Történészkedni, közgazdászkodni kezdett Puzsér és a Jobbik – Nem kellett volna

Demóbunyónak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök és Brüsszel vitáját a Jobbik és az LMP főpolgármester-jelöltje szerdán a Jobbik budapesti majálisán. Puzsér Róbert szerint a miniszterelnöknek az uniós pénzekre, az EU-nak pedig a jól képzett, de olcsó magyar munkaerőre van szüksége, utóbbit nem érdekli például a jogállamiság helyzete a Kárpát-medencében, nem fognak bennünket felszabadítani. Sneider Tamás pártelnök egyebek mellett az örök élet ígéretével állítaná meg a magyarság fogyását, a csodatételhez mindössze a kormányfői posztra lenne szüksége. A Jobbik rendezvényén atrocitás érte a PestiSrácok.hu riporterét, Jurák Katát, akivel szemben Pál Gábor, a párt volt sajtófőnöke tanúsított vállalhatatlan magatartást. A Jobbik majálisáról portálunk élő adásban közvetített, az erről készülő filmünket olvasóink csütörtökön tekinthetik meg weboldalunkon. 

 

 

Mindkét félnek szüksége van a másikra, például azért, hogy egymáshoz képest határozzák meg magukat, így nem pusztán szövetségesek, hanem jól felfogott érdekük mentén rivalizálnak a nyilvánosságban – jelentette ki az eseményen Puzsér, aki Orbán Viktort Vlagyimir Putyin orosz elnök szálláscsinálójának nevezve azt mondta, a magyarok Szent István-i öröksége, hogy a Nyugathoz tartozzanak. Két forradalmunkat verték le az oroszok, és ha lesz harmadik, azt is ők fogják leverni – jelentette ki, annak a véleményének adva hangot, hogy Magyarországnak választania kell, keletre fordul-e olajért és gázért, vagy nyugatra szabadságért. A kérdésre, hogy lesz-e ellenzéki együttműködés a fővárosi kerületekben az önkormányzati választáson, azt mondta, a baloldali pártok nem akarnak korrekt megállapodást kötni az általa centrumnak nevezett erőkkel. Puzsér szerint a korrektség azt jelentené, hogy a tavalyi parlamenti és a májusi EP-választások eredményét átlagolva osszák el a helyeket. Arra a felvetésre, hogy a közvélemény-kutatások szerint ő a rendszerváltás óta legnépszerűtlenebb politikus, azt felelte, folyamatosan hamisítják a felmérések eredményeit.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője és EP-listavezetője is úgy nyilatkozott, hogy szinte folyamatosan manipulálják a közvélemény-kutatások eredményeit. A Jobbik politikusa ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az EU-ban beindult egy erjedési folyamat, a kérdés csak az, hogy a május végi EP-választáson ennek átütő, teljes elitcserét hozó eredménye lesz-e. A 21. századi politizálás nem megcsontosodott ideológiákról, hanem ügyekről szól – mondta, megemlítve, hogy több dél-európai országnak sikerült úgy maga mögött hagynia a diktatúrát és a szegénységet, hogy néhány témát átfogó nemzeti minimumot fogadtak el. Gyöngyösi szerint ilyen központi téma lehetne Magyarországon a migráció és a kivándorlás kérdése, a bérfelzárkóztatás és a határon túli magyarok képviseletének ügye, valamint a demokrácia alapját jelentő közszolgálatiság helyreállítása. Egy másik kerekasztal-beszélgetésen Sneider Tamás pártelnök hangsúlyozta: radikális reformra szorul az EU, mert tarthatatlan, hogy a nyugati tagállamok a keletiek leszakadása árán gazdagodnak. Szerinte genocídium zajlik a magyarság ellen, amikor a kivándorlás és a migráció révén kicserélik a népességet, a kihalás, a kivándorlás és az utóbbi családokat szétszakító hatása miatt a vidék társadalma néma pusztulásban van, a Kárpát-medence magyarsága pedig négy évtized alatt 13,5 millióról tizenegymillióra fogyatkozott. Sneider szerint 300-350 ezer forintos átlagbérrel a Nyugatra vándorló magyarok négyötödét vissza lehetne csábítani, és erre a költségvetésben is megvannak a források, de ez a béremelés nem érdeke a Fidesznek, a profitszerző gazdasági társaságnak.

Forrás: MTI/PS. Fotó: Infostart

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: