Európa lopakodó ellensége, a Muszlim Testvériség

A Migrációkutató Intézet legfrissebb tanulmánya az európai Muszlim Testvériség gazdasági, politikai és ideológiai térnyerésével foglalkozik. A dolgozat kiindulási pontja az, hogy az iszlamizáció elsődleges erői Európában nem a nyíltan szélsőséges szervezetek, hanem a magukat mérsékeltként feltüntető iszlamista mozgalmak, amelyek közül a Muszlim Testvériség a legnagyobb és a legszervezettebb. A Német Alkotmányvédelmi Hivatal tavalyi jelentésében megállapította, hogy a Muszlim Testvériség nagyobb veszélyt jelent a demokráciára, mint az al-Kaida, vagy az Iszlám Állam terrorszervezetei. Becsléseik szerint a mozgalom kemény magja körülbelül ezer ember, akik középtávon egy iszlám állam létrehozására törekednek Európában. Az agresszíven terjeszkedő muszlim szervezeteket Soros György és az Európai Bizottság egyaránt pénzeli.

A Muszlim Testvériség több száz mecsetet és szövetséget működtet Franciaországban és Németországban, de az Európai Unió szinte minden országában aktív, miközben taktikusan, úgymond puha eszközökkel tör utat magának. Ennek érdekében a hétköznapi élet legmeghatározóbb területein, az oktatásban, az iszlám jog előírásainak megfelelő – úgynevezett halal – élelmiszerkereskedelemben és divatiparban, a minősítéshez szükséges szabványok megállapításában és kiadásában, a vallásjogi szakvéleményeket kínáló internetes portálok működtetésében, az iszlamista propagandát kínáló Muszlim életmód expóknak nevezett események megrendezésében monopóliumot szerzett. Weboldalakat üzemeltetnek, amelyeken konzervatív szellemben adnak tanácsot a nyugaton élő muszlimok aggályaira, számos programot szerveznek a fiatalok és a gyermekek vallási tudatosságának erősítésére.

SOROS ÉS AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG IS PÉNZELI AZ AGRESSZÍVEN TERJESZKEDŐ MUSZLIM SZERVEZETEKET

A Migrációkutató Intézet angol nyelvű tanulmányakonkrét példákon keresztül mutatja be a Testvériség európai stratégiáját, amelynek fő finanszírozói a szélsőséges vallási ideológiát hirdető Öböl-államok. Az iszlám bankrendszer egyik első, 1988-as alapítású intézménye Európában a luganoi székhelyű al-Taqwa bank, amely iszlamista terrorista szervezetek és a humanitárius szervezetek boszniai tevékenységét finanszírozta.Az iszlamofóbia elleni kampányra szakosodott szervezetek, például a franciaországi Iszlamofóbia ellenes tanács (CCIF) szintén a Muszlim Testvériség irányítása alatt áll. Jóllehet a szervezet közismerten militáns és kirekesztő, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától harmincötezer eurót kapott, de 2013-ban az Európai Bizottság is támogatta anyagilag működésüket. A Muszlim Testvériség európai fiókszervezetei részben önállóak, de illeszkednek a nemzetközi Testvériség meghatározó ideológiájához és politikai céljaihoz, amelynek központjai felügyelik az európai csoportokat.

A TESTVÉRISÉG NAGYOBB VESZÉLYT JELENT EURÓPÁRA MINT AZ AL-KAIDA, VAGY AZ ISZLÁM ÁLLAM

A tanulmány részletesen elemzi a Testvériség térnyerését Franciaországban és Németországban: a francia muszlim testvérek harminc iszlám központot, százötven egyesületet és számos mecsetet működtetnek, közöttük az ország két fő mecsetét Dél-Lilleben és Bordeauxban. Egy új politikai elit kialakítására összpontosítanak, akik a jövőben a muszlim szavazók véleményvezérei lesznek. Katar például ösztöndíjakkal és kulturális események támogatásával a közélet teljes átalakítását célozza egy új muszlim identitású fiatal értelmiségi réteg kialakításával. Követeléseiket a polgárjogok jelszavaival reklámozzák szövetségben a liberális-baloldali pártokkal. A németországi Muszlim Testvériség tagjai – a francia példa mintájára – magasan képzettek és bőséges támogatást kapnak az Öböl-államoktól. A Német Alkotmányvédelmi Hivatal tavalyi jelentésében megállapította, hogy a Muszlim Testvériség nagyobb veszélyt jelent a demokráciára, mint az al-Kaida, vagy az Iszlám Állam terrorszervezetei.Becsléseik szerint a mozgalom kemény magja körülbelül ezer ember, akik középtávon egy iszlám állam létrehozására törekednek Európában.Németországban körülbelül ötven iszlám központot irányítanak, amelyek révén elsősorban Észak-Rajna-Vesztfáliában, Bajorországban de újabban Szászországban és Brandenburgban is megerősödtek. A mecsetek mindegyike kapcsolatban áll a kölni központtal. A mozgalom az ötvenes évektől kezdve rendelkezik anyagi és emberi erőforrásokkal, ám a szélesebb támogató bázis a szíriai menekültek beáramlásáig hiányzott, akiknek többsége ugyanis azon szunnita területekről származik, amelyek rendszerei, államai a fő ellenségüknek tartott Muszlim Testvériség hagyományos bázisát jelentették.

Forrás: Migrációkutató Intézet. Fotó: Youtube

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: