Kim Dzsongun és holokausztrevizionizmus – Teljesen bezsongott a nyugati sajtó Orbán és Trump találkozójától

Igencsak izgalmas cikkek jelentek meg a tegnap a haladó nyugati sajtóban. Úgy tűnik nemcsak a magyar baloldal izzad vért azért, hogy degradálja a találkozó jelentőségét, illetve a lehető legrosszabb színben tüntesse fel az “illiberális vezetők” kézfogását. Olyan médium is van, amely odáig merészkedett, hogy magyarországi holokauszt-revizionizmusról cikkezett, mások úgy vélik, azért volt sikeres a találkozó, mert Trump szerelemes a diktátorokba. Az is kiderült, Orbán Viktor nem a Kim Dzson Un-féle rakétákkal parádézós diktátor, hanem olyan, aki aljas módon alulról kúszik fel és veszi át a hatalmat. 

 

 

 

A nyugati haladó média ismét kitett magáért, ami várható is volt, mert az Orbán-Trump találkozó nem egy odavetett gumicsont volt, amit rághatnak, hanem egy atombomba, ami a két vezető kézfogását szúró fájdalom formájában égette bele a lelkükbe örökre. Az ultraobjektív médiumok az élményeket fájdalmas cikkekben örökítették meg.

A CNN SZERINT NEM IS LÁTTÁK SZÍVESEN ORBÁNT, CSAK KÖNYÖRÜLETBŐL FOGADTA TRUMP

CNN addig matekozott, míg rájött, valójában azért kellett Orbán Viktornak a Fehér Házba látogatnia, mert Trumpnak fontossá vált a közép-európai régió, ahova az oroszok és a kínaiak már jócskán betették a lábukat. Amerikának vissza kell szerezni a területen a dominanciát. A találkozás felvet szerintük olyan kérdéseket is, hogy akkor most milyen vezetőket fog kultiválni és támogatni Trump, természetesen a hagyományos amerikai szövetségek rovására? 

A haladó lap szerint Orbánt eddig azért nem látta szívesen Washingtonban Obama és Gerge W. Bush(!), mert a magyar miniszterelnök mindig is arra törekedett, hogy megszilárdítsa a hatalmát és blokkolja a független médiát. Sőt, Orbán ezen felül még egy homogén társadalmat is támogat Magyarországon, ezért a miniszterelnök kizárja az országból a menedékkérőket és a menekülteket egyaránt.

A CNN persze levonja a várt következtetést is, hogy valójában senki nem látja szívesen Orbán Viktort a Fehér Házban, ezt pedig az bizonyítja, hogy ő volt az első, aki támogatta Trump elnököt, ennek ellenére viszont két év kemény lobbizás kellett ahhoz, hogy összejöjjön a találkozó. 

BBC: ORBÁN KÁROS AZ AMERIKAI ÉRTÉKEKRE

A BBC arra hegyezte ki beszámolóját, hogy Trump megdicsérte Orbán Viktort, azt a miniszterelnököt, aki Európában megosztóvá vált a migrációellenesség, a sajtószabadság romlása és Oroszország támogatása miatt. A lap kiemeli,, hogy még a republikánus politikusok között is van olyan, aki azt vallja, Orbán tönkretette a demokráciát Magyarországon. A BBC is kiemeli, hogy az eddigi elnökök nem látták szívesen a magyar miniszterelnököt, és megemlíti azt a levelet, amit demokrata szenátorok írtak Trumpnak azzal kapcsolatban, hogy Orbán jelenléte káros az amerikai értékekre. 

VOX: MAGYARORSZÁG DEMOKRÁCIÁNAK TŰNIK, DE NEM AZ

A Vox tanulságosnak és sokatmondónak neveztetegnapi cikkében a találkozót, hiszen két illiberális vezető tárgyalt egymással, ami a lap szerint nem más, mint egy kampányfogás, amivel alá próbálják ásni a nyugati demokráciát. 

A Vox kifejti, Magyarország ma demokráciának tűnik ugyan, vannak választások, de 2010-ben megváltoztak a dolgok, mert Orbán bebetonozta a hatalmát, és a választási rendszert úgy alakította át, hogy az ne legyen fair. Sőt, arról is írnak, hogy Orbán Viktor és pártja maga alá gyűrte a médiát, amit szinte teljes egészében irányítás alatt tartanak. Ezt persze arra használják fel, hogy a migránstéma segítségével legitimálják Orbán hatalmát. A Vox szerzője odáig merészkedik, hogy puha fasizmusnak nevezi a magyar rendszert, de szerinte ilyen mélységekbe még Trump sem süllyedt, bár az amerikai elnök is megvillantotta a diktatórikus hajlamait. A lap részletesen levezeti azt a folyamatot, amelyen hazánk belecsúszott a diktatúrába. A cikk minden perce arany, érdemes elolvasni.

NBC: MAGYARORSZÁG HOLOKAUSZT-REVIZIONISTA ÉS ANTISZEMITA

Az NBC szerint Trumpnak el kellene határolódnia Orbán Viktortól, nem pedig meghívni a Fehér Házba. A lap úgy véli, az EP-válsztás egyre csak közeleg, ez a találkozó pedig csak népszerűsíteni fogja azokat az illiberális erőket, amiket Orbán Viktor és partnerei képviselnek. A lap elpanaszolja, hogy Orbán kizárta Magyarországról a CEU-t, blokkolja Ukrajna EU-csatlakozását, és államilag kontrollált holokauszt-revizionizmust és antiszemitizmust vezetett be Magyarországon. 

DAILY BEAST: ORBÁN OLYAN GAZDAG, MINT TRUMP, MERT ELLOPTA AZ ORSZÁGA PÉNZÉT

Daily Beast szerint Orbán az az autokrata szörnyeteg, aki Trump is lenni akar.Donald Trump soha nem találkozott még úgy diktátorral, hogy abba ne szeressen bele. Orbán a lap szerint nem a Kim Dzsong Un-féle rakétával parádézós diktátor, hanem a halkan, alulról felkúszó autokrata. Sőt a lap azt is említi, hogy Orbán is olyan gazdag, mint Trump, hiszen éveken keresztül ellopta az országa pénzét. 

Vezető kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: