Orbán Viktor: Abszurd, hogy az ellenzékiek rám dühösek

HÍR TV

2019. május 27., hétfő 15:50

Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben, hogy az EP-választáson a magyarok világosan kimondták, változást szeretnének Brüsszelben. A DK és a Jobbik úgy értékelt, hogy a kormánynak nem sikerült elérnie célját, az MSZP pedig ellenzéki összefogásra szólított fel a kormányfő felszólalására reagálva. A kormányfő abszurdnak ítélte, hogy az ellenzékiek rá dühösek, amiért nem kaptak elegendő szavazatot az európai parlamenti választáson.

DK: A kormány nem érte el a kitűzött célját az EP-választáson

Gyurcsány Ferenc (DK) úgy értékelt, a kormány nem érte el azt a kitűzött célját az EP-választáson, hogy többségbe kerüljenek a bevándorlásellenesek Európában.

Rögzítette: Európa és Magyarország meghatározó politikusai között nincs olyan, aki azt mondja, “nyakló nélkül, ellenőrzés nélkül, bármilyen feltételekkel nyissuk ki a határokat”. Maguk ezt mondják reggel, délben meg este – jegyezte meg.

Hozzátette: az eredmények alapján azok az erők fogják adni a többséget az EP-ben, akik erősebb, együttműködőbb, föderatív Európát akarnak.

“Maguk ezt elbukták”, “páriák lesznek Európában”. Valóságlátásból megbuktak és megbuktak Európa-politikából – összegzett. Véleménye szerint ennek az ország fogja megfizetni az árát az unió következő költségvetési vitájában.

 A Jobbik is úgy látta, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült elérnie célját

Gyöngyösi Márton (Jobbik) is úgy látta, hogy a miniszterelnöknek nem sikerült elérnie célját, az európai elitcserét, azt viszont sikerült elérnie, hogy Magyarországot nemzetközileg tökéletesen elszigetelje.

Szerinte ha az országtól megvonják az uniós forrásokat, kizárják a schengeni övezetből, az nem a migrációs, hanem Orbán Viktor politikája miatt lesz, ugyanis Európában nem tűrik azt, hogy a jogállamiságnak és a demokráciának fittyet hányva diktatúrát építenek ki.

A jobbikos politikus szerint a kormányfő most arra törekszik, hogy kivezesse Magyarországot az EU-ból, erről pedig őszintén tájékoztatnia kellene a magyar népet.

Az MSZP ellenzéki összefogásra szólít fel

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője az EP-választás európai üzenetének azt nevezte: nem sikerült kitörnie a “karaténból” azoknak szélsőjobboldali, populista politikusoknak, “politikusbűnözőknek”, akik orosz pénzből akartak olyan rendszert építeni, amilyet Orbán Viktor épített “lopott” uniós forrásokból. Az európai progresszív erők, köztük az Európai Néppárt is, megőrizte azt a többséget, amellyel Európa mehet tovább az együttműködés útján – értékelt.

A voksolás belpolitikai üzenetének az MSZP elnöke azt tartja, hogy a kormánypártoknak nem sikerült megismételniük a tavalyi választási eredményt, nem tudtak kétharmados győzelmet aratni. Mint mondta, a Fidesz 220 településen elvesztette a választást az ellenzékkel szemben, ami reményt ad arra, hogy Magyarországon változást lehessen elérni októberben az önkormányzati választásokon.

Orbán: Tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését

“Jól láthatóan semmit sem tanultak” – mondta az ellenzéknek adott rövid viszonválaszában Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő abszurdnak ítélte, hogy az ellenzékiek rá dühösek, amiért nem kaptak elegendő szavazatot az európai parlamenti választáson.

Az eredményre utalva azt kérte: “nézzenek a táblára és tartsák tiszteletben a magyar emberek döntését”.

Hír TV – MTI

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: