „ha az ellenzéknek lenne felépített, jól felkészült, beérett jelöltje, akiben erősen bízik, akkor logikus, hogy semmi szükség nem lenne előválasztásra”. Mint megjegyezte, a pártok programjai ugyanakkor nem illeszkednek egymáshoz, sőt,

némelyik szervezet pedig (például a Párbeszéd) gyakorlatilag nem is létezik.

Tarlós István úgy vélte, „a tülekedés talán legnagyobb vesztesének az MSZP látszik, amelyet a baloldalt néhány éve szétziláló Gyurcsány Ferenc mára a megsemmisülés határára lökdösött”.

MINT VADÁSZKUTYA, HA FÁCÁNT LÁT

Az ellenzéki kihívóival kapcsolatban Tarlós István nyílt levelében részletezi: Karácsony Gergely bár öt éve a Fővárosi Közgyűlés tagja, a közgyűlésektől, a bizottsági jelenléttől és a munka meghatározó többségétől távol tartotta magát. A főpolgármester szerint Zuglóban ugyanakkor teljes káoszt okozott Karácsony tevékenysége:

parkolási botrány, közérdekű gazdálkodási adatok eldugdosása, önmaga által „piszkos alkunak” nevezett szerződés rabszolgai engedelmességgel történő aláírása, fizetésképtelenségi eljárás kezdeményezése Zugló ellen, a Pillangó park felújításának skandaluma stb.

Mint föltette:

hány politikai formációt szervezett és vert szét már? Hány pozícióra jelentkezett be? Milyen értelmezhető teljesítmény áll mögötte?

Kálmán Olgával kapcsolatban pedig úgy vélte, a bemondónőnek „láthatólag fogalma sincs az önkormányzati rendszer működéséről, a költségvetés szerkezetéről, még az önkormányzati törvényről sem”. Tarlós István megjegyezte: véleménye szerint annak, hogy Kálmán Olga feltűnt Gyurcsányné oldalán, mint jelölt, annak „van egy egzisztenciális döntés szaga”;

a médiában bezárultak előtte a kapuk, és szimatolni kezdett a politikai felé, mint a vadászkutya, ha fácánt lát.

RÖVIDEN SZÓLVA: BECSAPJÁK AZ EMBEREKET

A jelöltek választási ígéreteire térve Tarlós István kifejtette: véleménye szerint az indulók gyakorlatilag kiskorúnak nézik a választóikat, amikor

teljesíthetetlen ígéretek valóságos özönét zúdítják a gyanútlan polgárokra. Röviden szólva egyszerűen becsapják az embereket.

Hozzátette: a képtelen ígérgetésekkel szemben

Budapest ez évben megkapta az Európa legjobb úti célja díjat, a brüsszeli indoklás szerint az utóbbi 10 év teljesítménye alapján. Karácsony két nappal a brüsszeli kitüntetésről szóló értesítés előtt közölte, hogy „tönkretettük a várost”. Talán Zuglót akart mondani.

Tarlós István végül kitért arra, mi történt a Karácsony szerint tönkretett fővárosban 2010 óta. Mint levelében felsorolta, az M4-es metró befejezése 4 év munkával. A M3-as metró szerelvényeinek korszerűsítése: az infrastruktúra felújításának első szakasza elkészült, a második szakaszon dolgoznak. Budapesten csaknem 100 százalékos a csatornázottság, a vízműveket visszaszereztük a franciáktól, épül az Aranyhegyi-árok és Pünkösdfürdő árvízvédelmi műve. Elkészült a budai fonódó villamos, az 1-es és a 3-as villamos, folyamatosak a BKV-nál a járműcserék. Megújult a Széll Kálmán tér, az Állatkert, a Margitsziget, a fürdők (Palatinus, Csillaghegy, Lukács, Rudas, Paskál, Dandár). Kerékpáros fejlesztések + Mol Bubi, 10 ezer fa ültetése, szoborállítások, tao-pénzek visszaszerzése a színházaknak, Közfejlesztési Tanács létrehozása, szmogrendelet, új mobilitási terv, drogprevenciós fórum, barnaövezetek fejlesztési koncepciója.

MINDEZEKÉRT KELLENE A VÁROSVEZETÉST LEVÁLTANI?

A jövő terveivel kapcsolatban továbbá részletezte:

a Lánchíd és környéke felújítása, a Blaha Lujza tér és a Széna tér rekonstrukciója, a XIII. kerületi Béke tér kiváltó szennyvízkomplexuma, EuroVelo kerékpáros fejlesztések, a BKV további járműcseréi (zöldbuszok megjelenése), a bulinegyedek gondjainak megoldása, az Aquincumi híd és a repülőtéri gyorsforgalmi út komplex tervezése stb.

Forrás: magyarnemzet.hu; Vezetőkép: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: