Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány-párt

Súlyos törvénysértést követett el a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció azzal, hogy frakciópénzből, az Országgyűlés Irodaházából címezve küldött kampánylevelet, mivel ez szabálytalan, sérti az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is – írta az Origo a birtokába került határozat alapján.

Elmarasztalta a nyíregyházi területi választási bizottság a Demokratikus Koalíciót, mivel a párt jogtalanul finanszírozta a kampányát – tudta meg az Origo. Mindez abból, a portál birtokunkába került határozatból derült ki, amelyet az illetékes szerv hozott. Korábban egy magánszemély fordult a bizottsághoz azzal a kéréssel: állapítsák meg azt, hogy sérült a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség azzal, hogy a DK az Országgyűlés Irodaházából címezve küldött kampánylevelet. A beadványozó szerint ezzel Gyurcsány Ferenc megsértette a választás tisztaságának, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás elveit.

Gyurcsányék eljárása szabálytalan, sérti az államháztartási, a kampányfinanszírozási és az Országgyűlésről szóló jogszabályokat is. A választási bizottság megállapította, hogy a kifogás részben alapos, és határozatában leszögezte, hogy Gyurcsányék tevékenységével sérült a választás tisztasága, a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség, és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás is. A választási bizottság eltiltotta a további jogsértéstől a DK-t.

Forrás: Origo. Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: