Az MSZP kezdeményezi az uniónál, hogy vegyék el Magyarországtól a közösségi forrásokat, mert nem csatlakozunk az Európai Ügyészséghez (PS videó!)

Szociális Európa programjukról, Európai Ügyészségről és jogállamiságról beszélt Tóth Bertalan MSZP elnök, pártjuk és a Párbeszéd közös EP listavezetője szerdán Veszprémben. Mint kiderült az utóbbit a szocialisták  igen csak kettős mércével mérik.
Ha például Czeglédy mentelmi jog mögé bújásáról kérdezzük, akkor arra az a válaszuk, hog “egy jogállamban így döntött a Nemzeti Választási Bizottság”. Ha a kormányzati politikát kell bírálni, pláne európai szövetségeseik Magyarország elleni hadjáratait erősítve, akkor nincs jogállam. Mosolyogva szavaznak meg egy Sargentini-jelentést, hazánk elleni szankciók érvényesítését. Sőt, akár javasolnak is…
Tóth Bertalan csak egy fél mondattal vetette oda Veszprémben: azt kezdeményezik, hogy egyáltalán ne is kapjon uniós forrást az a tagállam, amelyik nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Márpedig a kormány következetes álláspontja szerint hazánk nem akar csatlakozni, mivel nem adja ki kezéből a nemzetállami szuverenitás egyik fundamentumát, az igazságszolgáltatást. A kettős mérce tettenérhető a pártelnök, EP listavezető álláspontjában akkor is ha Henrich Pecina bécsi üzletemberrel való kapcsolatról, de akkor is, ha korrupcióról van szó.
A korrupció üldözése például szocialista kampányszlogen, de ha saját politikusuk, Ujhelyi István érintettsége merül fel egy erősen korrupciógyanús ügyletben, az csak “szegedi fideszes belharc” kivetülése, és talán fel sem merül, hogy a sorozatos botrányok után legalább a kispadra ültessék.

A május 26-i választás egyik tétje, hogy Magyarországnak mennyire lesz erős képviselete, érdekérvényesítő ereje az Európai Parlamentben. Tóth Bertalan és Mesterházy Attila érvelése szerint, ha a Fidesz nem marad a Néppárt tagja, akkor a legnagyobb egyben legerősebb pártszövetség a baloldalé, az európai szocialistáké lesz, ezért Magyarország érdeke az, hogy minél több szocilalistát küldjön az EP-be. Szocialistákat, akik európai szövetségben hisznek és ezt erősítik, miközben a Fidesz és Orbán Viktor keletre nyit és ezzel veszélybe sodorja a szuverenitásunkat – mondják azok, akik az Európai Uniótól még csak véletlenül sem féltik a szuverenitásunkat, egyetlen egyszer sem emelték fel a szavukat, amikor fontos nemzeti hatáskörök megvonása volt a tét, de azonnal farkast kiáltanak, orosz-, kínai vagy épp amerikai befolyással riogatnak, ha csak Orbán Viktor Moszkvába, Pekingbe vagy épp Washingtonba utazik, Putyin avagy Trump elnök fogadja.

A KORRUPCIÓ NEM LÉTEZIK A SZOCIALISTÁK HÁZA TÁJÁN

Az MSZP országjárásának veszprémi állomásán több napi aktualitású kérdés is szóba került, azaz csak került volna. A pártelnök ugyanis tripla csavarral, válasz nélkül pattintotta még a legegyszerűbb eldöntendő kérdéseket is. Tóth Bertalan nem vállalta fel a választ  többek közt arra a kérdésre sem, hogy pártjuk kiáll-e az újabb korrupciós gyanúk ellenére is Ujhelyi István mellett? A minap írtuk meg, birtokunkba került dokumentumok, számlák, szerződések alapján, hogy 220 millió forintot fizehettek ki adókerülési céllal, több cégen, köztük Seychelle-szigeteken bejegyzett offshore cégen keresztül külföldi játékosoknak a Pick Szegednél Ujhelyi István elnöksége idején.  De nem foglalt állást a pártelnök Czeglédy Csaba kapcsán sem az ügyben, hogy a köztörvényes bűncselekményekkel vádolt MSZP-s politikus egy másik párt EP listájára felkerülve szerzett mentelmi jogot és érte el, hogy megszüntessék vele szemben a büntetőeljárást. 

A mai napon írásban kerestük meg Ujhelyi Istvánt is, akitől azt kértük, hogy interjúban reagáljona személye kapcsán felmerült vádakra. Azt is felajánlottuk, hogy kérdéseinket előre, írásban megküldjük számára. 

A videót László Petra és Füssy Angéla készítette

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: